"Selvät kysymykset. Nopea asiakirjatoimitus ja helppo maksutapa." Tee testamentti näppärästi netissä hintaan 95 €. Klikkaa tästä verkkopalveluun >>

Tiesitkö, että eduvalvontavaltuutus tulisi olla jokaisella suomalaisella? 💡Tee omasi netissä NYT ! Edunvalvontavaltuutus netissä >>

Prenumerera på vårt nyhetsbrev - Lexly.fi

Kuolinpesän ositus

  • Ennen kuin perintö voidaan jakaa, tulee tehdä ositus
  • Vasta osituksen jälkeen selviää perinnönjaon kohteena oleva kuolinpesän omaisuus
  • Kysy lisää asiakaspalvelusta 010 3379 150 
  • Tutustu hinnoitteluumme >>

Kuolinpesän ositus
265 €/h

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika

Mikä on kuolinpesän ositus?

Avioliitto päättyy silloin, jos toinen puolisoista kuolee. Puolisoiden avio-oikeuden alaiset varat jaetaan ositukseksi kutsutussa toimenpiteessä. Osituksen osapuolina ovat tällöin kuolinpesän osakkaat ja leski. Jos puolisoilla oli täysin poissulkeva avioehtosopimus, tehdään osituksen sijaan omaisuuden erottelu.

Ositus tulee tehdä ennen perinnönjakoa. Vasta osituksen jälkeen selviää perinnönjaon kohteena oleva kuolinpesän omaisuus.


Miksi kuolinpesän ositus kannattaa tehdä Lexlyssä?

Ositus ja perinnönjako hoidetaan yleensä samalla asiakirjalla. Ositus on kuitenkin tärkeä erottaa omaksi vaiheekseen suunniteltaessa tulevaa perinnönjakoa.

Osituksessa määräytyy se omaisuus, joka jaetaan perinnönjättäjän perillisille joko lain mukaan tai perinnönjättäjän mahdollisesti tekemän testamentin mukaan. Jos perinnönjättäjällä ja leskellä on osaksikin eri perilliset, ositus nousee vielä tärkeämmäksi vaiheeksi. Osituksen lopputuloksena selviää nimittäin se omaisuus, joka aikanaan periytyy lesken sukulaisille ja josta leski voi määrätä omalla testamentillaan.

Osituksessa tehdyillä ratkaisuilla on usein huomattava vaikutus myös perillisten ja lesken tulevaan verotukseen. Verotuksessa voidaan saavuttaa mittaviakin säästöjä, kun ositus osataan laatia ammattitaitoisesti.


Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

Helpot lakipalvelut

  • Alkuneuvottelu juristimme kanssa.
  • Juristimme laatii luonnoksen.
  • Saat laskun sähköpostiin.
  • Valmis asiakirja löytyy asiakastililtäsi pdf-muodossa.
Perunkirjoitus, kuolinpesän ositus ja perinnönjako helposti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Kuolinpesän ositus ja perinnönjako sekä verotus

Lexlyn osaavat perhejuristit huolehtivat sekä osituksesta että perinnönjaosta vaihe vaiheelta. Hoidamme myös kaikki tarpeelliset paperityöt ja käytännön järjestelyt.

Kuolinpesän osittamiseen ja perinnönjakoon liittyvät ratkaisut voivat vaikuttaa merkittävällä tavalla lesken ja perillisten verotukseen tulevaisuudessa, joten suosittelemme selvittämään merkitykselliset asiat oman kuolinpesän kohdalla. 

Ota yhteyttä

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat palveluistamme!

Kuolinpesän ositus

Ositus ja perinnönjako ovat kumpikin omia erillisiä toimenpiteitään, mutta käytännössä ne kuuluvat kuitenkin kiinteästi yhteen. Lexlyn osaavat perhejuristit huolehtivat kuolinpesän osittamisesta ja perinnönjakamisesta luotettavasti ja ammattitaidolla.

Kuolinpesän ositus
265 €/h

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika