Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Avoliittosopimus - Tiedätkö mikä se on? Avoliittosopimus turvaa taloutta avoliiton ajalle ja eron varalta. Saatavilla verkossa. Tutustu ihmeessä.

Lexly tuo turvaa Dixun asiakkaille

Kun lakipaperit ovat kunnossa, voit tuntea olosi turvalliseksi. Olemme koonneet tälle sivulle asunnonvaihtamiseen liittyvät tärkeitä teemoja

  • Juristien koostamat infopaketit
  • Asunnonvaihtajan tärkeimmät lakiasiakirjat
  • Tee itse netissä tai ota juristi avuksesi

 

Saadaksesi Dixun asiakasedut, sinun tulee luoda henkilökohtainen Lexly-tili.  Saat ilmaiseksi henkilökohtaisen 30 min. lakiasioiden tarvekartoituksen juristin kanssa. Sitä ennen suosittelemme tekemään alta löytyvän ilmaisen juristien laatiman tarvekartoituksen netissä.

Jätä yhteydenottopyyntö
Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.
Tarvekartoitus verkossa 0 €

Etkö ole aivan varma, millaisia lakipapereita juuri sinun kannattaisi hoitaa kuntoon? Lexlyn asiantuntijoiden laatiman verkkopalvelun avulla voit selvittää sen muutamassa minuutissa ja täysin maksutta.

Tarvekartoitus verkossa
Avioehto

Avioliitto itsessään on taloudellinen sopimus, joka realisoidaan, kun avioliitto päättyy joko avioeroon tai kuolemaan. Yksinkertaistaen, kun avioliitto päättyy puolisoiden kaikki omaisuus lasketaan yhteen ja jaetaan puoliksi. Avioehtosopimus on sen sijaan puolisoiden oma sopimus siitä, kuinka omaisuus jaetaan kun avioliitto päättyy.

Avioehto verkossa
Asuntosopimus

Asuntosopimuksella voi etukäteen sopia, mitä yhteisomistuksessa olevalle asunnolle tapahtuu erossa. Asuntosopimuksella voi sopia myynnin ja lunastuksen ehdoista sekä yhteisomistuksen purkamisesta. Kun asioista on sovittu etukäteen, vältytään yleensä myös ristiriidoilta.

Asuntosopimus verkossa
 Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy
Avoehto

Tiesitkö, että avopuolisot eivät koskaan peri toisiaan? Avoleskellä ei ole lain mukaan oikeutta jäädä asumaan yhteiseen kotiin, jos puoliso kuolee. Testamentilla voit turvata avopuolison aseman. Lisäksi avoehdolla kannattaa sopia siitä, miten asiat hoidetaan mahdollisen avoeron osuessa kohdalle.

Avoehto
Edunvalvontavaltuutus

Miten asioitasi hoidetaan, jos sinulle tapahtuu jotain? Edunvalvontavaltakirjalla määrität, kuka hoitaa asioitasi, jos oma toimintakykysi heikkenee merkittävästi esimerkiksi onnettomuuden, sairastumisen tai ikääntymisen takia. Edunvalvontavaltakirja on kuin vakuutus - se pitää tehdä kun kaikki on hyvin ja sitä käytetään ainoastaan jos on pakko.

Edunvalvontavaltuutus netissä
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy
Testamentti

Testamentilla määräät, kuka saa omaisuutesi kuolemasi jälkeen. Testamentti on osa varallisuuden hoitoa ja sillä voi vaikuttaa myös perintöverotukseen. Vaikka haluaisi omaisuuden menevän lapsilleen, heidänkin kannattaa saada perintö testamentilla. Kokeile testamentin verkkopalvelua.

Testamentti verkossa
Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon?

Avioehdon tekeminen on jokaisen parin oma valinta. Kaikkiin avioliittoihin avioehto ei välttämättä sovi, mutta ennen kuin tekee päätöksiä, on tärkeää tietää, mistä on kyse. Lexlyn ilmainen verkkotesti kertoo, olisiko teidän hyvä tehdä avioehto.

Testi: Tarvitsetko avioehdon
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy
Avioerolaskuri kertoo sinulle, mitä ero maksaa

Lexlyn asiantuntijoiden laatiman ilmaisen avioerolaskurin avulla voit laskea, paljonko maksettava tasinko on avioerossa. Tasingon määrä selviää syöttämällä puolisoiden varat ja velat avioerolaskuriin. Avioerolaskurin käyttö ei korvaa osituslaskelmaa ja ositussopimusta, mutta antaa hyvän käsityksen tilanteesta.

Siirry avioerolaskuriin
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy
Asiakirjan tarkistuspalvelu LexlyCheck

Asiakirjan tarkistuspalvelun avulla voit edullisesti tarkistaa, ovatko lakiasiakirjasi ajantasalla. Lexlyn juristi tarkistaa aiemmin tekemät asiakirjan. Selvitä tarvitseeko esimerkiksi testamenttisi, avioehtosi tai edunvalvontavaltakirjasi päivitystä.

Asiakirjan tarkistuspalvelu

Lexly - Sinun apunasi kaikissa perheen lakiasioissa

Saatavuus

Tee itse asiakirjasi verkkopalvelussa tai varaa sinulle sopiva aika keskusteluun juristin kanssa.

Ymmärrettävyys

Lakiasiat voivat olla monimutkaisia, mutta niistä puhumisen ei tarvitse olla. Ymmärrettävyys ja selväsanaisuus on meille tärkeää.

Hinnoittelu

Hintamme ovat läpinäkyviä. Palveluilla on joko kiinteä hinta tai saat mahdollisimman tarkan hinta-arvion ennen ostopäätöstä.

Helppous

Tee asiakirjasi itsenäisesti verkkopalvelussa tai etäyhteyksin juristimme kanssa.