KESÄALEN VIIMEINEN VIIKKO! Kaikki verkkoasiakirjat -30% alennuskoodilla SUVI21. Viimeinen voimassaolopäivä 10.8.2021

Sinkku

Yhden ihmisen talouksien määrä on jatkanut kasvuaan tasaisesti. Vuonna 2019 yhden hengen talouksia oli Suomessa 45 % kaikista kotitalouksista. Määrällisesti tämä tarkoittaa 1,2 miljoonaa henkilöä (Tilastokeskus 2020). Yksin eläminen saattaa johtua leskeydestä tai yksilön halusta elää itsenäistä ja toisista riippumatonta elämää. Joskus yksin eletään yksinkertaisesti siksi, että itselle sopivaa kumppania ei ole löytynyt. Tapaturman tai muun yllättävän elämänmuutoksen seurauksena yksinasuja saattaa kuitenkin tuntea olonsa huomattavasti perheellistä turvattomammaksi, ellei omien asioiden järjestelyistä ole huolehtinut riittävästi etukäteen.

Sinkun lakiasiat

Riippumatta siitä asummeko yksin vai osana perheyksikköä, meillä usein on elämässämme henkilö, johon luotamme. Oman elämän järjestelyitä pohtiessa, kannattaa miettiä, kuka olisi sellainen ihminen, jonka käsiin luottaisimme omat asiamme, jos meille itsellemme sattuisi tapahtumaan jotain. Tällaista tilannetta varten aivan jokaisen kannattaa tehdä edunvalvontavaltakirja.

Mikäli emme syystä tai toisesta koe ketään riittävän läheiseksi tai koemme, että läheisillämme on jo entuudestaan niin paljon velvoitteita, voimme kuitenkin asiakirjojen avulla varmistaa, että elämänlaatumme säilyy, vaikka asioistamme huolehtisikin joku vieras. 

Lue lisää:

 

Tee edunvalvontavaltakirja verkossa

Omannäköisen elämän takuu

Moni viettää nykyään elämänsä viimeiset vuodet palvelutalossa. Jos läheisiä, jotka voisivat kertoa mieltymyksistämme ei ole, onkin entistä tärkeämpää huolehtia, että hoitohenkilökunta ja viriketoimintaa järjestävät henkilöt, tietävät, miten olemme viettäneet vapaa-aikaamme ja mitkä asiat ovat meille tärkeitä. Riittävän tarkkaan määritellyllä hoivatahdolla voimme edesauttaa sitä, että meidän mieltymyksemme esimerkiksi rock-musiikkiin ja matkailuun on tiedossa.

Lue lisää: 

 

Tee hoivatahto tai hoitotahto verkossa

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Tue sinulle tärkeitä asioita testamentilla tai lahjoituksella

Oletko elämässäsi ollut intohimoinen vapaapalokuntalainen? Haluaisitko tukea lasten luontoharrastusta? Oletko parantunut syövästä ja haluat muistaa suomalaista syöpätutkimusta? Tämä onnistuu esimerkiksi testamentin avulla. Jos sinulla ei ole rintaperillisiä eli lapsia, voit jättää vaikka koko omaisuutesi haluamallesi taholle, esimerkiksi sinulle tärkeälle järjestölle tai kummilapsellesi. Omaisuutta voi antaa eteenpäin myös jo elinaikanaan lahjoituksen muodossa. 

Lue lisää:

 

Tutustu palveluumme: Testamentti

Mietityttääkö jokin oman elämäsi lakiasioihin liittyen?

Mitä sinä haluaisit tietää lakiasioista? Ole yhteydessä asiakasplaveluumme ja varaa aika. Tämän linkin kautta voit myös jättää yhteystietosi, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00.

010 3379 150
asiakaspalvelu@lexly.fi

Huolehdi ainakin näistä papereista

Etkö ole varma, millaisia asiakirjoja sinun kannattaa tehdä? Asiakaspalvelustamme saat lisää ohjeita ja neuvoja elämäntilanteesi liittyen. Huolehdi joka tapauksessa ainakin näistä papereista.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Testamentti

Testamentilla päätät, kuka saa omaisuutesi kuolemasi jälkeen. Jos et tee testamenttia eikä sinulla ole perillisiä (lapset, puoliso, vanhemmat, isovanhemmat, sisarukset) perintösi menee valtiolle.

Lue lisää täältä.

Hoito- ja hoivatahto

Hoitotahdolla kerrot, millaista lääketieteellistä hoitoa tahdot itsellesi annettavan. Hoivatahdolla voit kertoa sinulle tärkeistä asioista ja ohjata siten sinusta huolehtivien ammattilaisten toimintaa.

Lue lisää täältä.

Edunvalvontavaltakirja

Kuka asioistani päättää, jos oma toimintakykyni heikkenee merkittävästi? Onko sinulla läheinen ystävä, jota pidät kuin perheenjäsenenäsi? Keskustele hänen kanssaan edunvalvontavaltuutuksesta.

Lue lisää.