Avioehtosopimus

Ajatus siitä, että avioehdon tekeminen osoittaisi etteivät puolisot usko liittonsa onnistumiseen, istuu sitkeässä. Kannattaa kuitenkin ajatella avioehtoa parisuhteen taloudellisista pelisääntöjen sopimisena. Avioehto on reiluuden ja avoimuuden osoitus - ja oman varallisuuden vakuutus.

125

Avioehto online-palvelussa 125 €. (Asiakirja juristin kanssa laadittuna, katso hinnasto).

Tee online
Maksu tapahtuu viimeisessä vaiheessa

Kaikkiin palveluihimme sisältyy maksuton alkukeskustelu

 

Mitä avioliitto tarkoittaa lain näkökulmasta?

Lain näkökulmasta avioliitto taloudellinen sopimus, jonka suurimmat vaikutukset näkyvät vasta, kun avioliitto päättyy. Kaikkien naimisiin aikovien - tai naimisissa jo olevien - on tärkeää pohtia, miten haluaa omat asiansa järjestää. Keskusteleminen raha-asioista avoimesti kannattaa aina, tehtiin sitten avioehto tai ei.

Kun avioliitto solmitaan, aviopuolisoille syntyy avio-oikeus toisen puolison omaisuuteen. Avio-oikeudella on kuitenkin käytännön merkitystä vasta kun avioliitto päättyy. 

Avioliiton taloudelliset vaikutuksia voi muokata avioehtosopimuksella

Kaikki avioliitot päättyvät joskus, joko avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avioliiton päätyttyä puolisoiden omaisuus jaetaan. Jos avioehto on olemassa, noudatetaan lähtökohtaisesti avioehdossa sovittua. Jos avioehtoa ei ole, avio-oikeus määrittää, kuinka omaisuus jaetaan. 

Lexlyssä voitte tehdä avioehdon joko itsenäisesti online-palvelussamme tai juristin avulla. Voit varata ajan alkukeskusteluun juristin kanssa täältä. 

 

Näin palvelu toimii

  • Vastaa avio-oikeutta koskeviin kysymyksiin online-palvelussa
  • Räätälöity asiakirja syntyy vastaustesi perusteella.
  • Maksa sinulle sopivalla tavalla, pankkitililtä tai kortilla.
  • Saat valmiin asiakirjan pdf-muodossa.

Kolme hyvää syytä tehdä avioehto

  1. Avio-ehto on mahdollisuus räätälöidä avioliiton taloudelliset vaikutukset vastaaman juuri teidän toiveitanne ja tarpeitanne.
  2. Avioehdon tekemistä edeltää pohdinta yhteisestä tulevaisuudestanne ja avioliittonne pelisäännöistä. Tulevaisuuteen voi suhtautua luottavaisesti, kun asiat on puhuttu ja sovittu kunnolla.
  3. Jos liittonne päättyy syystä tai toisesta eroon, käytännön asioita on huomattavasti helpompi järjestellä ja syitä riitaan vähemmän, kun talousasiat on sovittu ennakkoon.

 

Varaa aika avioehdon tekemiseen juristin kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Miksi tekisimme avioehdon, eihän muillakaan ole?

Avioliiton taloudellinen puoli on huonosti tunnettu. Moni tekisi avioehdon, jos tietäisi miten avioliitto ja sen mukana syntyvä avio-oikeus vaikuttaa. Jos aiotte naimisiin, on syytä tietää mihin sitoutuu, jos avioehtoa ei tee. 

Mitä avio-oikeus tarkoittaa?

Avio-oikeus on aviopuolisoiden oikeus toistensa omaisuuteen. Avio-oikeus ei muuta omistussuhteita avioliiton aikana, mutta se voi välillisesti vaikuttaa omaisuuden määrään. 

Meillä ei ole omaisuutta, joten emme varmaankaan tarvitse avioehtoa?

Vaikka avioliiton alkuvaiheessa omaisuutta ei olisikaan, kannattaa avioehto tehdä tulevaisuuden varalle. Yleensä varallisuustilanne muuttuu ajan myötä. Kannattaa ottaa huomioon, että avio-oikeus koskee kaikkea omaisuutta, myös sitä joka kummallakin on ollut ennen avioliiton solmimista ja tietysti avioliiton aikana hankittua omaisuutta. Myös peritty omaisuus voi olla avio-oikeuden alaista.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika avioehdon tekemiseen. Online-palvelu toimii ajasta ja paikasta riippumatta.

Ymmärrettävyys

Palvelumme on rakennettu juridisen osaamisen pohjalta. Selkeät kysymykset ja runsas ohjeistus pitävät huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön ja tekemäsi valinnat.

Helppous

Juridisesti laadukkaiden asiakirjojen tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Hinnoittelu

Hinnoittelemme selkeästi ja läpinäkyvästi. Tiedät ennen ostopäätöstä, mitä palvelumme maksaa.

125

Avioehto online-palvelussa 125 €. (Asiakirja juristin kanssa laadittuna, katso hinnasto).

Tee online
Maksu tapahtuu viimeisessä vaiheessa

Avioehto

Kokeile online-palveluamme; maksat asiakirjan vasta kun sen se on valmis. Palvelumme ohjeistaa myös asiakirjan valmistumisen jälkeiset vaiheet eli avioehdon allekirjoittamisen, todistamisen ja reksiteröimisen.