Tarjoamme sinulle ilmaiseksi 15 min alkukeskustelun. Alkukeskustelu ei sido sinua palvelun ostamiseen.

Ositus ja perinnönjako

Jos vainaja oli kuollessaan naimisissa, omaisuus tulee osittaa ennen perinnönjakoa. Jos aviopuolisoilla oli avioehto, tulee ennen perinnönjakoa tehdä omaisuuden erottelu. Hoida ositus ja perinnönjako kerralla kuntoon yhdessä asiantuntevan perhejuristin kanssa.

250 €/h

Ositus ja perinnönjako perintöoikeuteen ja perintöverotukseen erikoistuneen juristimme avulla. Varaa ilmainen 15 min alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.

Ositus ja perinnönjako ovat kiinteästi sidoksissa toisiinsa

Kuolinpesää ei voida jakaa ennen kuin on selvitetty, mitä kaikkea kuolinpesään kuuluu. Kuolinpesään kuuluva ja perintönä jaettava omaisuus selviää, kun  lesken osuus on eritelty jaettavasta varallisuudesta. Jos puolisoilla oli avio-oikeuden pois sulkeva avioehto, tulee ennen perinnönjakoa tehdä omaisuuden erottelusta. Vaikka vainaja olisi ehtinyt erota puolisostaan ennen kuolemaansa, täytyy ositus purkautuneen avioliiton osalta tehdä viimeistään tässä vaiheessa ellei sitä ole hoidettu eron yhteydessä.

Kuuluuko kuolinpesään osakas, joka on alaikäinen tai edunvalvonnassa?

Alaikäistä tai edunvalvonnassa olevaa kuolinpesän osakasta edustaa kuolinpesässä hänen edunvalvojansa. Jos edunvalvoja on itse saman kuolinpesän osakas, tulee edunvalvojalle hakea kyseistä oikeustoimea varten edunvalvojan sijainen. Alaikäiselle tulee hakea edunvalvojan sijainen myös muissa eturistiriitatilanteissa. Ositukseen ja perinnönjakoon vaaditaan tällöin lisäksi Digi- ja väestötietoviraston lupa.  

Jos kuolinpesään kuuluu henkilö, jonka edunvalvontavaltuutus on vahvistettu, häntä edustaa kuolinpesässä hänen valtuutettunsa tai esteetön varavaltuutettunsa. Ositukseen ja perinnönjakoon ei vaadita hänen osaltaan Digi- ja väestötietoviraston lupaa, jollei edunvalvontavaltakirja muuta johdu.   

Apua ositukseen ja perinnönjakoon Lexlyn juristilta

Lexlyn perhejuristien avulla ositus ja perinnönjako sujuvat hienotunteisesti ja ammattitaidolla. Saat meiltä apua myös edunvalvojan sijaisena toimimiseen. 

15 minuutin ilmaisessa keskustelussa kartoitamme kuolinpesän tilanteen ja annamme sinulle hinta-arvion osituksesta ja perinnönjaosta. Alkukeskustelu ei sido sinua toimeksiannon jättämiseen.

Perintöoikeuteen ja verotukseen erikoistuneet juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Varaa oma aikasi soittamalla 010 3379 150 tai lähetä meille sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

Lexly apunasi

  • Autamme osituksen ja perinnönjaon toimittamisessa juuri teille sopivalla tavalla.
  • Juristimme kanssa saatte aina henkilökohtaista ja ammattitaitoista palvelua. Ohjeistamme osituksessa ja perinnönjaossa vaihe vaiheelta veroseuraamukset huomioon ottaen.
  • Ositus- ja perinnönjakotilaisuus järjestetään toivomallanne tavalla joko videoyhteyden avulla tai toimistollamme. Huolehdimme myös siitä, että kuolinpesän osakkaiden valtakirjat ovat kunnossa.
  • Juristipalvelussamme lähetämme teille laskun sähköpostitse tai postitse, kun ositus ja perinnönjako on valmis. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Tiedätkö mitä kaikkea ositukseen ja perinnönjakoon kuuluu?

Ositus ja perinnönjako ovat kumpikin omia erillisiä juridisia toimituksia, mutta käytännössä ositus ja perinnönjako kannattaa laittaa kerralla kuntoon. Osituksesta ja perinnönjaosta tulee lain mukaan tehdä ositus- ja perinnönjakokirja.

Osituksessa tehdyillä ratkaisuilla on usein huomattava vaikutus lesken ja perillisten tulevaan verotukseen. Verotuksessa voidaan saavuttaa mittaviakin säästöjä, kun ositus osataan laatia ammattitaitoisesti. Tee ositus ja perinnönjako asiantuntijan kanssa, joka osaa ottaa huomioon myös verotuksen.

Varaa ilmainen alkukeskustelu juristin kanssa
Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva tapa hoitaa lakiasioita: tee asiakirja verkkopalvelussa, tapaa juristi etäyhteydellä tai toimistollamme.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät asiakirjasi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

Ositus ja perinnönjako

Ennen perinnönjakoa tulee tehdä ositus lesken ja kuolinpesän välillä. Ositus ja perinnönjako kuntoon tehokkaasti, vaivattomasti ja luotettavasti. 

250 €/h

Ositus ja perinnönjako perintöoikeuteen ja perintöverotukseen erikoistuneen juristimme avulla. Varaa ilmainen 15 min alkukeskustelu.

Varaa aika
Alkukeskustelu ei velvoita sinua toimeksiannon antamiseen.