Onko avioliittosi päättynyt avioeroon? Saat ensiapua käyttämällä ilmaista avioeroavustajaamme.

Tee edunvalvontavaltakirja helposti nettilomakkeella -30 % ⭐ NYT tarjoushintaan 65 € (norm. 95 €). Tarjous voimassa 31.8.2022 saakka.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avoehto

Avopuolisoiden on suositeltavaa tehdä avoehto. Avoehto on sopimus avoliiton päättymisen varalle. Avoehto on juridisesti sitova tapa varmistua siitä, miten omaisuutenne jaetaan avoliiton päättyessä. Avoehdon tekeminen luo varmuutta ja ennakoitavuutta avoliittoon.

Tee verkossa

95 €

Yhteydenottopyyntö

0

95 €

Avoehto helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 400 €

Keskusteletteko avoehdosta mieluummin juristin kanssa? Varatkaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika

Tehkää avoehto helposti netissä tai yhdessä juristimme kanssa


Nettipalvelumme käyttö ei vaadi lain tuntemista. Avoehdon tekeminen sujuu netissä näin:

  • Vastaa esitettyihin kysymyksiin klikkaamalla teille sopiva vaihtoehto.

  • Chatissa voit kysyä apua juristiltamme reaaliaikaisesti toimistomme aukioloaikoina tai halutessasi voit jättää meille soittopyynnön.
     
  • 14 vuorokauden muutosoikeus mahdollistaa verkkopalvelussa tehdyn avoehdon muuttamisen veloituksetta.

  • 100 % tyytäväisyystakuu: Saat rahasi takaisin, jos olet tyytymätön palveluumme.


Jos haluatte keskustella avoehdosta juristimme kanssa ja tehdä avoehdon juristimme kanssa, autamme teitä mielellämme.


Miksi avoehto kannattaa tehdä?

Avoliittoa on pitkään totuttu ajattelemaan parisuhteen muotona, johon ei liity juridisia oikeuksia tai velvollisuuksia. Usein avoliitto on nähty myös välivaiheena kohti avioliittoa, eivätkä pariskunnat ole kokeneet tarvetta tehdä avoliittoa koskevia sopimuksia.

Yhä useampi pari tekee nykyään tietoisen valinnan jäädä elämään avoliitossa, ja avoliiton päättymiseen liittyy lainsäädäntöä. Erotilanteessa puolison tekemä hyvitysvaatimus saattaa yllättää ja jos avoliitto on päättynyt toisen osapuolen kuolemaan, omaisuuden jakaminen saattaa aiheuttaa turhia riitoja.

Avoehdossa voitte sopia yhteisen omaisuutenne jakamisesta sen varalta, että liittonne päättyy eroon. Monet haluavat tehdä avoehdon myös poistaakseen puolison oikeuden vaatia toiselta osapuolelta avoliittolain mukaista hyvitystä.

Lisäksi voitte sopia selkeästi siitä, kumman omistamaa tietty yhteiseen talouteen hankittu omaisuus on. Avoehdolla voi välttää monet riidat myös liiton päättyessä toisen osapuolen kuolemaan.

Pääset helposti tutustumaan avoehdon sisältöön verkkopalvelussamme. Huomaathan, että avoehdossa et voi määrätä omaisuutesi saajista kuolemasi varalta, vaan nämä määräykset on tehtävä testamentissa.


Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Helpot lakipalvelut

  • Voitte tehdä avoehdon juuri teille sopivalla tavalla. Juristin voitte tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme. Verkkopalvelussamme vastaatte kysymyksiin itsenäisesti.
  • Juristin kanssa saatte aina henkilökohtaista palvelua ja avoehtosopimus räätälöidään juuri teille sopivaksi. Verkkopalvelussa avoehtosopimus luodaan antamienne vastausten perusteella
  • Juristimme varmistaa, että avoehto vastaa toiveitanne. Verkkopalvelussa avoehtoa voi muokata 14 vrk:n ajan ostohetkestä.
  • Juristipalvelussamme lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse, kun avoehtosopimus täyttää vaatimuksenne. Verkkopalvelussamme saatte valmiin avoliittosopimuksen maksun jälkeen välittömästi pdf-muodossa. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avoliiton lakiasiat kuntoon

Toisin kuin avioliitossa laki ei synnytä avopuolisoiden välille taloudellisia oikeuksia ja velvollisuuksia. Ei synny avio-oikeutta eikä keskinäistä elatusvelvollisuutta. 

Naimisiin ei välttämättä tarvitse mennä taloudellisen turvan vuoksi, mutta avoliitossa korostuu riittävien juridisten asiakirjojen merkitys. Avoehdon lisäksi puolisoiden on tehtävä ainakin testamentti, jos he haluavat turvata toisiaan taloudellisesti toisen osapuolen kuoleman varalta. Jos asutte omistusasunnossa, suosittelemme myös asuntosopimuksen tekemistä. Avoliiton asiakirjoista voit kysyä lisää juristeiltamme.

Täytyykö naimisiin mennä taloudellisen turvan vuoksi? Ei välttämättä. Asiakirjoilla voi vaikuttaa moneen asiaan. 

Lue lisää avoliiton lakiasioista

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat palveluistamme!

Avoehto

Tehkää avoehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avoehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avoehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Tee verkossa

95 €

Yhteydenottopyyntö

0

95 €

Avoehto helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 400 €

Keskusteletteko avoehdosta mieluummin juristin kanssa? Varatkaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika