Avioehtosopimus

Ajatus siitä, että avioehdon tekeminen osoittaisi etteivät puolisot usko liittonsa onnistumiseen, istuu sitkeässä. Kannattaa kuitenkin ajatella avioehtoa taloudellisten pelisääntöjen sopimisena avioliittoon. Avioehto on reiluuden ja avoimuuden osoitus - ja oman varallisuuden vakuutus.

125

Tee avioehto itse verkkopalvelussa. Juristin laatima avioehto - katso hinnasto.

Tee itse verkossa
Maksa vasta kun asiakirja on valmis

Haluatko itsenäisen verkkopalvelun sijaan varata ajan juristille? Ajanvarauksiin sisältyy maksuton 15 minuutin alkukeskustelu, jonka aikana kartoitamme yhdessä sinulle sopivat palvelut.

 

Mitä avioliitto tarkoittaa lain näkökulmasta?

Lain näkökulmasta avioliitto taloudellinen sopimus, jonka suurimmat vaikutukset näkyvät vasta, kun avioliitto päättyy. Kaikkien naimisiin aikovien - tai naimisissa jo olevien - on tärkeää pohtia, miten haluaa omat asiansa järjestää. Avoin keskustelu raha-asioista kannattaa aina, tehtiin sitten avioehto tai ei.

Kun avioliitto solmitaan, aviopuolisoille syntyy avio-oikeus toisen puolison omaisuuteen. Avio-oikeudella on kuitenkin käytännön merkitystä vasta kun avioliitto päättyy. 

Avioliiton taloudellisia vaikutuksia voi muokata avioehtosopimuksella

Kaikki avioliitot päättyvät. Päättymisen syy on joko avioero tai toisen puolison kuolema. Avioliiton päätyttyä puolisoiden omaisuus jaetaan. Jos avioehto on olemassa, noudatetaan lähtökohtaisesti avioehdossa sovittua. Jos avioehtoa ei ole, suoraan laista tuleva avio-oikeus määrittää, kuinka omaisuus jaetaan. 

Lexlyssä voitte tehdä avioehdon joko itsenäisesti verkkopalvelussamme tai juristin avulla. Voit varata ajan alkukeskusteluun juristin kanssa täältä.

Näin palvelu toimii

  • Vastaa avio-oikeutta koskeviin kysymyksiin verkkopalvelussa.
  • Räätälöity asiakirja syntyy vastaustesi perusteella.
  • Maksa sinulle sopivalla tavalla, pankkitililtä tai kortilla.
  • Saat valmiin asiakirjan pdf-muodossa.

Kolme hyvää syytä tehdä avioehto

  1. Avioehto on mahdollisuus räätälöidä avioliiton taloudelliset vaikutukset vastaaman juuri teidän toiveitanne ja tarpeitanne.
  2. Avioehdon tekemistä edeltää pohdinta yhteisestä tulevaisuudestanne ja avioliittonne pelisäännöistä. Tulevaisuuteen voi suhtautua luottavaisesti, kun asiat on puhuttu ja sovittu kunnolla.
  3. Jos liittonne päättyy eroon, käytännön asioita on huomattavasti helpompi järjestellä ja syitä riitaan vähemmän, kun talousasiat on sovittu ennakolta.

 

Varaa aika avioehdon tekemiseen juristin kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi tekisimme avioehdon, eihän muillakaan ole?

Avioliiton taloudellinen puoli tunnetaan huonosti. Moni tekisi avioehdon jos tietäisi, miten avioliitto ja sen mukana syntyvä avio-oikeus omistamiseen vaikuttaa. Jos aiotte naimisiin, on syytä tietää mihin sitoutuu, jos avioehtoa ei tee. 

Mitä avio-oikeus tarkoittaa?

Avio-oikeus tarkoittaa aviopuolisoiden oikeutta toistensa omaisuuteen. Avio-oikeus ei muuta omistussuhteita avioliiton aikana, mutta se voi välillisesti vaikuttaa omaisuuden määrään avioliiton päättyessä. 

Meillä ei ole omaisuutta, joten emme varmaankaan tarvitse avioehtoa?

Vaikka avioliiton alkuvaiheessa omaisuutta ei olisikaan, kannattaa avioehto tehdä tulevaisuuden varalle. Yleensä varallisuustilanne muuttuu ajan myötä. Kannattaa ottaa huomioon, että avio-oikeus koskee kaikkea omaisuutta, myös sitä, joka kummallakin on ollut ennen avioliiton solmimista ja tietysti avioliiton aikana hankittua omaisuutta. Myös peritty omaisuus voi olla avio-oikeuden alaista.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika avioehdon tekemiseen. Online-palvelu toimii ajasta ja paikasta riippumatta.

Ymmärrettävyys

Palvelumme on rakennettu juridisen osaamisen pohjalta. Selkeät kysymykset ja runsas ohjeistus pitävät huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön ja tekemäsi valinnat.

Helppous

Juridisesti laadukkaiden asiakirjojen tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Hinnoittelu

Hinnoittelemme selkeästi ja läpinäkyvästi. Tiedät ennen ostopäätöstä, mitä palvelumme maksaa.

125

Tee avioehto itse verkkopalvelussa. Juristin laatima avioehto - katso hinnasto.

Tee itse verkossa
Maksa vasta kun asiakirja on valmis

Avioehto

Kokeile verkkopalveluamme: Maksat asiakirjan vasta kun se on valmis. Palvelumme ohjeistaa myös kuinka toimia asiakirjan laatimisen jälkeen eli kuinka avioehto allekirjoitetaan, todistetaan ja rekisteröidään.