"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Lexly.fi

Keskinäinen testamentti

  • Keskinäinen testamentti on kahden tai useamman henkilön toistensa hyväksi tekemä testamentti
  • Keskinäinen testamentti voi olla omistusoikeustestamentti, hallintaoikeustestamentti taikka näiden yhdistelmä
  • Kysy lisää asiakaspalvelusta 010 3379 150 
  • Tutustu hinnoitteluumme >>

Keskinäinen testamentti
600 €

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika

Miksi keskinäinen testamentti kannattaa tehdä?

Keskinäisen testamentin voivat laatia ketkä tahansa, esimerkiksi sisarukset. Useimmiten se on kuitenkin puolisoiden käyttämä tapa tehdä testamentti, kun halutaan turvata lesken taloudellista asemaa toisen puolison kuoltua sekä määrätä omaisuuden saajista leskenkin jälkeen.

Jos puolisot ovat avioliitossa keskenään ja edesmenneellä puolisolla on omia lapsia, leski ei peri omaisuutta ilman testamenttia. Tällöin on erittäin tärkeää varmistaa lesken taloudellinen turva testamentin avulla. Jos aviopari on lapseton, puoliso toki perii toisen, mutta hänenkin kuoltuaan omaisuus jaetaan takaisin molempien puolisoiden sukuihin. Monet haluavat testamentissaan päättää itse, kenelle perintö tässä vaiheessa menee.

Jos puolisot taas olivat keskenään avoliitossa, avoleski ei peri puolisoaan milloinkaan ilman testamenttia. Avoleskellä ei myöskään ole lakimääräistä oikeutta jäädä asumaan puolisoiden yhteiseen kotiin.

Testamentilla voi jättää puolisolle omaisuutta omistusoikeudella tai hallintaoikeudella. Tämä valinta vaikuttaa olennaisesti siihen, minkälaisia mahdollisuuksia leskellä on käyttää omaisuutta, ja minkälaisia veroseuraamuksia perinnöllä on. Testamentin vaihtoehdoista kannattaakin keskustella asiantuntevan juristimme kanssa.


Tiesitkö tämän keskinäisestä testamentista?

Keskinäinen testamentti tehdään yhdelle asiakirjalle, mutta käytännössä se sisältää kahden henkilön testamenttaustahdon. Jos toinen osapuoli muuttaa keskinäisen testamentin määräyksiä omalta osaltaan, on usein vaarana, että koko keskinäisen testamentin merkitys muuttuu.

Hyvin laadittu keskinäinen testamentti sisältää aina määräykset siitä, kuka perii omaisuuden toisenkin puolison kuoltua. Testamentin määräykset saattavat olla myös erilaiset riippuen siitä, kumpi puolisoista menehtyy ensin.

Jos kummallakin puolisolla on hyvin erilaiset testamenttimääräykset ja toissijaiset perilliset, saattaa toisinaan olla yksiselitteisempää laatia molemmille puolisoille omat testamentit. Juristimme osaa aina auttaa teitä oikeanlaisen testamentin valinnassa.


Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

Helpot lakipalvelut

  • Voitte tehdä keskinäisen testamentin juuri teille sopivalla tavalla. Juristin voitte tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme.
  • Juristin kanssa saatte aina henkilökohtaista palvelua ja keskinäinen testamentti räätälöidään juuri teille sopivaksi.
  • Juristimme varmistaa, että keskinäinen testamentti vastaa toiveitanne.
  • Juristipalvelussamme lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse, kun keskinäinen testamentti täyttää vaatimuksenne. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää testamentista

Testamentin tekeminen on osa tulevaisuuteen varautumista. Lue lisää juristiemme kirjoittamista artikkeleista.

 

Lue lisää testamentista

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat palveluistamme!

Keskinäinen testamentti

Varaa aika keskinäisen testamentin laatimiseen perhejuristimme kanssa. Juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä ja kertoo sinulle eri vaihtoehdoista. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa muokataan ja täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

Keskinäinen testamentti
600 €

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika