"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Kurkista Lexlyn joulukalenteriin ja katso, mitä luukkujen taakse on paketoitu 🎁🎄 🎅 Joulukalenteri 2022 >>

Oman varallisuuden hoito

Omaisuus-sanasta monelle saattaa tulla mieleen suuri rahamäärä ja henkilö, jolle on kertynyt paljon varallisuutta. Omaisuus-käsitteen alle menee kuitenkin kaikki maallinen, mitä omistamme, oli sillä sitten merkittävää rahallista arvoa tai ei. Omaisuusjärjestelyitä tehdessä kannattaa miettiä esimerkiksi perilliselle mahdollisesti tulevaisuudessa aiheutuvia seurauksia, mikäli omaisuutta luovuttaa eteenpäin ilman huolellista taloudellista suunnittelua.

Kaikki omaisuuden hoitoon liittyvät lakiasiat hoidat helposti Lexlyn juristien kanssa - Lexly.fi

Omaisuuden lahjoittaminen

Omaisuuden lahjoittaminen on mahdollista lahjakirjan avulla. Lahjaa antaessa kannattaa aina huomioida sen verovaikutukset. Mikäli haluaa, ettei esimerkiksi omalle lapselle annettua lahjaa oteta huomioon tulevaisuudessa perinnönjaon yhteydessä, on asia syytä ottaa huomioon jo lahjoitusta tehdessä. Erityisesti alaikäiselle annettavan lahjan kanssa tulee olla tarkkana. 

Lisää lahjakirjasta voit lukea täältä.

Tee lahjakirja verkkopalvelussa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Omaisuuden ostaminen ja myyminen

Omaisuutta myydessä ja ostaessa on aina syytä huolehtia, että kaikki kauppaan liittyvät yksityiskohdat on huolella kirjattu. Kauppakirja on asiakirja, jonka huolellisella laatimisella voidaan ehkäistä myös riitoja esimerkiksi asuntokauppojen yhteydessä.

Lue lisää täältä.

Tee kauppakirja juristin avulla
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lainaaminen

Aina omaisuutta ei ole tarpeen myydä tai lahjoittaa. Erityisesti rahan kohdalla voi olla viisasta lainata eli tehdä velkakirja. Mitä velkakirjaan sitten kannattaa kirjata ja millainen velkakirja yleensäkin on pätevä? 

Lue tästä, millainen velkakirjan tulee olla

Tee velkakirja verkkopalvelussa
Omaisuuden jako avioerossa. Tee ositus helposti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Ositus ja omaisuuden erottelu

Avioliiton päättyessä joko kuolemaan tai avioeroon, tulee puolisoiden omaisuus aina selvittää ja jakaa. Jos puolisoilla ei ole ollut avioehtoa, suoritetaan ositus. Jos avioehto on olemassa, puhutaan taas omaisuuden erottelusta. Perinnönjakoa ei voi tehdä ennen kuin avioparin omaisuus on selvitetty ja eroteltu.

Omaisuuden ositus tulee aina tehdä virallisesti, vaikka varsinaisesta avioerosta olisikin jo vuosia ja puolisot olisivat jakaneet omaisuutensa hyvässä yhteistyössä. Tutustu Lexlyn  verkkopalveluun ja tee aikaisemman avioliiton ositus muutamassa minuutissa.

Tee ositus verkkopalvelussa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioerolaskuri

Laske asiantuntijoidenmme laatiman avioerolaskurin avulla, kuinka omaisuutenne jakautuu erossa.

Siirry avioerolaskuriin
Asuntosopimus helposti verkossa - Lexly.fi

Asuntosopimus

Asuntosopimuksella voidaan ennakkoon sopia, miten yhteisomistus osakehuoneiston osalta puretaan. Asuntosopimuksen tekemällä voidaan välttää monta riitaa. 

Tee asuntosopimus verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Testamentti ja omaisuus

Testamentti mielletään usein vain varakkaille suunnatuksi asiakirjaksi. Harva tulee ajatelleeksi, että testamentin avulla voi tehdä myös omaisuusjärjestelyitä ja helpottaa omian jälkeläisten perintöveroon liittyvää taakkaa. Testamentilla voit esimerkiksi määrätä, ettei lapsesi tulevalla puolisolla ole avio-oikeutta sinulta perintönä tulevaan omaisuuteen.

Tutustu testamentin verkkopalveluun
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioehto ja omaisuus

Avioehdolla voitte sopia, miten omaisuutenne jakautuu avioliiton päättyessä joko avioeroon tai kuolemaan. Avioehdon voi tehdä täysin poissulkevana tai koskemaan vain osaa omaisuudesta.

Tutustu avioehdon verkkopalveluun
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jäikö sinulle kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!

 

Voit joko soittaa meille 010 3379 150, lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi tai jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Jätä yhteydenottopyyntö

Hyödyllistä lakitietoutta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Tulostettavaa materiaalia

Täältä löydät hyödyllistä lakitietoutta, jota voit halutessasi myös tulostaa ja ladata.

 

Klikkaa ja lataa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn asiantuntevat ja helposti lähestyttävät juristit auttavat sinua kaikissa perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä asioissa.

Tutustu Lexlyn tiimiin ja löydä oma perhejuristisi.

Lexly mediassa