Testamentti

Testamentilla päätät, kuinka omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen. Testamentilla voit esimerkiksi vaikuttaa verotukseen, tarjota puolisollesi taloudellista turvaa tai tukea sydäntäsi lähellä olevaa kohdetta. Muista, että testamentti pitää tehdä lain edellyttämällä tavalla, allekirjoittaa ja todistaa, jotta se on pätevä.

400

Hinta sisältää kaksi keskustelua juristin kanssa ja räätälöidyn asiakirjan. Yhteydenotto ei sido mihinkään.

Varaa aika

Ajanvarauksiin sisältyy maksuton 15 minuutin alkukeskustelu, jonka aikana kartoitamme yhdessä sinulle sopivat palvelut.

 

Miksi testamentti kannattaa tehdä?

Olitpa sitten yksineläjä, parisuhteessa, lapseton, vanhempi tai jo isovanhempi, on aina järkevää tehdä testamentti.

Jos sinulla on lapsia, he ovat perillisiäsi jo suoraan lain nojalla. Testamentin avulla voit kuitenkin vaikuttaa heille tulevan perintöveron määrään. Testamentilla voi esimerkiksi sulkea perillisten puolisoiden avio-oikeus pois sinulta peritystä omaisuudesta. 

Voit varata sinulle sopivan ajan testamentin tekoa varten ajanvaraussivultamme.

Testamentti antaa turvaa

Testamentilla turvaat puolisosi asumista ja taloutta niin avio- kuin avoliitossa. Puolisoiden kannattaa harkita keskinäisen testamentin tekemistä - voit lukea lisää ja varata ajan keskinäisen testamentin alkukeskusteluun täältä.

 

Näin palvelu toimii

  • Alkukeskustelu juristimme kanssa etänä tai toimistolla
  • Juristimme laatii luonnoksen testamentista.
  • Saat valmiin asiakirjan allekirjoitettavaksesi.
  • Lähetämme sinulle laskun sähköpostitse tai postitse.

Keskinäinen testamentti vai testamentit erikseen?

Puolison taloudellisen aseman turvaaminen on monelle yksi tärkeimmistä syistä tehdä testamentti. 

Suomessa suosittu tapa on laatia keskinäinen testamentti puolisoiden kesken. Aivan yhtä hyvä ja osin joustavampikin tapa on laatia kummallekin puolisolle oma testamentti. Perheoikeuteen erikoistunut juristimme osaa räätälöidä juuri teidän tilanteeseenne sopivimman ratkaisun.

Varaa aika testamentin tekemisen alkukeskusteluun juristimme kanssa

Kysymyksiä ja vastauksia

Kuka minut perii, jos en tee testamenttia?

Jos sinulla on lapsia (rintaperillisiä), he perivät sinut. Jos sinulla ei ole lapsia ja olet avioliitossa, puolisosi perii sinut. Puolison perintöoikeus on kuitenkin hieman erilainen eli hänenkin kuoltuaan sinulta tullut perintö palautuu omille sukulaisillesi. Jos sinulla ei ole lapsia eikä aviopuolisoa, perintösi menee muille sukulaisillesi seuraavassa järjestyksessä: vanhempasi, sisaruksesi, sisarustesi lapset, isovanhempasi ja setäsi ja tätisi. Jos muita elossa olevia sukulaisiasi ei ole, perintösi menee valtiolle. 

Voinko testamentata omaisuuteni aivan kenelle vain?

Jos sinulla ei ole lapsia (rintaperillisiä), voit testamentata omaisuutesi kenelle haluat. Jos sinulla on rintaperillisiä, heillä on oikeus vaatia testamentista huolimatta lakiosaansa. Lakiosa on puolet perintöosasta. eli voit testamentata puolet omaisuudestasi vapaasti.

Voiko testamentilla vaikuttaa perintöveroihin?

Perintövero määrätään jokaiselle perilliselle erikseen hänen saamansa osuuden perusteella. Perintövero kasvaa osuuden arvon mukaan, joten perintöä hajauttamalla voi testamentilla vaikuttaa veron suuruuteen. Perintö- ja lahjaverolaissa on säädetty myös vähennyksistä, joiden vaikutus kannattaa huomioida testamenttia laadittaessa.

Saatavuus

Varaa juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta tai ruokatunnilta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät testamenttisi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

400

Hinta sisältää kaksi keskustelua juristin kanssa ja räätälöidyn asiakirjan. Yhteydenotto ei sido mihinkään.

Varaa aika

Testamentti

Laadi testamentti helposti juristimme avulla etäpalveluna. Varaa itsellesi sopiva aika ajanvaraussivustoltamme, ja juristimme soittaa sinulle sovittuun aikaan. Käytte puhelimessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä ja voit samalla kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, nämä muutokset tehdään. Saat valmiin testamentin pdf-muodossa.