Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Sinkun lakiasiat

Yhden ihmisen talouksien määrä on jatkanut kasvuaan tasaisesti. Vuonna 2019 yhden hengen talouksia oli Suomessa 45 % kaikista kotitalouksista. Määrällisesti tämä tarkoittaa 1,2 miljoonaa henkilöä (Tilastokeskus 2020). Yksin eläminen saattaa johtua leskeydestä tai yksilön halusta elää itsenäistä ja toisista riippumatonta elämää. Joskus yksin eletään yksinkertaisesti siksi, että itselle sopivaa kumppania ei ole löytynyt. Tapaturman tai muun yllättävän elämänmuutoksen seurauksena yksinasuja saattaa kuitenkin tuntea olonsa huomattavasti perheellistä turvattomammaksi, ellei omien asioiden järjestelyistä ole huolehtinut riittävästi etukäteen.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Sinkkuelämää - Lex and the City

Kaiken a ja o on tulla tietoiseksi omista juridisista tarpeistaan, vaikka moni ajatteleekin, ettei niitä itsellä taida olla. Me olemmekin tottuneet Suomessa ajattelemaan, että lakimiehen palveluista on hyötyä vain, kun on tosi kyseessä ja paha riita tai oikeudenkäynti edessä. Suositun Sinkkuelämää-sarjan inspiroimina me haluamme puhua reippaasti ja avoimesti erityisesti meitä kaikkia koskettavista lakiasioista. Meidän juristien laatimassa verkkopalvelussa sinulle selviää muutamassa minuutissa omat juridiset tarpeesi (jos niitä on) ja sinulle räätälöidyt suositukset. Voit tehdä tarvekartoituksen myös puhelimellasi. Aikaa kuluu vain muutama minuutti ja mikä parasta, kartoitus on sinulle täysin ilmainen.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Edunvalvontavaltuutus 18 vuotta täyttäneille

Monille yksi pahimpia asioita, joita elämässä voisi sattua on oman itsenäisen toimintakyvyn menettäminen. Oman toimintakyvyn menettämisen riskiin on kuitenkin mahdollista varautua. Edunvalvontavaltuutuksella päätät nimittäin itse ennakkoon, kuka hoitaa raha-asioitasi ja talouttasi sekä päättää henkilöäsi koskevista asioista (asuminen, terveydenhoito jne. ) tilanteen niin vaatiessa (sairaus, tapaturma, onnettomuus, vanhuus). Oma valtuutettu luottohenkilö voi olla oma vanhempi, sisarus, aikauinen lapsi tai vaikka ystävä.

Edunvalvontavaltuutus on helpompi ja edullisempi vaihtoehto sinulle ja läheisillesi!

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Tue sinulle tärkeitä asioita testamentilla tai lahjoituksella

Oletko elämässäsi ollut intohimoinen vapaapalokuntalainen? Haluaisitko tukea lasten luontoharrastusta? Tai oletko parantunut syövästä ja haluat muistaa suomalaista syöpätutkimusta? Tämä onnistuu esimerkiksi testamentin avulla. Jos sinulla ei ole rintaperillisiä eli lapsia, voit jättää vaikka koko omaisuutesi haluamallesi taholle, esimerkiksi sinulle tärkeälle järjestölle tai kummilapsellesi. Omaisuutta voi antaa eteenpäin myös jo elinaikanaan lahjoituksen muodossa. Tiesithän, että lastenkin hyväksi kannattaa laatia testamentti, vaikka he perivät lain nojalla?

Lue juristimme näppärä artikkeli Testamentin teon ABC >>

Paljon hyödyllistä testamenttitietoutta löydät myös täältä >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Omannäköisen elämän takuu

Moni viettää nykyään elämänsä viimeiset vuodet palvelutalossa. Jos läheisiä, jotka voisivat kertoa mieltymyksistämme ei ole, onkin entistä tärkeämpää huolehtia, että hoitohenkilökunta ja viriketoimintaa järjestävät henkilöt tietävät, miten haluamme viettää vapaa-aikaamme ja mitkä asiat ovat meille tärkeitä. Riittävän tarkkaan määritellyllä hoivatahdolla voimme edesauttaa sitä, että meidän mieltymyksemme, esimerkiksi rock-musiikkiin ja matkailuun, ovat tiedossa eikä kahviimme tuikata vahingossa maitoa, jos haluamme juoda sen ehdottomasti mustana. 

Voit tehdä hoivatahdon helposti verkkopalvelussamme. Siirry verkkopalveluun niin näet, mihin kaikkeen voit vaikuttaa hoivatahdolla.

Tee hoiva- ja hoitotahto helposti ja luotettavasti Lexlyn verkkopalvelussa - Lexly.fi

Miten sinua hoidetaan?

Suomessa on laadukas ja kansainvälisestikin tunnustettu terveydenhuolto. Voimme luottaa siihen, että meitä hoidetaan aina lääketieteen parhaan tiedon mukaan. Eteen saattaa kuitenkin tulla tilanteita, joissa toivoisimme meitä hoidettavan jollakin tietyllä tavalla. Tekemällä hoitotahdon voimme vaikuttaa siihen, miten meitä hoidetaan esimerkiksi muistisairauden kohdatessa. Hoitotahto ja siinä ilmaisemasi toiveet sitovat terveydenhuollon henkilökuntaa.

Voit tehdä hoitotahdon helposti verkkopalvelussamme. Verkkopalvelussa näet, mihin kaikkeen voit hoivatahdolla vaikuttaa.


Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jäikö sinulle kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä asiakaspalveluumme!

 

Voit joko soittaa meille 010 3379 150 (0,0835 €/puhelu + 0,1669 €/min), lähettää sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi tai jättää yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Lakiasioiden tietopaketti

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn ystävälliset ammattilaiset ovat apunasi jokaisessa elämän käänteessä oli tilanteesi sitten millainen tahansa. Tutustu tiimiimme ja löydä itsellesi oma perhejuristi. Toisen sivulla olevan linkin takaa voit myös lukea lehtijuttuja, joissa Lexlyn juristi on toiminut asiantuntijana.

Lexly mediassa