Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Keskinäinen testamentti

Keskinäinen testamentti on kahden henkilön toistensa hyväksi tekemä testamentti. Usein puolisot haluavat laatia testamenttinsa keskinäisenä, jolloin määräykset sitovat molempia osapuolia. Keskinäinen testamentti voi olla omistusoikeustestamentti tai hallintaoikeustestamentti.

600

Tee keskinäinen testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen lakimiehen kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.

Miksi keskinäinen testamentti kannattaa tehdä?

Keskinäisen testamentin voivat laatia ketkä tahansa, esimerkiksi sisarukset. Useimmiten se on kuitenkin puolisoiden käyttämä tapa tehdä testamentti, kun halutaan turvata lesken taloudellista asemaa toisen puolison kuoltua sekä määrätä omaisuuden saajista leskenkin jälkeen.

Jos puolisot ovat avioliitossa keskenään ja edesmenneellä puolisolla on omia lapsia, leski ei peri omaisuutta ilman testamenttia. Tällöin on erittäin tärkeää varmistaa lesken taloudellinen turva testamentin avulla. Jos aviopari on lapseton, puoliso toki perii toisen, mutta hänenkin kuoltuaan omaisuus jaetaan takaisin molempien puolisoiden sukuihin. Monet haluavat testamentissaan päättää itse, kenelle perintö tässä vaiheessa menee.

Jos puolisot taas olivat keskenään avoliitossa, avoleski ei peri puolisoaan milloinkaan ilman testamenttia. Avoleskellä ei myöskään ole lakimääräistä oikeutta jäädä asumaan puolisoiden yhteiseen kotiin.

Testamentilla voi jättää puolisolle omaisuutta omistusoikeudella tai hallintaoikeudella. Tämä valinta vaikuttaa olennaisesti siihen, minkälaisia mahdollisuuksia leskellä on käyttää omaisuutta, ja minkälaisia veroseuraamuksia perinnöllä on. Testamentin vaihtoehdoista kannattaakin keskustella asiantuntevan juristimme kanssa.

Tiesitkö tämän keskinäisestä testamentista?

Keskinäinen testamentti tehdään yhdelle asiakirjalle, mutta käytännössä se sisältää kahden henkilön testamenttaustahdon. Jos toinen osapuoli muuttaa keskinäisen testamentin määräyksiä omalta osaltaan, on usein vaarana, että koko keskinäisen testamentin merkitys muuttuu.

Hyvin laadittu keskinäinen testamentti sisältää aina määräykset siitä, kuka perii omaisuuden toisenkin puolison kuoltua. Testamentin määräykset saattavat olla myös erilaiset riippuen siitä, kumpi puolisoista menehtyy ensin.

Jos kummallakin puolisolla on hyvin erilaiset testamenttimääräykset ja toissijaiset perilliset, saattaa toisinaan olla yksiselitteisempää laatia molemmille puolisoille omat testamentit . Juristimme osaa aina auttaa teitä oikeanlaisen testamentin valinnassa.

Voit tehdä keskinäisen testamentin juristin etävastaanotolla tai Lexlyn toimistolla Helsingissä, Tampereella ja Turussa

Juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Varaa oma aikasi soittamalla 010 3379 150 tai lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Lexly apunasi

  • Voitte tehdä keskinäisen testamentin juuri teille sopivalla tavalla. Juristin voitte tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme.
  • Juristin kanssa saatte aina henkilökohtaista palvelua ja keskinäinen testamentti räätälöidään juuri teille sopivaksi.
  • Juristimme varmistaa, että keskinäinen testamentti vastaa toiveitanne, ja teidän on mahdollista kommentoida sitä jo luonnosvaiheessa.
  • Juristipalvelussamme lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse, kun keskinäinen testamentti täyttää vaatimuksenne. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Varaudu tulevaisuuteen

Testamentin tekeminen on osa tulevaisuuteen varautumista. Selvitä, mitkä kaikki lakiasiakirjat sinun tulisi hoitaa kuntoon, jotta tulevaisuutesi olisi mahdollisimman turvattu.

Testamentin hyödyt tutuiksi

Testamentin hyödyt ovat elämäntilanteesta riippuen hieman erilaisia. Lue lisää asiantuntijoidemme laatimista artikkeleista. Hyödyllisiä muistilistoja aiheesta löydät myös ladattavista materiaaleista.

Tarvitsetko vielä lisätietoa?

Varaa maksuton 15 minuutin konsultaatio juristin kanssa. Ajanvaraaminen ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Kysymyksiä ja vastauksia testamentista
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjan sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Keskinäinen testamentti

Varaa aika keskinäisen testamentin laatimiseen perhejuristimme kanssa. Juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä ja kertoo sinulle eri vaihtoehdoista. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa muokataan ja täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.

600

Tee keskinäinen testamentti kiinteään hintaan perintöoikeuteen erikoistuneen lakimiehen kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.