Lexlyn edut käyttöösi
Testipartner asiakkaille lakipalvelua juristin kanssa tai verkossa:
Helpoin tapa lähteä liikkeelle, on varata aika maksuttomaan alkukartoitukseen.
På Lexly kan du även få familjejuridiska tjänster på svenska. Vänligen boka gratis rådgivning med jurist.
Varaa aika maksuttomaan kartoitukseen
Palvelumme sinulle
Lue lisää

7 tarinaa, joissa yksi asiakirja olisi säästänyt aikaa, hermoja ja rahaa
Elämä on yllätyksiä täynnä, sekä hyviä että huonoja. Varsinkin ikäviä yllätyksiä kohdatessa usein miettii, olisiko voinut tehdä jotain toisin, jotta ongelmalta olisi vältytty. Kaikkein kurjinta onkin, jos huomaa, että ratkaisu olisi ollut olemassa, mutta mitään korjaavia liikkeitä ei enää jälkikäteen voi tehdä. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi yllättävä vammautuminen tai sairastuminen, joka vie yksilön toimintakyvyn niin alas, ettei omista asioista enää kykene huolehtimaan.
10 tärkeää asiaa, jotka kannattaa huomioida avioehtoa tehdessä
Avioliittolain lähtökohtana on, että kaikesta yksilön omaisuudesta tulee avio-oikeuden alaista, kun avioliitto solmitaan. Avioliiton päättyessä omaisuus jaetaan avio-oikeuden nojalla tasan puolisoiden kesken. Avio-oikeus huomioidaan aina samalla tavalla, oli avioliiton päättymisen syy sitten kuolema tai avioero. Tekemällä avioehtosopimuksen voi sulkea osan omaisuudesta tai koko omaisuuden pois avio-oikeuden piiristä. Tässä artikkelissa esittelemme kymmenen tärkeää asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä, kun suunnittelee avioehdon tekemistä.
Puolison kuolema voi romahduttaa koko talouden
Kun rakastaa toista, haluaa yleensä jakaa koko elämän kirjon toisen kanssa. Yhdessä itketään niin ilosta kuin surusta ja jaetaan arjessa niin pyykki- kuin tiskivuoretkin. Se, jolla on enemmän voimaa, kantaa raskaat kauppakassit ja se, jonka kukkarossa on enemmän sisältöä, maksaa vuosipäiväillalliset ja etelän lomat. Moni pari ajattelee, että ”se, mikä on minun, on myös sinun”. Romanttinen ja kaunis ajatus, mutta reaalimaailmassa totuus saattaa olla kuitenkin kaukana satukirjojen vaaleanpunaisista unelmista.
Avoliitto vs. avioliitto
Vaikka avoliitossa ja avioliitossa eläminen ei käytännön arjessa eroakaan toisistaan, näillä on kuitenkin merkittäviä juridisia eroavaisuuksia. Avioliittolaki sekä vuonna 2011 voimaan tullut avoliittolaki takaavat puolisoille erilaisia oikeuksia, mutta myös velvollisuuksia, jotka on hyvä tietää mietittäessä millaisessa parisuhteen muodossa halutaan elää.Ota yhteyttä Lexlyyn

Klikkaa, niin näet omat etusi
Nähdäksesi etusi, valitse seuraavista Testipartner
Tietoja päivitetään
Tietosi on päivitetty onnistuneesti!
Jotain meni pieleen.