Verkkotesti: Tarvitsetko avioehdon? Testaa ilmaiseksi, kannattaako avioehtoa harkita?

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Ositus, aikaisempi avioliitto

Jäikö kirjallinen ositus tekemättä avioeron jälkeen, vaikka pääsittekin sopimukseen omaisuuden jaosta? Tiesitkö, että omaisuuden ositus on käytännössä tehtävä kirjallisesti? Suullinen ositus on helppo kirjata asiakirjaksi verkkopalvelussamme, jos omaisuutenne on aikanaan jo jaettu, mutta omaisuuden jaosta ei ole laadittu ositussopimusta.

Tee verkossa

58 €

Juristin kanssa

500€

58

Tee toteava ositus kirjallisesti kiinteään hintaan verkkopalvelussamme. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

alk. 500

Ositus aviovarallisuusoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.

Onko ositus ex-puolison kanssa tekemättä?

Avioeron jälkeen puolisoiden omaisuus tulee selvittää ja jakaa. Avioliitossa puolisoiden välille muodostunut avio-oikeus toisen omaisuuteen jää voimaan, kunnes se on purettu erillisessä juridisessa toimituksessa nimeltä ositus. Ositus tarkoittaakin aviovarallisuussuhteen purkamista, ja omaisuuden jaosta laaditaan ositussopimus eli osituskirja.

Suullinen ositussopimus ei riitä, vaan asiat on aina sovittava kirjallisella ositussopimuksella. Vaikka kumpikaan ei olisi vaatinut toiselta mitään avioeron jälkeen, tulee tämäkin asia kirja sopimukseen nimeltä ositus.

Miksi ositusta ei kannata jättää tekemättä kirjallisesti ex-puolison kanssa?

Ositus selkiyttää omistussuhteet ja kertoo, kuka omistaa avioliiton päättymisen jälkeen mitäkin. Jos sinulla ja entisellä puolisollasi on avioehto, tehdään osituksen sijaan omaisuuden erottelu. Ositusta ja omaisuuden erottelua ei tule jättää tekemättä, sillä omaisuuden jakoon liittyvät asiat tulevat eteen viimeistään toisen puolison kuoleman jälkeen perunkirjoituksessa.

Vaikka erostanne olisi jo vuosikymmeniä, on asia edelleen ajankohtainen, jos ositusta ei ole eron yhteydessä hoidettu. Omaisuus täytyy jakaa aina virallisesti eli omaisuuden jaosta tulee tehdä ositus-niminen asiakirja. Jos teillä oli avioehto, teidän tulee tehdä omaisuuden erottelu. Sekin onnistuu tässä palvelussa kätevästi. 

Jos ette tee ositusta, tämä tulee perillisten hoidettavaksi viimeistään kuolinpesässä. Ositus on tehtävä siinä vaiheessa, kun toinen teistä kuolee, sillä perinnönjako vaatii käytännössä osituksen tekemisen. Entisen puolison oikeus vaatia ositusta ei vanhene.

 

Miksi kirjallinen (jälkikäteen toteava) ositus kannattaa tehdä Lexlyn verkkopalvelussa tai juristimme avulla?

Toteavan, kirjallisen, osituksen laatiminen onnistuu itsenäisesti verkkopalvelussamme tai yhdessä ammattitaitoisten juristiemme kanssa. Verkkopalvelumme tarjoaa käyttöönne markkinoiden ainoalaatuisen palvelun. Sopimuksen laatiminen on nopeaa ja turvallista.

Kokeneet juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Varaa oma aikasi soittamalla 010 3379 150 tai lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

***

LISÄPALVELUNA JURISTIN TARKISTUS VERKKOASIAKIRJAASI:

Kaikkiin Lexlyn verkkopalvelussa tehtäviin asiakirjoihin on mahdollista saada juristin asiakirjatarkistus. Palvelun hinta on 50 € ja kesto 15 min.

Jos toivot, että juristimme käy asiakirjasi läpi kanssasi, tilaa ja maksa palvelu ennakkoon verkossa >>

Lexly apunasi

  • Voitte tehdä jälkikäteen totevan osituksen teille sopivalla tavalla itsenäisesti verkkopalvelussamme tai yhdessä juristin kanssa.
  • Verkkopalvelussa asiakirja luodaan antamienne vastausten perusteella. Juristin kanssa saatte aina henkilökohtaista palvelua.
  • Verkkopalvelussa asiakirjaa voi muokata 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Juristipalvelussamme juristimme varmistaa, että asiakirja vastaa tahtoanne.
  • Verkkopalvelussamme saatte valmiin asiakirjan maksun jälkeen välittömästi pdf-muodossa. Juristipalvelussamme lähetämme laskun sähköpostitse tai postitse, kun asiakirja täyttää vaatimuksenne. Kaikki asiakirjat löytyvät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Ositus täytyy tehdä aina avioliiton päättymisen jälkeen.

Hoida aikaisemman avioliiton ositus virallisesti kuntoon viimeistään nyt. Lexlyn verkkopalvelussa asian korjaaminen hoituu vaivattomasti.

Lue lisää osituksesta
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva tapa hoitaa lakiasioita: tee asiakirja verkkopalvelussa, tapaa juristi etäyhteydellä tai toimistollamme.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjasi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Ositus, aikaisempi avioliitto

Tee kirjallinen ositussopimus nopeasti ja helposti Lexlyn verkkopalvelussa tai ota yhteyttä aviovarallisuusoikeuteen erikoistuneeseen juristiimme. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Tee verkossa

58 €

Juristin kanssa

500€

58

Tee toteava ositus kirjallisesti kiinteään hintaan verkkopalvelussamme. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte todistajat veloituksetta toimistoillamme Helsingissä ja Tampereella.

Aloita
Asiakaspalvelu auttaa chatissa ja puhelimitse.

alk. 500

Ositus aviovarallisuusoikeuteen erikoistuneen juristin kanssa. Varaa ilmainen 15 minuutin alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.