Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Asuntosopimus

Asuntosopimus on osakehuoneiston yhteisomistuksen purkamistapaa koskeva sopimus. Voitte sopia etukäteen asunnon lunastusoikeudesta tai myynnin ehdoista välirikon tai muiden ristiriitojen varalta. Sopimalla ennakkoon voitte välttyä monelta harmilta.

Tee verkossa

65 €

Juristin kanssa

300€

65

Asuntosopimus helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Keskusteletko asuntosopimuksesta mieluummin juristin kanssa? Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Kaipaatko lisätietoja? Jätä meille soittopyyntö.

Mitä hyötyä asuntosopimuksesta on? Miksi yhteisomistussuhteen purkamisesta kannattaa sopia?

Yhteisomistaminen voi tuntua helpolta ja huolettomalta. Yhdessä omistamisen varjopuolet liittyvät ongelmatilanteisiin, joissa omistajat eivät pääse keskenään sopuun yhteisesti omistetun omaisuuden asioista tai ihmissuhteet ajautuvat umpikujaan. Asuntosopimuksella voitte varmistaa, että tarvittaessa yhteisomistaminen päättyy haluamallanne tavalla. Näin kummallekaan ei synny yhteisomistamisen purkutilanteessa ikäviä yllätyksiä ja turhia kustannuksia.

Avioliitossa tai avoliitossa oleville yhteisomistajille voi olla taloudellisesti ja henkisesti tärkeää sopia asunnon kohtalosta. Ei ole tavatonta, että parisuhteen toiselle osapuolelle on tärkeämpää varmistua oikeudestaan lunastaa asunto yhdessä sovituilla ehdoilla mahdollisessa erotilanteessa.

Mistä asuntosopimuksessa sovitaan?

Asuntosopimuksessa päätetään, miten yhteinen omistus tarvittaessa puretaan. Yhteisomistus voidaan sopia purettavan antamalla toiselle osapuolelle oikeus lunastaa toisen osuus, tai asunto voidaan myydä ulkopuolisille. Asuntosopimuksessa sovitaan lunastukseen tai myyntiin liittyvät pelisäännöt.

Kenelle asuntosopimus on tarkoitettu?

Asuntosopimus on suositeltava kaikille, jotka omistavat osakehuoneiston yhdessä toisen kanssa. Yhteisomistajat ovat usein aviopuolisoita tai avopuolisoita. Lisäksi yhteisomistajiksi voidaan päätyä läheisen kuoleman ja perinnönjaon tai muun sopimuksen kautta. Eikä mahdotonta ole sekään, että sisarukset tai ystävykset päätyvät omistamaan yhdessä esimerkiksi sijoitusasunnon.  

Milloin yhteisomistussuhteen purkaminen voi tulla ajankohtaiseksi?

Yhteisomistussuhde puretaan tavallisesti avioliiton tai avoliiton päättyessä. Yhteisomistussuhde saatetaan haluta purkaa myös muusta syystä, esimerkiksi jos jommallakummalla osapuolella on ongelmia lainan tai muiden maksujen kanssa, tai osapuolille syntyy erimielisyyttä yhteisesti omistetun asunnon hoidon, käytön tai muun syyn vuoksi.

Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Helpot lakipalvelut

  • Vastaa kysymyksiin verkkopalvelussamme.
  • Vastaustesi perusteella syntyy räätälöity asuntosopimus.
  • Maksa valitsemallasi tavalla, kun asiakirja on valmis.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa. Löydät kaikki asiakirjasi kirjautumalla pankkitunnuksillasi OmaLexlyyn.

Asunnon yhteisomistuksen purkamista koskeva sopimus helposti verkossa

Asuntosopimuksella eli osakehuoneiston yhteisomistuksen purkamista koskevalla sopimuksella voitte varautua siihen, miten yhdessä omistettuun asuntoonne liittyvät asiat hoidettaisiin, jos riitautuisitte, eroaisitte tai ette enää muusta syystä haluaisi jatkaa asunnon yhteistä omistamista. 

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva tapa hoitaa lakiasioita: tee asiakirja verkkopalvelussa, tapaa juristi etäyhteydellä tai toimistollamme.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjasi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Asuntosopimus

Tee verkossa

65 €

Juristin kanssa

300€

65

Asuntosopimus helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Keskusteletko asuntosopimuksesta mieluummin juristin kanssa? Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Kaipaatko lisätietoja? Jätä meille soittopyyntö.