Perunkirjoitus

Perunkirjoitus on lakisääteinen selvitys vainajan ja lesken varoista ja veloista sekä kuolinpesän osakkaista. Perunkirjoitus pitää tehdä kaikkien Suomessa vakinaisesti asuneiden henkilöiden kuoleman jälkeen. Perunkirjoituksessa laaditaan perukirjaksi kutsuttava asiakirja. Perunkirjoitus voidaan toimittaa myös etänä.

250 €/h

Saat hinta-arvion ennen ostopäätöstä.

Varaa aika

Ajanvarauksiin sisältyy maksuton 15 minuutin alkukeskustelu, jonka aikana kartoitamme yhdessä sinulle sopivat palvelut.

 

Perunkirjoitus Lexlyssä

Perunkirjoitus on tehtävä kolmessa (3) kuukaudessa kuolemasta. Vaadittavien paperitöiden määrä saattaa kuitenkin yllättää.

Haluamme tehdä perunkirjoituksen järjestämisestä mahdollisimman vaivatonta ja ymmärrettävää. Perunkirjoitus on mahdollista hoitaa myös etäpalveluna.

Perunkirjoituspalvelumme perustuu tuntihinnoitteluun (250 €/h). Sinun ei kuitenkaan tarvitse murehtia kokonaiskustannuksista, sillä saat aina etukäteen luotettavan hinta-arvion. 

Kokeneet juristimme antavat kustannusarvion maksuttoman alkukeskustelun perusteella. Alkukeskustelu ei sido sinua mihinkään.

Verkkotapaamiseen voit varata ajan tämän sivun varaa aika -painikkeen avulla. Jos haluat tavata juristin kasvotusten toimistollamme, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Lue lisää:

Näin palvelu toimii

  • Alkuneuvottelu juristimme kanssa ja asiakirjojen tilaaminen.
  • Juristimme laatii luonnoksen perukirjasta ja ohjeistaa käytännön järjestelyissä.
  • Perunkirjoitus toimitetaan toimistollamme tai etänä.
  • Juristimme hoitaa sovitut jälkitoimet.

Kuinka toimia läheisen kuoleman jälkeen?

Perunkirjoitus seuraa hautajaisia. Perunkirjoituksessa selvitetään kuolinpesän osakkaat sekä luetteloidaan ja arvostetaan kuolleen henkilön ja lesken varat ja velat. Perunkirjoitustilaisuuteen kutsutaan kaikki kuolinpesän osakkaat.

Perunkirjoitukseen liittyy paljon järjesteltäviä asioita. Osaavan juristin apu voi olla korvaamatonta. Lue lisää perunkirjoituksesta täältä.

Varaa aika perunkirjoituksen maksuttomaan alkukeskusteluun

Kysymyksiä ja vastauksia

Mikä perunkirjoitus on?

Perunkirjoituksessa vainajan perilliset ja omaisuus selvitetään. Perunkirjoituksen tuloksena syntyy perukirja. Suuri osa selvittelytyöstä tehdään jo ennen varsinaista perunkirjoitustilaisuutta. Tilaisuuteen kutsutaan kaikki kuolinpesän osakkaat ja siellä käydään läpi etukäteen valmisteltu perukirja. Perukirjoituksen päätteeksi perukirja allekirjoitetaan. Kuolinpesän osakkaiden lisäksi tarvitaan myös kahden kuolinpesän ulkopuolisen henkilön allekirjoitus.

Pitääkö aina tehdä perunkirjoitus?

Kyllä, perunkirjoitus kuuluu pitää aina. Myös silloin kun vainajalla ei ole varoja ollenkaan, hän oli alaikäinen, perillisiä on vain yksi tai kuolinpesä on ylivelkainen. 

Kuinka paljon pitää maksaa perintöveroja?

Perintövero määräytyy perintöosuuden suuruuden ja perinnönjättäjän ja perillisen välisen sukulaisuussuhteen mukaan. Jos osuus perinnöstä on alle 20 000 euroa, veroa ei tarvitse maksaa. Lapset, lapsenlapset, puoliso, vanhemmat ja isovanhemmat maksavat vähemmän perintöveroa kuin kaukaisemmat sukulaiset ja muut. Perintöverojen suuruutta voi arvioida Verohallinnon perintöverolaskurin avulla.

Saatavuus

Valitse juuri sinulle sopiva aika perunkirjoituksen alkukeskustelun käymiseen juristin kanssa.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät perunkirjoituksen eri vaiheiden merkityksen.

Helppous

Perunkirjoituksen tekeminen juristin avulla ei ole koskaan ollut näin helppoa.

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

250 €/h

Saat hinta-arvion ennen ostopäätöstä.

Varaa aika

Perunkirjoitus ja perukirja

Tee perunkirjoitus sujuvasti Lexlyn kanssa. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.