Perunkirjoitus hoidettavana? Palvelumme on saatavilla kaikkialla Suomessa. Anna asiantuntijoidemme auttaa >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Lexly.fi

Asuntosopimus

  • Asuntosopimus on osakehuoneiston yhteisomistuksen purkamistapaa koskeva sopimus.
  • Asuntosopimuksella sovitaan etukäteen asunnon lunastusoikeudesta tai myynnin ehdoista välirikon tai muiden ristiriitojen varalta.
  • Tee asuntosopimus helposti netissä tai kysy lisää asiakaspalvelusta 010 3379 150 
  • Lisätietoa hinnoittelustamme löydät täältä >>

Tee verkossa
65 €
Juristin kanssa
300 €

65 €

Asuntosopimus helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä
300 €

Juristin laatima asuntosopimus

Varaa aika

Mitä hyötyä asuntosopimuksesta on? Miksi yhteisomistussuhteen purkamisesta kannattaa sopia?

Yhteisomistaminen voi tuntua helpolta ja huolettomalta. Yhdessä omistamisen varjopuolet liittyvät ongelmatilanteisiin, joissa omistajat eivät pääse keskenään sopuun yhteisesti omistetun omaisuuden asioista tai ihmissuhteet ajautuvat umpikujaan. Asuntosopimuksella voitte varmistaa, että tarvittaessa yhteisomistaminen päättyy haluamallanne tavalla. Näin kummallekaan ei synny yhteisomistamisen purkutilanteessa ikäviä yllätyksiä ja turhia kustannuksia.

Avioliitossa tai avoliitossa oleville yhteisomistajille voi olla taloudellisesti ja henkisesti tärkeää sopia asunnon kohtalosta. Ei ole tavatonta, että parisuhteen toiselle osapuolelle on tärkeämpää varmistua oikeudestaan lunastaa asunto yhdessä sovituilla ehdoilla mahdollisessa erotilanteessa.

Mistä asuntosopimuksessa sovitaan?

Asuntosopimuksessa päätetään, miten yhteinen omistus tarvittaessa puretaan. Yhteisomistus voidaan sopia purettavan antamalla toiselle osapuolelle oikeus lunastaa toisen osuus, tai asunto voidaan myydä ulkopuolisille. Asuntosopimuksessa sovitaan lunastukseen tai myyntiin liittyvät pelisäännöt.

Kenelle asuntosopimus on tarkoitettu?

Asuntosopimus on suositeltava kaikille, jotka omistavat osakehuoneiston yhdessä toisen kanssa. Yhteisomistajat ovat usein aviopuolisoita tai avopuolisoita. Lisäksi yhteisomistajiksi voidaan päätyä läheisen kuoleman ja perinnönjaon tai muun sopimuksen kautta. Eikä mahdotonta ole sekään, että sisarukset tai ystävykset päätyvät omistamaan yhdessä esimerkiksi sijoitusasunnon.  

Milloin yhteisomistussuhteen purkaminen voi tulla ajankohtaiseksi?

Yhteisomistussuhde puretaan tavallisesti avioliiton tai avoliiton päättyessä. Yhteisomistussuhde saatetaan haluta purkaa myös muusta syystä, esimerkiksi jos jommallakummalla osapuolella on ongelmia lainan tai muiden maksujen kanssa, tai osapuolille syntyy erimielisyyttä yhteisesti omistetun asunnon hoidon, käytön tai muun syyn vuoksi.

 

Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Helpot lakipalvelut

  • Vastaa kysymyksiin verkkopalvelussamme.
  • Vastaustesi perusteella syntyy räätälöity asuntosopimus.
  • Maksa valitsemallasi tavalla, kun asiakirja on valmis.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa. Löydät kaikki asiakirjasi kirjautumalla pankkitunnuksillasi OmaLexlyyn.
Asuntosopimus helposti verkossa - Lexly.fi

Asunnon yhteisomistuksen purkamista koskeva sopimus helposti verkossa

Asuntosopimuksella eli osakehuoneiston yhteisomistuksen purkamista koskevalla sopimuksella voitte varautua siihen, miten yhdessä omistettuun asuntoonne liittyvät asiat hoidettaisiin, jos riitautuisitte, eroaisitte tai ette enää muusta syystä haluaisi jatkaa asunnon yhteistä omistamista. 

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat palveluistamme!

Asuntosopimus

Tee verkossa
65 €
Juristin kanssa
300 €

65 €

Asuntosopimus helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä
300 €

Juristin laatima asuntosopimus

Varaa aika