Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Avioehto

Avioehto on puolisoiden välinen sopimus siitä, kuinka heidän omaisuutensa jaetaan avioliiton päättyessä. Jos avioehtoa ei ole, kaikki omaisuus menee avioliiton päättyessä puoliksi. Avioehtosopimuksella voidaan varmistaa, että yllättävissäkin tilanteissa varat jaetaan yhteisesti sovitulla tavalla.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Tee avioehto kiinteään hintaan avioliitto-oikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.

Miksi avioehtosopimus kannattaa tehdä?

Avioehtosopimusta ei kannata ajatella epäluottamuslauseena, vaan aviopuolisoiden välisenä taloudellisena sopimuksena. Avioliittolain vanhat määräykset heijastelevat harvoin osapuolten yhteistä tahtoa siitä, kuinka omaisuus halutaan jakaa avioliiton päättyessä.

Kun avioliitto solmitaan, kaikki nykyinen ja tuleva omaisuutenne muuttuu avio-oikeuden alaiseksi. Tämä koskee myös sellaista omaisuutta, jonka olette hankkineet jo ennen avioliittoa sekä esimerkiksi perinnöksi saatavaa omaisuutta, ellei perinnönjättäjä ole testamentissaan määrännyt toisin.

Avio-oikeus tarkoittaa, että avioliiton päättyessä kummallakin puolisolla on oikeus saada puolet kaikesta yhteenlasketusta omaisuudesta. Jos toisella osapuolella on velkoja, nämä vähennetään hänen omaisuudestaan laskelmaa tehtäessä. Voitte tarkistaa, kuinka omaisuutenne jaettaisiin ilman avioehtosopimusta avioerolaskurin avulla.

Avioehtosopimuksella voitte sopia, että avioliiton päättyessä omaisuuttanne ei jaeta avioliittolain mukaisesti tasan, vaan tavalla, joka on teidän mielestänne reilu ja oikeudenmukainen.

Tiesitkö tämän avioehtosopimuksesta?

Avioehtosopimuksen voi tehdä jo ennen avioliiton solmimista, mutta sen voi laatia myös avioliiton aikana. Jos avioeroa on jo haettu, avioehtosopimusta ei voi enää tehdä tai muuttaa. Avioehtosopimus tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa.

Avioehtosopimus voi koskea vain osaa puolisoiden omaisuudesta, esimerkiksi perintönä saatua omaisuutta, yritysomaisuutta tai sijoitusvarallisuutta. Avioehtosopimuksessa voi olla myös eri määräykset riippuen siitä, päättyykö avioliitto avioeroon vai aviopuolison kuolemaan.

Miksi avioehtosopimus kannattaa tehdä Lexlyn verkkopalvelussa tai juristimme avulla?

Avioehtosopimuksen laatiminen onnistuu itsenäisesti verkkopalvelussamme tai yhdessä ammattitaitoisten juristiemme kanssa. Verkkopalvelumme tarjoaa käyttöönne markkinoiden kattavimman teille räätälöidyn avioehtosopimuksen. Sopimuksen laatiminen on nopeaa ja turvallista.

Kokeneet juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Varaa oma aikasi soittamalla 010 3379 150 tai lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

Lexly apunasi

  • Voitte tehdä avioehdon juuri teille sopivalla tavalla. Juristin voitte tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme. Verkkopalvelussamme vastaatte kysymyksiin itsenäisesti.
  • Juristin kanssa saatte aina henkilökohtaista palvelua ja avioehto räätälöidään juuri teille sopivaksi. Verkkopalvelussa avioehto luodaan antamienne vastausten perusteella.
  • Juristimme varmistaa, että avioehto vastaa toiveitanne, ja teidän on mahdollista kommentoida sitä jo luonnosvaiheessa. Verkkopalvelussa avioehtoa voi muokata 14 vrk:n ajan ostohetkestä.
  • Juristipalvelussamme lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse, kun avioehto täyttää vaatimuksenne. Verkkopalvelussamme saatte valmiin avioehdon maksun jälkeen välittömästi pdf-muodossa. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Avioliiton taloudellisia vaikutuksia voi muokata avioehtosopimuksella

Lain näkökulmasta avioliitto on taloudellinen sopimus, jonka suurimmat vaikutukset näkyvät vasta, kun avioliitto päättyy. Kaikkien naimisiin aikovien - tai naimisissa jo olevien - on tärkeää pohtia, miten haluaa omat asiansa järjestää. Avoin keskustelu raha-asioista kannattaa aina, tehtiin sitten avioehto tai ei.

Tiedätkö, mihin kaikkeen avioehdolla voi vaikuttaa? Lue lisää Lexlyn artikkeleista. 

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia avioehtoon liittyen
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika avioehdon tekemiseen. Online-palvelu toimii ajasta ja paikasta riippumatta.

Ymmärrettävyys

Palvelumme on rakennettu juridisen osaamisen pohjalta. Selkeät kysymykset ja runsas ohjeistus pitävät huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön ja tekemäsi valinnat.

Helppous

Juridisesti laadukkaiden asiakirjojen tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Hinnoittelu

Hinnoittelemme selkeästi ja läpinäkyvästi. Tiedät ennen ostopäätöstä, mitä palvelumme maksaa.

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Tee verkossa

85 €

Juristin kanssa

300€

85

Voitte tehdä avioehdon itse verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

300

Tee avioehto kiinteään hintaan avioliitto-oikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.