Laadi tärkeät asiakirjat halutessasi itse netissä. Tutustu palveluihimme!

Digi- ja väestötietovirasto (DVV) kannustaa edunvalvontavaltuutuksen tekemiseen Omissa käsissä -kampanjalla.  Tutustu kampanjaan tästä!

Mietityttävätkö lakiasiat? Tee juridinen tarvekartoitus verkkopalvelussamme ja tiedät, mitä lakipapereita tarvitset.

Ositus ja perinnönjako

Hoida ositus ja perinnönjako kerralla kuntoon yhdessä asiantuntevan perhejuristin kanssa. Jos vainaja oli kuollessaan naimisissa, omaisuus tulee osittaa ennen perinnönjakoa. Jos aviopuolisoilla oli avioehto, tulee ennen perinnönjakoa tehdä omaisuuden erottelu.

265 €/h

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Kaipaatko lisätietoja? Jätä meille soittopyyntö.

Ositus ja perinnönjako ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa

Kuolinpesää ei voida jakaa ennen kuin on selvitetty, mitä kaikkea kuolinpesään kuuluu. Kuolinpesään kuuluva ja perintönä jaettava omaisuus selviää, kun  lesken osuus on eritelty jaettavasta varallisuudesta. Jos puolisoilla oli avio-oikeuden pois sulkeva avioehto, tulee ennen perinnönjakoa tehdä omaisuuden erottelusta. Vaikka vainaja olisi ehtinyt erota puolisostaan ennen kuolemaansa, täytyy ositus purkautuneen avioliiton osalta tehdä viimeistään tässä vaiheessa ellei sitä ole hoidettu eron yhteydessä.


Kuuluuko kuolinpesään osakas, joka on alaikäinen tai edunvalvonnassa?

Alaikäistä tai edunvalvonnassa olevaa kuolinpesän osakasta edustaa kuolinpesässä hänen edunvalvojansa. Jos edunvalvoja on itse saman kuolinpesän osakas, tulee edunvalvojalle hakea kyseistä oikeustoimea varten edunvalvojan sijainen. Alaikäiselle tulee hakea edunvalvojan sijainen myös muissa eturistiriitatilanteissa. Ositukseen ja perinnönjakoon vaaditaan tällöin lisäksi Digi- ja väestötietoviraston lupa.  

Jos kuolinpesään kuuluu henkilö, jonka edunvalvontavaltuutus on vahvistettu, häntä edustaa kuolinpesässä hänen valtuutettunsa tai esteetön varavaltuutettunsa. Ositukseen ja perinnönjakoon ei vaadita hänen osaltaan Digi- ja väestötietoviraston lupaa, jollei edunvalvontavaltakirja muuta johdu.   

Lexlyn perhejuristien avulla ositus ja perinnönjako sujuvat hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Saat meiltä apua myös edunvalvojan sijaisena toimimiseen. 


Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Helpot lakipalvelut

  • Autamme osituksen ja perinnönjaon toimittamisessa juuri teille sopivalla tavalla.
  • Juristimme kanssa saatte aina henkilökohtaista ja ammattitaitoista palvelua. Ohjeistamme osituksessa ja perinnönjaossa vaihe vaiheelta veroseuraamukset huomioon ottaen.
  • Ositus- ja perinnönjakotilaisuus järjestetään toivomallanne tavalla joko videoyhteyden avulla tai toimistollamme. Huolehdimme myös siitä, että kuolinpesän osakkaiden valtakirjat ovat kunnossa.
  • Juristipalvelussamme lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse, kun ositus ja perinnönjako on valmis. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Tiedätkö mitä kaikkea ositukseen ja perinnönjakoon kuuluu?

Ositus ja perinnönjako ovat kumpikin omia erillisiä juridisia toimituksia, mutta käytännössä ositus ja perinnönjako kannattaa laittaa kerralla kuntoon. Osituksesta ja perinnönjaosta tulee lain mukaan tehdä ositus- ja perinnönjakokirja.

Osituksessa tehdyillä ratkaisuilla on usein huomattava vaikutus lesken ja perillisten tulevaan verotukseen. Verotuksessa voidaan saavuttaa mittaviakin säästöjä, kun ositus osataan laatia ammattitaitoisesti. Tee ositus ja perinnönjako asiantuntijan kanssa, joka osaa ottaa huomioon myös verotuksen.

Ota yhteyttä
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva tapa hoitaa lakiasioita: tee asiakirja verkkopalvelussa, tapaa juristi etäyhteydellä tai toimistollamme.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjasi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Ositus ja perinnönjako

Ennen perinnönjakoa tulee tehdä ositus lesken ja kuolinpesän välillä. Ositus ja perinnönjako kuntoon tehokkaasti, vaivattomasti ja luotettavasti. 

265 €/h

Varaa aika juristin etävastaanotolle.

Varaa aika
Kaipaatko lisätietoja? Jätä meille soittopyyntö.