Menemme naimisiin
Ennen hääpäivää on paljon suunniteltavaa ja valmisteltavaa. On tehtävä paljon päätöksiä ja valintoja, jotka koskevat häitä. Hääpäivä on tärkeä päivä: sen jälkeen alkaa yhteinen elämänne aviopuolisoina. Yhteiseen elämään liittyviä päätöksiä kannattaa pohtia vähintäänkin yhtä tarkkaan kuin itse häitä. Häähumun keskellä voi tuntua vaikealta puhua avioliiton taloudellisesta puolesta kuten rahasta, omistamisesta ja omaisuuden jakautumiseen liittyvistä asioista. Avioliitolla on kuitenkin aina taloudellinen puoli, jolle laki on määritellyt tietyt "tehdasasetukset". Päättäkää yhdessä, miten haluatte yhteisen elämänne järjestää - niin kuin laki sanoo, vai haluatteko räätälöidä oman parisuhteenne taloudelliset ehdot itse. Kun tunnette avioliittoon liittyvät juridiset asiat ja teette tietoisia päätöksiä, voitte turvallisin mielin keskittyä yhteiseen tulevaisuuteenne.

Avioehto
Kaikkien naimisiin aikovien parien olisi erittäin tärkeää pohtia etukäteen, millä tavalla juuri te haluatte omat taloudelliset asianne järjestää. Kun avioliitto solmitaan, kummallekin aviopuolisolle syntyy suoraan lain nojalla avio-oikeus toisen puolison kaikkeen omaisuuteen, myös siihen joka on hankittu ennen avioliittoa ja myös siihen, joka saadaan perintönä.
Avio-oikeudella on käytännön merkitystä vasta kun avioliitto päättyy, joten avioliiton aikana se ei näy eikä tunnu. Vaikka ajatus voi tuntua juuri nyt hyvin kaukaiselta, kaikki avioliitot päättyvät joskus. Avioliitto päättyy joko eroon tai toisen puolison kuolemaan. Jos liittonne päättyy eroon, olisitko valmis jakamaan kaiken omaisuutesi puolisosi kanssa? Jos et, kannattaa tutustua avioehdon tarjoamaan mahdollisuuteen muokata avio-oikeutta.
Tee avioehto online-palvelussa
Testamentti
Tiesitkö, että puolisot perivät toisensa vain silloin, kun vainajalla ei ole lapsia eli rintaperillisiä? Jos teillä ei ole yhteisiä lapsia tai jos yhteiset lapsenne ovat ala-ikäisiä, kannattaa testamentin tekemistä harkita vakavasti. Testamentti mahdollistaa taloudellisen turvan ja toimintamahdollisuuksien luomisen leskelle.
Varaa aika testamentin alkukeskusteluun
Edunvalvontavaltakirja
Tiedätkö, ettet aviopuolisonakaan saa hoitaa puolisosi pankkiasioita, maksaa laskuja hänen puolestaan tai päättää hänen terveyteensä liittyvistä asioista suoraan lain nojalla? Jos sinä itse tai puolisosi sattuisi joutumaan onnettomuuteen tai sairastumaan vakavasti, tarvitaan aren sujumisen varmistamiseksi edunvalvontavaltakirja. Edunvalvontavaltakirjalla voit itse päättää, kuka voi hoitaa taloudellisia asioitasi ja päättää puolestasi sellaisessa tilanteessa, ettet itse pysty ilmaisemaan tahtoasi.
Tee edunvalvontavaltakirja online-palvelussaParisuhteen ja perheen turvaavat tärkeät asiakirjat

Avioehto
Avioehto on nykyaikainen asiakirja. Avioehto on mahdollisuus räätälöidä oman parisuhteenne taloudelliset ehdot juuri teille sopiviksi. Kannattaakin ajatella avioehtoa pelisääntöjen sopimisena, reiluuden ja avoimuuden osoituksena - ja oman varallisuuden vakuutuksena.
Lue lisää avioehdosta
Testamentti
Testamentti on mahdollisuus turvata sinulle rakkaitten ihmisten talous siltä varalta, että sinulle itsellesi sattuisi jotakin. Testamentti on myös mahdollisuus suunnitella verotusta. Hyvin tehty testamentti vähentää omaan tahtoosi liittyviä epäselvyyksiä ja estää perinnönjakoon liittyviä yllätyksiä.
Lue lisää testamentista
Edunvalvontavaltakirja
Edunvalvontavaltuutus on tulevaisuuden turvaksi ennakolta tehtävä juridinen yleisvaltakirja, jolla valtuutat itse valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi ja päättämään puolestasi sen varalta, että oma toimintakykysi alenisi merkittävästi onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi.
Lue lisää edunvalvontavaltakirjasta