Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Katariina Kuusiluoma - Lexly.fi Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Tulevaisuuden lakipalveluiden kehittäjä

Lexly Finlandin perustaja Katariina Kuusiluoman missio on mullistaa lakipalvelut. Maailmalla #legaltech ja #legaldesign ovat megatrendejä. Katariina haluaa hyödyntää teknologian tarjoamat mahdollisuudet myös lakipalveluissa. Aivan ensimmäisenä hän haluaa kuitenkin haastaa meidät keskustelemaan juridiikan merkityksestä jokaisen elämässä.

"Myytit on tehty murrettaviksi! Lakimiehen ei tarvitse olla kova ja kylmä ollakseen uskottava."

Katariina Kuusiluoma, Lexlyn Finlandin perustaja

Tiedätkö, kuka on Katariina Kuusiluoma? Tutustu Lexlyn supernaiseen ja perhejuridiikan asiantuntijaan Katariina Kuusiluomaan - Lexly.fi

Kuka Katariina Kuusiluoma?

40-vuotias, yrittäjä, äiti, lakimies, wanna be -pianisti ja esteetikko, jonka tavoitteena on tuoda lakipalvelut helposti aivan kaikkien saataville. Helpot, ymmärrettävät ja saavutettavat lakipalvelut vaativat lakialan modernisointia ja uusia  verkko- ja etäpalveluja.

"Lakiasioihin yhdistetään usein riiteleminen ja ongelmat. Harvoin osataan ajatella, että oikeastaan lakiasioiden hoito on nimenomaan riitojen ja ongelmien ennalta ehkäisemistä", sanoo Katariina Kuusiluoma. 

Katariinan mukaan jokaiseen elämäntilanteeseen kuuluvat omanlaisensa asiakirjat. "Ongelma vain on, että ihmiset eivät ymmärrä tarvitsevansa yhtään mitään lakipalveluita ja ovat suorastaan tyytyväisiä, etteivät ole joutuneet tekemisiin lakimiehen kanssa."

Katariinan filosofiaan voit tutustua paremmin Instagramissa @lexlyfinland, @katariinakuusiluoma sekä Lexlyn Facebook -sivuilla

"Kukaan ei ole koskaan katunut sitä, että raha-asioista on puhuttu ja sovittu hyvissä ajoin."

Katariina Kuusiluoma, Lexlyn Finlandin perustaja

Lexlyn Katariina Kuusiluoma MTV3:n Uutisaamun haastattelussa kertomassa perheen lakiasioista. Katso video - Lexly.fi

MTV3:n Uutisaamu 3.3.2021 - "Suomalaiset kankeina arjen lakiasioissa"

Katariina Kuusiluoma vieraili MTV3:n Uutisaamussa Ivan Puopolon haastateltavana. Kun olet katsonut Katariinan haastattelun, tiedät, miksi avioehdosta, testamentista ja omaisuudesta ylipäänsä, kannattaa keskustella avoimesti oli sitten jo naimisissa tai vasta harkitsemassa avioliittoa. 

Katso video

Lue kaikki haastattelut

"Ilman avioehtoa sijoitat euron itselle ja toisen puolisolle."

Katariina Kuusiluoma, Lexlyn Finlandin perustaja

Kaikki avioliiton lakiasiat helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Rahakeskustelu on molemminpuolinen luottamuksen osoitus

"Pariskuntien kannattaisi keskustella raha-asioista avoimesti. Rahasta on hyvä keskustella jo ennen avioliittoon tai avoliittoon menemistä. Avioliitto on juridisesti taloudellinen sopimus, ja siksi avioehtosopimus on nimensä mukaisesti puolisoiden sopimus siitä, kuinka omaisuus jaetaan, kun avioliitto päättyy. Ja päättyyhän se, viimeistään puolison kuolemaan. Myös avopuolisot voivat sopia monista taloudellisista asioista avoliittosopimuksessa. Raha-asiat liittyvät tietysti myös kuolemaan ja läheisten taloudellisen aseman turvaamiseen testamentilla. Sillä oletko avioliitossa, avoliitossa, uusperheellinen vai ydinperheellinen on valtava merkitys perheen taloudelliseen ja juridiseen turvaan. Tärkeintä on selvittää oma juridinen tilanne, keskustella puolison kanssa ja hoitaa omat asiakirjat kuntoon halutulla tavalla", Katariina toteaa.

"Oman elämän lakiasioiden hoitamiseen tulisi suhtautua kuin vakuutuksiin, joilla varaudutaan elämän riskeihin."

Katariina Kuusiluoma, Lexlyn Finlandin perustaja

Katariina Kuusiluoma neuvoo sinua kaikissa perheen lakiasioissa. Tutustu Katariinan lakivinkkeihin - Lexly.fi

Testamentti ja avioehto - Laajennettua varainhoitoa

"Moni ajattelee, ettei testamentista ole mitään hyötyä, jos itsellä on lapsia. Väärin. Aviopuolison ei koeta tarvitsevan testamentin suojaa, koska laki turvaa lesken asumisen puolison kuolinhetken mukaisessa asunnossa. Väärin, ainakin useinmiten. Avopuolison asema ja juridinen turvattomuus eivät juuri kuulu kahvipöytäkeskusteluihin, vaikka avopuoliso jää täysin omilleen ilman testamenttia. Valitettavan totta.

Testamentilla voit vaikuttaa myös perintöverotukseen, poistaa testamentisaajan aviopuolison avio-oikeuden perittyyn omaisuuteen ja estää omaisuuden päätymisen ex-puolisolle tai väärään sukuun.  Testamentin hyödyt ovat moninaiset ja jokaiselle testamentin tekijälle erilaiset. Hyvin laadittu testamentti vähentää myös perintöriitoja. 

"Testamentti on varainhoidon väline, jonka avulla osoitat, että välität."

Katariina Kuusiluoma, Lexly Finlandin perustaja

Lexlyn avulla hoidat kaikki avioliiton lakiasiat turvallisesti ja luotettavasti - Lexly.fi

Näin keskustelet puolisosi kanssa avioehdosta

  • Ottakaa yhdessä selvää, mitä avioliitto tarkoittaa taloudellisesti ja juridisesti
  • Kysykää toisiltanne kolme peruskysymystä: 1) Haluatteko jakaa kaiken omaisuutenne puoliksi avioerossa? 2) Haluatteko jakaa kaiken omaisuutenne puoliksi, jos avioliitto päättyy puolison kuolemaan? Saako aviopuoliso periä puolisonsa, jos teillä ei ole lapsia? 
  • Keskustelkaa rauhassa mutta rehellisesti toiveistanne ja odotuksistanne. Rahasta puhuminen ei tarkoita, että odottaisitte liiton päättyvän eroon.
  • Tutustukaa Lexlyn verkkopalvelussa tehtävään avioehtoon: Verkkopalvelussa esitettävien kysymysten perusteella näette, mistä kaikesta teidän olisi hyvä keskustella.
  • Kaikille avioehto ei sovi, mutta pohtikaa, haluaisitteko tehdä vaikka osittaisen avioehdon, jolla suljette mahdollisen yritysomaisuuden ja perinnöt avio-oikeuden ulkopuolelle. On hyvä muistaa, että yrityksen toiminta voi vaarantua avioeron takia ilman avioehtoa.
  • Jos avioehtosopimuksen tekeminen on pariskunnalle hyvä vaihtoehto, se kannattaa tehdä ennen avioliittoa. Avioehtosopimuksen voi kuitenkin tehdä myös myöhemmin. Avioehtoa voi myös päivittää. Avioehto tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa.
  • Kannattaa muistaa, että avio-oikeus ja avioehto vaikuttavat myös perintösuunnitteluun.

"Usein vaikeimmatkin asiat ratkeavat kuin itsestään jo sillä, että niistä uskalletaan keskustella avoimesti."

Katariina Kuusiluoma, Lexly Finlandin perustaja

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Järkevä ja vastuullinen hoitaa lakipaperinsa kuntoon

"Liian harva tietää, miten puolison tai oman läheisen asioita voi hoitaa, jos hän sairastuu, joutuu onnettomuuteen tai terveydentila heikkenee. Kuvitellaan, että asiat hoituvat vain sillä perusteella, että on puoliso tai sukulainen, mutta eivät ne hoidu", Katariina huokaa. Edunvalvontavaltakirjan laatiminen tuntuu monille ihmisille ikään katsomatta kaukaiselta ajatukselta, vaikka juuri tällä asiakirjalla jokainen voi etukäteen huolehtia omien raha-asioiden ja omaisuuden hoidon sekä varmistaa omaan hyvinvointiin ja terveyteen liittyvän päätöksenteon joka iässä. Edunvalvontavaltakirjalla asioiden hoito sujuu kevyemmin ja ilman viranomaisen valvontaa.  

"Elämästä pitää voida nauttia turvallisin mielin ja helpotus voi olla suuri, kun on hoitanut omat lakiasiansa kuntoon ennakolta", Katariina kannustaa. "Usein se ilmeneekin asiakkaan syvänä huokauksena, hymynä ja jopa halauksena", Katariina hymyilee.

Ainakin seuraavat lakipaperit kannattaisi hänen mukaansa löytyä ihan jokaisen asiakirjasalkusta:

Edunvalvontavaltakirja, Testamentti, Hoivatahto, Hoitotahto, Hautaustahto

Kaikki mainitut asiakirjat voi hoitaa kätevästi kuntoon Lexlyn verkkopalvelussa.

"Elämä yllättää 100 % varmuudella. Turvallisuushakuiset varautuvat elämän käänteisiin ja ottavat asiat omiin käsiinsä. Riskinottajat tunkevat päänsä pensaaseen ja luottavat, että asiat järjestyvät jotenkin."

Katariina Kuusiluoma, Lexlyn Finlandin perustaja

Tunnetko ihmiset Lexlyn lakipalveluiden takana? Tutustu lakimiehiimme ja asiantuntijoihimme - Lexly.fi

Tutustu Lexlyn tiimiin

Katariina ei ole Lexlyn ainoa huipputyyppi. Osaavat lakimiehemme hoitavat sujuvasti kaikki perhe- ja perintöoikeuteen liittyvät lakiasiat verokysymyksiä unohtamatta. 

Meillä persoona saa näkyä eikä nauraminen ole synti.

Tutustu Lexlyn tiimiin

"Luulitko, että lakiasioiden hoitaminen on hankalaa ja kiusallista? Meillä Lexlyssä yllätyt positiivisesti."

Katariina Kuusiluoma, Lexlyn Finlandin perustaja

Empaattinen

Me Lexlyssä välitämme sinusta ja pyrimme ymmärtämään tarpeitasi kokonaisvaltaisesti.

Asiantunteva

Olemme turvallinen kumppani kaikissa elämäntilanteissa.

Ymmärrettävä

Olemme tunnettuja tavastamme selittää lakiasiat selkeästi.

Saavutettava

Tarjoamme lakineuvontaa ja lakipalveluita verkossa, etävastaanotolla ja toimistoillamme.

Lexlyn juristi Katariina Kuusiluoma kertoo MTV3:n Uutisaamussa testamentin tärkeydestä. Katso video! - Lexly.fi

MTV3, Uutisaamu 5.7.2021, Tiesitkö tätä? Testamentti mahdollistaa yllättäviä asioita perinnönjaossa

Katariina Kuusiluoma vieraili MTV3:n Uutisaamussa Ivan Puopolon haastateltavana. Kun olet katsonut Katariinan haastattelun, tiedät, millä kaikilla tavoilla testamentilla voi vaikuttaa perintöön.

Katso video

Tämän lisäksi Katariina on toiminut asiantuntijana monissa lehtiartikkeleissa sekä tv-haastatteluissa. Lue linkin takaa lisää.

Lexlyn asiantuntijat mediassa

Takaisin etusivulle >>