Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Sinkun lakiasiat

Yhden ihmisen talouksien määrä on jatkanut kasvuaan tasaisesti. Vuonna 2019 yhden hengen talouksia oli Suomessa 45 % kaikista kotitalouksista. Määrällisesti tämä tarkoittaa 1,2 miljoonaa henkilöä (Tilastokeskus 2020). Yksin eläminen saattaa johtua leskeydestä tai yksilön halusta elää itsenäistä ja toisista riippumatonta elämää. Joskus yksin eletään yksinkertaisesti siksi, että itselle sopivaa kumppania ei ole löytynyt. Tapaturman tai muun yllättävän elämänmuutoksen seurauksena yksinasuja saattaa kuitenkin tuntea olonsa huomattavasti perheellistä turvattomammaksi, ellei omien asioiden järjestelyistä ole huolehtinut riittävästi etukäteen.

Sinkun lakiasiat

Riippumatta siitä asummeko yksin vai osana perheyksikköä, meillä usein on elämässämme henkilö, johon luotamme. Oman elämän järjestelyitä pohtiessa, kannattaa miettiä, kuka olisi sellainen ihminen, jonka käsiin luottaisimme omat asiamme, jos meille itsellemme sattuisi tapahtumaan jotain. Tällaista tilannetta varten aivan jokaisen kannattaa tehdä edunvalvontavaltakirja.

Mikäli emme syystä tai toisesta koe ketään riittävän läheiseksi tai koemme, että läheisillämme on jo entuudestaan niin paljon velvoitteita, voimme kuitenkin asiakirjojen avulla varmistaa, että elämänlaatumme säilyy, vaikka asioistamme huolehtisikin joku vieras. 

 

Edunvalvontavaltuutus verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Tue sinulle tärkeitä asioita testamentilla tai lahjoituksella

Oletko elämässäsi ollut intohimoinen vapaapalokuntalainen? Haluaisitko tukea lasten luontoharrastusta? Oletko parantunut syövästä ja haluat muistaa suomalaista syöpätutkimusta? Tämä onnistuu esimerkiksi testamentin avulla. Jos sinulla ei ole rintaperillisiä eli lapsia, voit jättää vaikka koko omaisuutesi haluamallesi taholle, esimerkiksi sinulle tärkeälle järjestölle tai kummilapsellesi. Omaisuutta voi antaa eteenpäin myös jo elinaikanaan lahjoituksen muodossa. Oheisten linkkien takaa löydät hyödyllistä lisätietoa.

Tutustu testamentin verkkopalveluun

Omannäköisen elämän takuu

Moni viettää nykyään elämänsä viimeiset vuodet palvelutalossa. Jos läheisiä, jotka voisivat kertoa mieltymyksistämme ei ole, onkin entistä tärkeämpää huolehtia, että hoitohenkilökunta ja viriketoimintaa järjestävät henkilöt, tietävät, miten olemme viettäneet vapaa-aikaamme ja mitkä asiat ovat meille tärkeitä. Riittävän tarkkaan määritellyllä hoivatahdolla voimme edesauttaa sitä, että meidän mieltymyksemme esimerkiksi rock-musiikkiin ja matkailuun on tiedossa.

Tee hoivatahto verkossa

Miten sinua hoidetaan?

Suomessa on laadukas ja kansainvälisestikin tunnustettu terveydenhuolto. Voimme luottaa siihen, että meitä hoidetaan aina lääketieteen parhaan tiedon mukaan. Eteen saattaa kuitenkin tulla tilanteita, joissa toivoisimme meitä hoidettavan jollakin tietyllä tavalla. Tekemällä hoitotahdon voimme vaikuttaa siihen, miten meitä hoidetaan esimerkiksi muistisairauden kohdatessa. Hoitotahto ja siinä ilmaisemani toiveet sitovat terveydenhuollon henkilökuntaa. 

Voit tehdä hoitotahdon suoraan verkkopalvelussamme. Verkkopalvelussa näet, mihin kaikkeen voit hoivatahdolla vaikuttaa.

Tee hoitotahto verkossa

Lakiasioiden tarvekartoitus

Lexlyn ammattilaisten laatimassa verkkopalvelussa sinulle selviää muutamassa minuutissa omassa elämäntilanteellesi kaikkein tärkeimmät lakipaperit. Voit tehdä tarvekartoituksen myös puhelimella. Aikaa sinulta kuluu vain muutama minuutti ja mikä parasta, kartoitus on sinulle täysin ilmainen.

Tee tarvekartoitus verkossa

Millaiset jäähyväiset toivoisit itsellesi?

Oletko miettinyt, millaisen hautauksen haluat ja onko kirkollisilla toimenpiteillä sinulle merkitystä? Tekemällä hautaustahdon voit määrittää kaiken, mikä on sinulle tärkeää aina siunaustilaisuuden yksityiskohdista mahdolliseen lehdessä julkaistavaan kuolinilmoitukseen.

Voit tehdä hautaustahdon helposti verkossa Lexlyn verkkopalvelun kautta. 

Tee hautaustahto verkossa

Mietityttääkö jokin oman elämäsi lakiasioihin liittyen?

Oletko epävarma, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia? Soita asiakaspalveluun tai varaa linkin kautta ilmainen 15 minuutin konsultaatio juristin kanssa.

Varaa ilmainen keskustelu juristin kanssa.

Lakiasioiden tietopaketti

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Ladattavaa materiaalia lakiasioista

Lakiasioihin liittyy paljon yksityiskohtia, ja toisinaan asioita saattaa olla helpompi hahmottaa, kun samalla voi tehdä vaikka muistiinpanoja lukemastaan paperinkulmaan. Oheisen linkin takaa löydät paljon hyödyllistä ladattavaa ja tulostettavaa materiaalia lakiasioihin liittyen.

Ladattavaa materiaalia lakiasioista

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn ystävälliset ammattilaiset ovat apunasi jokaisessa elämän käänteessä oli tilanteesi sitten millainen tahansa. Tutustu tiimiimme ja löydä itsellesi oma perhejuristi. Toisen sivulla olevan linkin takaa voit myös lukea lehtijuttuja, joissa Lexlyn juristi on toiminut asiantuntijana.

Lexly mediassa