Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Hautaustahto

Hautaustahto on asiakirja, johon voit kirjata toiveesi esimerkiksi hautaustavasta ja hautajaisjärjestelyistä. Kirjaamalla toiveesi etukäteen helpotat läheistesi taakkaa surutyön keskellä.

30

Tee hautaustahto itse verkkopalvelussa.

Tee netissä
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

Hautaustahto ohjaa läheisiä hautajaisten järjestelyissä

Tiedätkö, mikä on hautaustahto? Hautaustahdolla voit määritellä, kuinka haluat tulla haudatuksi, millaisen muistotilaisuuden toivoisit ja haluatko kuolinilmoitusta nimeämääsi lehteen. Haluatko uskonnollisen siunauksen jossain tietyssä kirkossa tai kappelissa, tai haluaisitko ehkä pienen piirin muistotilaisuuden kotona? Laatimalla hautaustahdon toiveesi tulevat läheistesi tietoon ja niitä voidaan noudattaa.

Laadi hautaustahto helposti verkossa.

 

Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

Helpot lakipalvelut

  • Vastaa verkkopalvelussa esitettyihin kysymyksiin.
  • Vastaustesi perusteella syntyy räätälöity hautaustahto.
  • Maksa valitsemallasi tavalla, kun asiakirja on valmis.
  • Saat valmiin asiakirjan pdf-muodossa.

Hautaus ja muistotilaisuus omaisen kannalta

Läheisen kuoleman jälkeen omaisille jää paljon hoidettavia asioita. Ensimmäiseksi käännytään usein hautaustoimiston puoleen hautauksen ja muistotilaisuuden järjestelemiseksi. Hautaustoimisto ohjaa läpi hautaukseen liittyvien toimenpiteiden, mutta päätöksenteko jää omaisille. Kun omat toiveet on kirjattu hautaustahtoon, tehtäviä päätöksiä ja valintoja on vähemmän. 

Lue lisää

Kysymyksiä ja vastauksia

Millaisia asiakirjoja kannattaa tehdä oman kuoleman varalta?

Testamentti on usein merkittävin kuoleman jälkeiseen aikaan kohdistuva asiakirja. Testamentilla voit turvata läheistesi arjen sujumisen ja talouden. Monet perheoikeudelliset asiakirjat kuitenkin kytkeytyvät toisiinsa, ja testamentin lisäksi hautaustahto, hoivatahto, hoitotahto ja edunvalvontavaltakirja turvaavat omaa ja läheisten elämää sekä elinaikana että elinajan jälkeen.

Onko hautaustahtoa pakko noudattaa?

Jos omaiset ovat neuvottomia tai erimielisiä vainajan toiveiden suhteen, asiat ratkeavat hautaustahdon määräykset toteuttamalla. Jos hautaustahdossa esitettyjä toiveita on vaikea toteuttaa esimerkiksi liian korkeiksi nousevien kustannusten vuoksi, voi olla järkevämpää etsiä hautaustahdon hengen mukainen mutta toteuttamiskelpoinen ratkaisu. Jos hautaustahdossa esittää kovin poikkeavia tai kalliita toiveita, voi olla viisasta osoittaa toteuttamiseen varoja esimerkiksi testamentissa.

Saatavuus

Tee hautaustahto juuri silloin kun sinulle sopii.

Ymmärrettävyys

Palvelumme ohjeistus pitää huolta, että ymmärrät tekemäsi valinnat.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Hautaustahto

Hautaustahto auttaa lähiomaisia hautauksesi ja muistotilaisuutesi järjestämisestä. Kenenkään ei tarvitse arvata mitä olisit toivonut, kun kerrot sen selvästi hautaustahdossa.

30

Tee hautaustahto itse verkkopalvelussa.

Tee netissä
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.