Tulevaisuuteen varautuminen

Olitpa sitten nuori aikuinen, ruuhkavuosia elävä vanhempi, yksineläjä tai eläkeläinen, meillä kaikilla on edessämme tulevaisuus, jota emme tunne. Laatimalla juridisia asiakirjoja voit luoda turvaa itsellesi ja läheisillesi tulevaisuuden varalta. Voit esimerkiksi testamentilla varmistaa, että puolisosi pärjää taloudellisesti, voit määrätä kuka on edunvalvontavaltuutettusi, ja voit ennakolta kertoa, millaisia päätöksiä hoidostasi ja hoivastasi tulee tehdä, jos et itse pystyisikään enää mielipidettäsi kertomaan. Kun laitat paperit kuntoon, olet varautunut parhaalla mahdollisella tavalla elämän eri käänteisiin ja yllätyksiin. Tältä sivulta löydät erilaiset asiakirjat tulevaisuuteen varautumiseen ja oman varallisuuden hoitoon liittyen.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lakiasioiden tarvekartoitus

Tulevaisuuteen varautuminen on helpompaa, kun tiedät, millaisia lakiasiakirjoja juuri sinun tilanteeseesi suositellaan. Asia selviää sinulle muutamassa minuutissa, kun teet verkkopalvelussamme asiantuntijoidemme suunnitteleman lakiasioiden tarvekartoituksen.

Katso video tarvekartoituksesta täältä >> 

Tee tarvekartoitus verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Kuka sinut perii?

Tekemällä testamentin voit varmistaa, että juuri ne ihmiset perivät sinut joiden haluatkin perivän. Testamentti on oiva keino luoda taloudellista turvaa rakkaillesi. Samalla ehkäiset yllätyksiä ja epäselvyyksiä syntymästä. Testamentilla voit myös suojata perintösi pysymisen juuri niiden ihmisten käsissä, joille haluatkin sen jäävän. 

Muista myös, että avopuolisot eivät peri toisiaan suoraan lain nojalla. Sillä ei ole väliä kuinka kauan olette olleet yhdessä tai että teillä on lapsia. Jos haluat kumppanisi perivän sinut, on tehtävä testamentti.  

Tee testamentti verkossa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Kuka päättää puolestasi?

Edunvalvontavaltakirja on toiselle ihmiselle annettu lupa hoitaa sinun asioitasi, päättää puolestasi ja käyttää sinun varojasi sinun hyväksesi sellaisessa tilanteessa, jossa oma toimintakykysi on heikentynyt merkittävästi. Edunvalvontavaltakirjalla voit päättää, kenen käsissä asioittesi hoito on, jos et itse pysty asioitasi hoitamaan. Edunvalvontavaltakirjaa voisi kutsua tulevaisuusvaltakirjaksi tai eräänlaiseksi vakuutukseksi, sillä sen vaikutukset näkyvät vasta tulevaisuudessa ja ainoastaan, jos oma toimintakykysi heikkenee.
Tee edunvalvontavaltakirja verkkopalvelussa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Varaudu omaan sairastumiseesi hoito- ja hoivatahdolla

Oletko miettinyt mikä itsellesi on tärkeää? Miten toivot, että sinua hoidetaan, jos et itse kykene kertomaan tahtoasi? Hoivatahdolla voit kertoa, mikä on itsellesi tärkeää arkielämässäsi, kuten esimerkiksi mitä ruokavaliota noudatat ja millaisesta musiikista pidät. Hoitotahdon avulla määräät tärkeät asiat koskien lääketieteellisestä hoitoasi. Hoitotahdon määräykset sitovat terveydenhuollon henkilökuntaa. 

Lue lisää hoito- ja hoivatahdosta >>

Kaikki avioliiton lakiasiat helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Avioehto - sopimus omaisuuden jaosta avioeron ja/tai kuoleman varalta

Avioehtosopimuksella voitte sopia, miten omaisuutenne jakautuu avioliiton päättyessä joko avioeroon tai kuolemaan. Avioehdon voi tehdä täysin poissulkevana tai koskemaan vain osaa omaisuudesta. Ainoastaan tekemällä avioehdon voitte puolisosi kanssa varmistua siitä, että omaisuutenne jakautuu haluamallanne tavalla avioliiton päättyessä.

Avioehto helposti netissä
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avoehto - sopimus liiton taloudellisista pelisäännöistä

Avoehtosopimus on asiakirja, jolla voitte varautua avoliiton päättymiseen sopimalla liiton taloudellisista pelisäännöistä. Avoehtosopimuksella voitte keskenään päättää, miten omaisuutenne jaetaan, jos liittonne päättyy eroon. Avoehdon avulla voitte välttyä myös riidoilta sekä erimielisyyksiltä erotilanteessa, koska asioista on jo sovittu etukäteen.   

Avoehto helposti netissä
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lahjakirja helposti verkkopalvelussa

Omaisuuden lahjoittaminen on mahdollista lahjakirjan avulla. Lahjaa antaessa kannattaa aina huomioida sen verovaikutukset. Mikäli haluaa, ettei esimerkiksi omalle lapselle annettua lahjaa oteta huomioon tulevaisuudessa perinnönjaon yhteydessä, on asia syytä ottaa huomioon jo lahjoitusta tehdessä. Erityisesti alaikäiselle annettavan lahjan kanssa tulee olla tarkkana.   

Lue lisää lahjakirjasta >>

Tee lahjakirja netissä
Lexly Kotikuvitus KP 2312 Web

Lainaa turvallisesti - tee velkakirja

Kun ihmiset lainaavat rahaa toisilleen, kannattaa aina laatia velkakirja. Velkakirja on asiakirja, joka laaditaan kirjallisesti. Velkakirjasta ilmenee lainan summa ja mitä olette sopineet takaisinmaksusta. Velkakirja kannattaa myös laatia parisuhteen ja perheen sisällä. Velkakirjan avulla voitte välttää turhia riitoja, ja samalla voitte varmistaa, että laina maksetaan takaisin.  

Velkakirja nettipalvelussa
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Huolellisesti laaditulla kauppakirjalla vältyt ongelmilta

Oletko ostamassa tai myymässä omaisuutta? Jos olet, sinun tulee laatia kauppakirja. Kauppakirja on asiakirja, josta ilmenee kaupan kohde, summa, kaupan osapuolet (ostaja ja myyjä) sekä kaupan ehdot. Kauppakirja laaditaan kirjallisesti. Jos olet myymässä tai ostamassa kiinteistöä, puhutaan kiinteistökauppakirjasta. Kiinteistökaupassa tarvitaan muotomääräysten takia myös kaupanvahvistaja. Varaa aika kauppakirjan tekoon
Asuntosopimus helposti verkossa - Lexly.fi

Välttäkää tulevaisuuden ristiriidat asuntosopimuksella

Mikä on asuntosopimus? Asuntosopimus on sopimus osakehuoneiston yhteisomistuksen purkamisesta. Kannattaako laatia asuntosopimus? Jos omistatte asunnon yhdessä, asuntosopimuksella voitte varmistaa, että erotilanteessa yhteisomistaminen päättyy haluamanne tavalla. Kukaan ei voi tietää minkälaisia yllätyksiä tulevaisuus tuo mukanansa. Tämän takia kannattaa varmuuden vuoksi laatia asuntosopimus. Saatte itse päättää, asuntosopimuksen sisällöstä. 

Tee asuntosopimus netissä

Tulevaisuuteen varautumisen työkalupakki

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Löydä oma perhejuristisi

Lexlyn ammattilaisten joukosta jokainen varmasti löytää itselleen sopivan perhejuristin. Meille asiakaslähtöisyys on ensiarvoisen tärkeää emmekä koskaan sorru käyttämään vaikeaselkoista kapulakieltä. Tutustu tiimiimme täältä >>

Lexly mediassa >>
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Käytännön tietoa

Lataa ja tulosta tästä itsellesi hyödylliset muistilistat:

Lisää perheen lakiasioihin liittyviä tietopakettaje löydät linkin takaa

Ladattavaa materiaalia lakiasioista>>