Edunvalvontavaltakirjat puolisoille juristin avulla

Edunvalvontavaltakirjalla valtuutat valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi, mikäli oma toimintakykysi alenee merkittävästi. Kukaan ei voi toimia puolestasi ilman erillistä valtakirjaa, ei edes aviopuolisosi. Tavallisten valtakirjojen voimassaolo esimerkiksi pankkiasiointia varten lakkaa, jos valtuutuksen antajan toimintakyky alenee selvästi. Edunvalvontavaltakirja tulee aina tehdä ennakkoon ennen avuntarpeen ilmenemistä.

600

Hinta sisältää kaksi keskustelua juristin kanssa ja räätälöidyn asiakirjan. Alkukeskustelu ei sido mihinkään.

Varaa aika

Kaikkiin palveluihimme sisältyy maksuton alkukeskustelu.

 

Oikea hetki on juuri nyt

Ikääntyminen ja sairastuminen herättävät monet huomaamaan, miten tärkeä asiakirja edunvalvontavaltakirja on. Elämä on arvaamatonta ja oma tai puolisosi toimintakyky saattaa heiketä yllättäen esimerkiksi onnettomuuden seurauksena. Edunvalvontavaltakirjalla mahdollistat asioidesi hoitamisen joustavasti myös tällaisessa tilanteessa. 

Haluatteko kokeilla edunvalvontavaltakirjojen tekemistä online-palvelussamme? Online-palveluun pääsee tästä. Huomaattehan, että kummankin edunvalvontavaltakirja tulee tehdä erikseen. 

Jos haluatte tehdä edunvalvontavaltakirjan juristin avulla, varatkaa molemmille sopiva aika ajanvaraussivultamme.

Näin palvelu toimii

  • Alkukeskustelu juristimme kanssa etänä tai toimistolla
  • Juristimme laatii luonnoksen edunvalvontavaltakirjoistanne
  • Saatte valmiin asiakirjan allekirjoitettavaksenne
  • Lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse

Edunvalvontavaltakirja on lupa auttaa, jos apua tarvitaan

Edunvalvontavaltakirja on kuin vakuutus; sen vaikutukset näkyvät vasta, jos tulevaisuudessa et itse kykene huolehtimaan asioistasi ja tarvitset muiden apua. Edunvalvontavaltakirjan voimaan astuminen edellyttää asiantuntijan eli käytännössä lääkärin lausuntoa, sekä holhousviranomaisen vahvistusta.

Voitte tehdä edunvalvontavaltakirjat myös juristin kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Millainen on pätevä edunvalvontavaltakirja?

Pätevälle edunvalvontavaltakirjalle on kaksi kriteeriä: 1) Se on tehtävä oikein ja lain edellyttämällä tavalla ja 2) se on tehtävä oikea-aikaisesti eli riittävän ajoissa.

Mitä eroa on toimia edunvalvojana tai edunvalvontavaltuutettuna?

Tarkoitus on sama, eli toisen ihmisen asioiden hoitaminen hänen puolestaan ja hänen edukseen. Jos toimit holhoustoimilain puitteissa edunvalvojana, sinulla on paljon velvoitteita kuten kirjanpito ja vuositilin antaminen holhousviranomaiselle (digi- ja väestötietovirasto). Edunvalvontavaltuutetun toimintaa säätelee taas eri laki, laki edunvalvontavavaltuutuksesta. Valtuutettuna toimiminen on joustavampaa, eikä vastaavia velvotteita ole. 

Puolisollani on todettu muistisairaus. Voiko hän vielä tehdä edunvavontavaltakirjan?

Diagnoosi ei ole este edunvalvontavaltakirjan tekemiselle, jos valtakirjan antaja vielä selvästi ymmärtää tekemänsä asiakirjan merkityksen. Vaatimus on sama kuin testamentin tekemisessä.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

600

Hinta sisältää kaksi keskustelua juristin kanssa ja räätälöidyn asiakirjan. Alkukeskustelu ei sido mihinkään.

Varaa aika

Edunvalvontavaltakirjat puolisoille

Edunvalvontavaltakirjalla valtuutat valitsemasi ihmisen hoitamaan asioitasi, jos oma toimintakykysi alenee onnettomuuden, sairastumisen tai korkean iän vuoksi. Oikea aika tehdä edunvalvontavaltakirja on silloin, kun kaikki on kunnossa.