Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Keskinäinen testamentti

Puolison kuoleman taloudelliset seuraukset saattavat yllättää. Perintöverojen vuoksi puoliso tai lapset voivat joutua nostamaan kallista pankkilainaa tai yhteinen asunto voidaan joutua myymään verojen vuoksi. Laadukkaalla perintösuunnittelulla ja testamentilla voitte välttää nämä riskit ja säästää jopa yli puolet perintöveroista. Lakimiehemme varmistavat, että omaisuutenne menee toivomillenne henkilöille verotuksellisesti edullisimmalla tavalla.

250 €/h

Kerro tilanteestanne ja toiveistanne, niin annamme arvion kokonaishinnasta.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.

Testamentilla merkittäviä perintöverosäästöjä

 

Testamentilla on mahdollista säästää merkittävästi perintöveroissa. Verosäästöihin vaikuttaa merkittävästi omaisuuden arvo ja perillisten määrä.

Varallisuuden määrästä huolimatta verosuunnittelun perusvälineet ovat samat. Omaisuuden jakaminen useammalle saajalle sekä omistus- ja hallintaoikeuden eriyttäminen ovat tehokkaimpia välineitä. Lisäksi elinaikaisella omaisuuden lahjoittamisella säästää merkittävästi perintöveroissa.

Esimerkki:

  • Puolisoilla on yhteisesti omistetut 300 000 €:n asunto, 150 000 €:n vapaa-ajan asunto ja muita varoja 50 000 €. Lapsia on kaksi ja kummallakin heistä kaksi lapsenlasta. Leski on 75-vuotias ja lapset 45-vuotiaita.
  • Ilman perintösuunnittelua perintöverot ovat molempien puolisoiden jälkeen yhteensä 41 950 €.
  • Testamentilla vapaa-ajan asunnon omistus ja rahavarat ohjataan lapsenlapsille. Lapset saavat hallintaoikeuden vapaa-ajan asuntoon. Asunto jää lapsille. Tämän kokonaisuuden perintöverot ovat yhteensä 16 400 €. Verosäästöä tulee 25 550 euroa.

 

Lakimiehemme selvittävät neuvottelussa teille sopivat vaihtoehdot. Ota rohkeasti yhteyttä.

010 3379 150                              

asiakaspalvelu@lexly.fi

Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00. Juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. 

Voit varata myös itse ajan juristin etävastaanotolle.

Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, jätä yhteystietosi lähettämällä yhteydenottolomake.

Kaikkiin ajanvarauksiin sisältyy maksuton 15 minuutin alkukeskustelu, jonka aikana kartoitamme yhdessä sinulle sopivat palvelut.

Lexly apunasi

  • Voitte hoitaa lakiasiasianne juuri teille sopivalla tavalla. Juristin voi tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme.
  • Saatte aina henkilökohtaista palvelua. Juristimme kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella, asiakirja räätälöidään juuri teille sopivaksi.
  • Varmistamme, että asiakirja vastaa toiveitanne ja teidän on mahdollista kommentoida sitä jo luonnosvaiheessa.
  • Lähetämme teille laskun toivomallanne tavalla joko sähköpostitse tai postitse. Laskun lähetämme vasta, kun asiakirja täyttää vaatimuksenne.

Juuri teille sopiva testamentti

Hyvin tehty testamentti estää perinnönjakoon liittyvät yllätykset ja mahdollistaa omaisuuden verotuksellisesti järkevän siirtymisen haluamallenne taholle.

Tunnetko testamentin hyödyt? Lue lisää artikkeleistamme ja oheisista muistilistoista.

 

Keskinäisen testamentti yhdistää kahden testamentintekijän tahdon. Toinen osin joustavampikin tapa on laatia kummallekin puolisolle oma testamentti. Perheoikeuteen erikoistunut juristimme osaa räätälöidä teidän tilanteeseenne parhaan ratkaisun.

Kysymyksiä ja vastauksia testamentista
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Keskinäinen testamentti

Keskinäisen testamentin laatiminen juristimme kanssa etäyhteyksin on todella helppoa. Varatkaa sopiva aika ajanvaraussivustoltamme. Juristimme soittaa teille sovittuna aikana. Käytte puhelimessa läpi toiveenne ja ajatuksenne testamentin sisällöstä ja voitte samalla kysyä mieltänne askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen keskinäisestä testamentistanne keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, nämä muutokset tehdään loppukeskustelussa. Saatte valmiin testamentin pdf-muodossa.  

250 €/h

Kerro tilanteestanne ja toiveistanne, niin annamme arvion kokonaishinnasta.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.