Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Kauppakirja

Kun ostat tai myyt omaisuutta, kannattaa varmistua siitä, että kauppakirja laaditaan huolellisesti ja asiantuntevasti. Sen lisäksi, että kauppakirjalla osoitetaan omaisuuden uusi omistaja, laadukkaassa kauppakirjassa on sovittu kaikista kaupan kannalta olennaisista yksityiskohdista.

550

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Kaipaatko lisätietoja? Jätä meille soittopyyntö.

Huolellisesti laadittu kauppakirja on sekä myyjän että ostajan etu

Juristimme auttavat sinua erilaisten kauppakirjojen laatimisessa, esimerkikiksi asunto-osakkeen, kiinteistön, yrityksen osakkeiden ja liiketoiminnan kauppakirjoissa. Vältyt monelta epäselvyydeltä ja harmilta, kun asioista on sovittu huolellisesti ja  kattavasti kirjallisesti kauppakirjassa.

Kauppakirjaa tarvitset myös voidaksesi rekisteröidä ostamasi asunnon tai kiinteistön nimiisi. Asunnon ja kiinteistön ostamisessa ja myymisessä asioiden sujuva eteneminen on tärkeää. Voit luottaa siihen, että juristimme laatimassa kauppakirjassa on kaikki tarvittavat tiedot. Ohjeistamme teitä samalla verotukseen ja osapuolten velvollisuuksiin liittyvissä kysymyksissä.

Jos suunnitelette perheen sisäisten kauppojen toteuttamista tai myyjänä on jakamaton kuolinpesä, ennen kaupantekoa kannattaa pyytää asiantuntijan neuvot, onko suunniteltu luovutustapa järkevä vaihtoehto, vai kannattaisiko varallisuuden siirrossa toimia jollakin toisella tavoin.  

Kiinteistön kauppaa varten tarvitaan kaupanvahvistaja

Kiinteistön kauppaan liittyy tiukkoja muotomääräyksiä. Kaupanvahvistajan tulee todistaa oikeaksi seuraavat kiinteää omaisuutta koskevat luovutukset: kauppa, esisopimus, vaihto, lahja, jakosopimus taikka muu niihin rinnastuva luovutus. Myös luovutusasiakirjojen muutokset ja korjaukset vaativat kaupanvahvistajan.  Luovutuksen kohteena voi olla koko kiinteistö, sen määräosa tai määräala sekä myös osuus yhteisiin maa- ja vesialueisiin. Kaupanvahvistajan on ennen kiinteistön luovutuksen vahvistamista tarkastettava luovutuskirjan allekirjoittajien henkilöllisyys ja se, että luovutuskirja on tehty maakaaren 2 luvun 1 §:ssä säädetyllä tavalla.

Meiltä saat kaupanvahvistajan palvelut kiinteistön kauppakirjan vahvistamiseksi Helsingin ja Tampereen seudulla. Kaupanvahvistuksesta perittävästä palkkiosta säädetään asetuksella.

Vuonna 2022 kaupanvahvistajan palkkio on 120 €. Kaupanvahvistaja huolehtii haluttaessa ostajan puolesta samaan hintaan lainhuudon hakemisen.

Apua kauppakirjan laadintaan Lexlyn juristeilta 

Kauppakirjan laatiminen onnistuu helposti ja turvallisesti yhdessä ammattitaitoisten juristiemme kanssa, jotka ottavat huomioon myös varallisuuden siirtoihin liittyvät veroseuraamukset. 

Juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Varaa oma aikasi soittamalla 010 3379 150 tai lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi

Lexlystä saat myös kaupanvahvistajan Helsingin ja Tampereen seudulle!

Helpot lakipalvelut

  • Voit hoitaa lakiasiasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Juristin voit tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme.
  • Juristin kanssa saat aina henkilökohtaista palvelua ja asiakirja räätälöidään juuri sinulle sopivaksi.
  • Juristimme varmistaa, että asiakirja vastaa toiveitasi, ja sinun on mahdollista kommentoida sitä jo luonnosvaiheessa.
  • Juristipalvelussamme lähetämme sinun laskun sähköpostitse tai postitse, kun asiakirja täyttää vaatimuksesi. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Tiesitkö tämän lahjanluonteisesta kaupasta?

Jos omaisuudesta maksettava kauppahinta alittaa merkittävästi sen käyvän arvon, puhutaan lahjanluonteisesta kaupasta. Lahjanluonteinen kauppa on kyseessä, jos maksettu kauppahinta ei ylitä 75 prosenttia (3/4) omaisuuden käyvästä arvosta. Tällöin ostajalle voidaan määrätä lahjaveroa. Lahjan arvoksi katsotaan omaisuuden käyvän arvon ja siitä maksetun kauppahinnan välinen erotus.

Suunnitteletko kauppaa alennuksella? Ota siinä tapauksessa yhteyttä meihin.

Ota yhteyttä
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva tapa hoitaa lakiasioita: tee asiakirja verkkopalvelussa, tapaa juristi etäyhteydellä tai toimistollamme.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjasi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Kauppakirja

Kaikki kauppakirjat osaavan juristin avulla joko etäyhteyksin tai toimistolla. Juristi käy kanssanne läpi kauppakirjan sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

550

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Kaipaatko lisätietoja? Jätä meille soittopyyntö.