Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Ositus, aikaisempi avioliitto

Jäikö ositus tekemättä avioeron yhteydessä, vaikka pääsittekin sopimukseen omaisuuden jaosta? Nyt sinulla on hyvä mahdollisuus hoitaa asia kuntoon muutamassa minuutissa Lexlyn verkkopalvelussa. Avioeron jälkeen puolisoiden omaisuus tulee selvittää ja jakaa. Avioliitossa puolisoiden välille muodostunut oikeus toisen omaisuuteen jää voimaan, kunnes se on purettu erillisessä juridisessa toimituksessa nimeltä ositus. Ositus tarkoittaakin aviovarallisuussuhteen purkamista, ja omaisuuden jaosta laaditaan ositussopimus eli osituskirja. Suullinen ositussopimus ei riitä, vaan asiat on aina sovittava kirjallisella ositussopimuksella. Ositus selkiyttää omistussuhteet ja kertoo, kuka omistaa avioliiton päättymisen jälkeen mitäkin. Jos sinulla ja entisellä puolisollasi on avioehto, tehdään osituksen sijaan omaisuuden erottelu. Ositusta ja omaisuuden erottelua ei tule jättää tekemättä, sillä omaisuuden jakoon liittyvät asiat tulevat eteen viimeistään toisen puolison kuoleman jälkeen perunkirjoituksessa.

58

Tee itse verkkopalvelussa. Jos haluat sittenkin apua asiantuntijalta, kerro meille tilanteestasi, niin annamme sinulle arvion kokonaishinnasta.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

 

Onko ositus ex-puolison kanssa tekemättä?

Tee ositus helposti ja nopeasti Lexlyn verkkopalvelussa.  

Tiesitkö, että omaisuuden ositus on pakko tehdä? Ei riitä, vaikka olisitte ex-puolisosi kanssa sovussa jakaneet kattilat ja harvinaisen kirjakokoelman keskenänne yhteisestä kesämökistä ja kodista puhumattakaan? Eron virallistamisen lisäksi myös omaisuuden ositus tulee virallistaa.

Vaikka erostanne olisi jo vuosikymmeniä, on asia edelleen ajankohtainen, jos ositusta ei ole eron yhteydessä hoidettu. Omaisuus täytyy jakaa aina virallisesti eli omaisuuden jaosta tulee tehdä ositus-niminen asiakirja. Jos teillä oli avioehto, teidän tulee tehdä omaisuuden erottelu. Sekin onnistuu tässä palvelussa kätevästi. 

Jos ette tee ositusta, tämä tulee perillisten hoidettavaksi viimeistään kuolinpesässä. Ositus on tehtävä siinä vaiheessa, kun toinen teistä kuolee, sillä perinnönjako vaatii käytännössä osituksen tekemisen. Entisen puolison oikeus vaatia ositusta ei vanhene.

Hoida asia kuntoon helposti Lexlyn verkkopalvelussa. Aikaa tarvitset vain muutaman minuutin.

 

Lexly apunasi

  • Vastaa verkkopalvelussa esitettyihin kysymyksiin.
  • Räätälöity asiakirja syntyy vastaustesi perusteella.
  • Maksa sinulle sopivalla tavalla, verkkopankissa tai kortilla.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Ositus täytyy tehdä aina avioliiton päättymisen jälkeen.

Hoida aikaisemman avioliiton ositus virallisesti kuntoon viimeistään nyt. Lexlyn uusi verkkopalvelu tekee kaikesta yksinkertaisempaa kuin koskaan aikaisemmin.

Usein kysyttyjä kysymyksiä osituksesta
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva tapa hoitaa lakiasioita: tee asiakirja verkkopalvelussa, tapaa juristi etäyhteydellä tai toimistollamme.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjasi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Ositus, aikaisempi avioliitto

Tee virallinen ositusasiakirja nopeasti ja helposti Lexlyn verkkopalvelussa. Osituskirjan voit ladata itsellesi heti maksun jälkeen (PDF). Saat toimintaohjeet ja kuitin sähköpostiisi.

58

Tee itse verkkopalvelussa. Jos haluat sittenkin apua asiantuntijalta, kerro meille tilanteestasi, niin annamme sinulle arvion kokonaishinnasta.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.