Keskinäinen testamentti

Puolison kuoleman taloudelliset seuraukset saattavat yllättää. Aviopuoliso nimittäin perii puolisonsa vain, jos perinnönjättäjällä ei ole lapsia. Avopuoliso ei koskaan peri puolisoaan ilman testamenttia. Keskinäisellä testamentilla voi turvata puolison talouden.

600

Hinta sisältää kaksi keskustelua juristin kanssa ja räätälöidyn asiakirjan. Yhteydenotto ei sido mihinkään.

Varaa aika

Ajanvarauksiin sisältyy maksuton 15 minuutin alkukeskustelu, jonka aikana kartoitamme yhdessä sinulle sopivat palvelut.

 

Testamentin tekeminen on välittämistä

Keskinäinen testamentti ilmaisee, kuinka omaisuus jaetaan kun teistä ensimmäinen kuolee ja mitä tapahtuu, kun molemmat olette poissa. Hyvin tehty testamentti vähentää tahtoonne liittyviä epäselvyyksiä ja estää perinnönjakoon liittyviä yllätyksiä.

Keskinäistä testamenttia laadittaessa mietitään aina, miten puolison tilanteesta pidetään parhaiten huolta toisen puolison kuoleman jälkeen. Tämän lisäksi on tärkeää pohtia, mitä haluatte omaisuudellenne tapahtuvan, kun molemmat olette kuolleet.

Testamentti mahdollistaa omaisuutenne sujuvan ja verotuksellisesti järkevän siirtymisen haluamallenne taholle. Muistattehan, että testamentti pitää tehdä lain edellyttämällä tavalla, allekirjoittaa ja todistaa, jotta se on pätevä.

Verkkotapaamiseen voit varata ajan suoraan ajanvaraussivultamme.

 

Näin palvelu toimii

  • Alkuneuvottelu juristimme kanssa.
  • Juristimme laatii luonnoksen keskinäisestä testamentista.
  • Saatte laskun sähköpostiinne.
  • Valmis asiakirja löytyy asiakastililtäsi pdf-muodossa.

Keskinäinen testamentti

Testamentin ja oman kuoleman jälkeisen ajan pohtiminen voi tuntua pelottavalta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että testamentti on tapa huolehtia läheisistä. Jo testamenttia laadittaessa käytävä keskustelu voi vahvistaa puolisoiden molemminpuolista turvallisuudentunnetta.

Keskinäisen testamentti yhdistää kahden testamentintekijän tahdon. Toinen osin joustavampikin tapa on laatia kummallekin puolisolle oma testamentti. Perheoikeuteen erikoistunut juristimme osaa räätälöidä teidän tilanteeseenne parhaan ratkaisun.

Varaa aika keskinäisen testamentin alkukeskusteluun juristimme kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Periikö puolisoni minut?

Jos olet avioliitossa eikä sinulla ole omia lapsia, puolisosi perii sinut. Jos sinulla on lapsia (nk. rintaperillisiä), he perivät sinut. Jos olet avoliitossa, puolisosi ei peri sinua, vaikka sinulla ei olisi lapsia. Erityisesti avopuolisoiden olisikin tärkeää laatia testamentti. Perheoikeuden juristimme auttaa sinua ymmärtämään kokonaisuuden ja ottamaan sen huomioon testamenttia laadittaessa.

Voinko testamentata omaisuuteni aivan kenelle vain?

Jos sinulla ei ole lapsia (rintaperillisiä), voit testamentata omaisuutesi aivan kenelle haluat. Jos sinulla on rintaperillisiä, heillä on oikeus lakiosaan, joka on puolet perintöosasta. Tämä tarkoittaa, että voit testamentata puolet omaisuudestasi vapaasti.

Voiko testamentin tehdä itse?

Laki määrää testamentille tietyt muotovaatimukset, mutta testamentin voi tehdä myös itse ja vaikka käsin kirjoittaen. Testamentin oikeellisuuden todistamiseksi tarvitaan kahden esteettömän ja yhtä aikaa läsnä olevan henkilön allekirjoitukset. Perheoikeuteen erikoistunut juristi osaa kuitenkin auttaa testamentin laadinnassa ja verosuunnittelussa tavalla, joka on eduksi sinulle tärkeille ihmisille.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

600

Hinta sisältää kaksi keskustelua juristin kanssa ja räätälöidyn asiakirjan. Yhteydenotto ei sido mihinkään.

Varaa aika

Keskinäinen testamentti

Keskinäisen testamentin laatiminen juristimme kanssa etäyhteyksin on todella helppoa. Varatkaa sopiva aika ajanvaraussivustoltamme. Juristimme soittaa teille sovittuna aikana. Käytte puhelimessa läpi toiveenne ja ajatuksenne testamentin sisällöstä ja voitte samalla kysyä mieltänne askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen keskinäisestä testamentistanne keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, nämä muutokset tehdään loppukeskustelussa. Saatte valmiin testamentin pdf-muodossa.