Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Avioehto netissä

Avioehdolla puolisot sopivat, kuinka he haluavat jakaa omaisuutensa avioliittonsa päättyessä. Kaikki avioliitot päättyvät aikaanaan. Avioliitto päättyy joko avioeroon tai puolison kuolemaan. Omaisuus jaetaan joko yhdessä laaditun avioehtosopimuksen tai lain mukaan.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Haluatteko mieluummin tehdä avioehdon juristin kanssa? Varatkaa aika alkukeskusteluun juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.

Mikä avioehto on?

Avioehtosopimus on aviopuolisoiden välinen sopimus omaisuuden jaosta avioeron ja/tai kuoleman varalta.  Jos puolisot tekevät avioehtosopimuksen, noudatetaan omaisuuden jaossa avioehdossa sovittua. Jos avioehtoa ei ole, omaisuus jaetaan lain mukaan - pääsäännön mukaan puoliksi.

Miksi avioehto kannattaa tehtä?

Avioehtosopimus on tapa turvata omaisuutenne jakaminen avioliiton päättyessä juuri sillä tavalla, joka tuntuu teistä reilulta ja oikeudenmukaiselta. 

Avioehtoa kannattaa harkita ainakin seuraavissa tilanteissa: 

 • Sinulla tai teillä molemmilla on lapsia aikaisemmista parisuhteista eli teillä on uusperhe.
 • Olet tai jompikumpi teistä on yrittäjä. Yritystoimintaa ei kannata riskeeta avioliiton takia.
 • Olet tai olette saamassa taloudellisesti merkittäviä perintöjä tai lahjoja esimerkiksi vanhemmiltasi.
 • Jompikumpi teistä on huomattavasti varakkaampi kuin toinen.  
 • Puolisosi on ylivelkaantunut tai vaarassa ylivelkaantua.
 • Teille ei ole vielä kertynyt omaisuutta. Tämä on täydellinen tilanne sopia yhteiset pelisäännöt ja periatteet tulevaisuuden varalta. 

Miksi avioehto kannattaa tehdä Lexlyn verkkopalvelussa?

Lexlyn verkkopalvelussa voitte tehdä juuri teidän tarpeitanne vastaavan avioehtosopimuksen. Avioehtoja on erilaisia: 

 • Täysin poissulkeva avioehto:
  Tällaisessa täysin poissulkevassa avioehdossa sovitte, että kummallakaan teistä ei ole avio-oikeutta mihinkään toisen puolison omaisuuteen. Kummallakin on siis omat varat ja vastuu omista veloista.

 • Yksipuolinen avioehto:
  Yksipuolisessa avioehdossa sovitte, että puolisolla A ei ole avio-oikeutta mihinkään puolison B omaisuuteen, mutta puolison A varat taas ovat avio-oikeuden alaisia eli tulevat aviolitton päättyessä jaettavaksi.

 • Yksilöllinen avioehto:
  Yksilöidyssä avioehdossa sovitte avio-oikeuden ulkopuolelle rajaamista koskevat määräykset esine- tai omaisuuslajikohtaisesti. Osan omaisuudestanne te haluatte jättää avio-oikeuden alaiseksi. Yksilöidyssä avioehdossa voitte esimerkiksi sopia, ettei kummallakaan ole avio-oikeutta perintönä saatuun omaisuuteen, tai että puolisolla B ei ole avio-oikeutta esimerkiksi puolison A omistamaan yritykseen tai suvun kesämökkiin.


Lexlyn verkkopalvelussa avioehtonne räätälöityy teidän tahtonne mukaiseksi antamienne vastausten perusteella.


***

LISÄPALVELUNA JURISTIN TARKISTUS ASIAKIRJAASI:

Kaikkiin Lexlyn verkkopalvelussa tehtäviin asiakirjoihin on mahdollista saada juristin asiakirjatarkistus. Palvelun hinta on 50 € ja kesto 15 min.

Jos toivot, että juristimme käy asiakirjasi läpi kanssasi, varaa asiakirjan tarkistusaika soittamalla 010 3379 150 tai lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi

Lexly apunasi

 • Vastatkaa kysymyksiin verkkopalvelussamme.
 • Räätälöity asiakirja syntyy vastaustenne perusteella. Lisäpalveluna voitte ostaa juristin tarkistuksen asiakirjaanne, jolloin juristi käy asiakirjanne läpi kanssanne.
 • Maksakaa teille sopivalla tavalla verkkopankissa tai kortilla.
 • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn. Avioehto tulee rekisteröidä lopuksi Digi- ja väestötietovirastossa.

Avioliiton taloudellisia vaikutuksia voi muokata avioehtosopimuksella

Lain näkökulmasta avioliitto taloudellinen sopimus, jonka suurimmat vaikutukset näkyvät vasta, kun avioliitto päättyy. Kaikkien naimisiin aikovien tai naimisissa jo olevien pariskuntien on tärkeää pohtia, miten he haluavat järjestää omat raha-asiansa Avoin keskustelu raha-asioista kannattaa - olipa päätös tehdä avioehto tai jättää avioehto tekemättä. Tiedätkö, mihin kaikkeen avioehdolla voi vaikuttaa? Lue lisää avioehtoa käsittelivistä artikkeleita >> 

Entä oletko tullut ajatelleeksi, kuinka omaisuutenne jaettaisiin lain mukaan ilman avioehtoa. Lexlyn asiantuntijoiden laatiman laskurin avulla voit laskea, paljonko maksettava tasinko olisi avioerossa.

Siirry avioerolaskuriin
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika avioehdon tekemiseen. Online-palvelu toimii ajasta ja paikasta riippumatta.

Ymmärrettävyys

Palvelumme on rakennettu juridisen osaamisen pohjalta. Selkeät kysymykset ja runsas ohjeistus pitävät huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön ja tekemäsi valinnat.

Helppous

Juridisesti laadukkaiden asiakirjojen tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Hinnoittelu

Hinnoittelemme selkeästi ja läpinäkyvästi. Tiedät ennen ostopäätöstä, mitä palvelumme maksaa.

Avioehto netissä

Kokeile verkkopalveluamme: Maksat asiakirjan vasta kun se on valmis. Palvelumme ohjeistaa myös kuinka toimia asiakirjan laatimisen jälkeen eli kuinka avioehto allekirjoitetaan, todistetaan ja rekisteröidään.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Haluatteko mieluummin tehdä avioehdon juristin kanssa? Varatkaa aika alkukeskusteluun juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.