Testamentti

Testamentilla päätät, kuinka omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen. Testamentilla voit vaikuttaa verotukseen ja ohjata omaisuutesi toivomillesi tahoille. Testamentinsaajan vastuulle jää perintöverojen maksaminen. Laadukkaalla perintösuunnittelulla ja testamentilla testamentinsaajat voivat säästää jopa yli puolet perintöveroista. Lakimiehemme käyvät kanssanne kokonaisvaltaisen neuvottelun ja varmistavat, että testamentinsaajat eivät maksa tarpeettomia perintöveroja.

250 €/h

Kerro meille tilanteestasi ja toiveistasi, niin annamme sinulle arvion kokonaishinnasta.

Varaa aika

Testamentilla merkittäviä perintöverosäästöjä

 

Testamentilla on mahdollista säästää merkittävästi perintöveroissa. Verosäästöihin vaikuttaa merkittävästi omaisuuden arvo ja perillisten määrä.

Varallisuuden määrästä huolimatta verosuunnittelun perusvälineet ovat samat. Omaisuuden jakaminen useammalle saajalle sekä omistus- ja hallintaoikeuden eriyttäminen ovat tehokkaimpia välineitä. Lisäksi elinaikaisella omaisuuden lahjoittamisella säästää merkittävästi perintöveroissa.

 

Esimerkki 1: Eronnut henkilö, jolla on lapsia

  • Perittävällä on omaisuutta 350 000 €. Perittävällä on yksi lapsi ja kaksi lapsenlasta.
  • Ilman perintösuunnittelua lapsi perii kaiken omaisuuden. Perintöveroja tulee maksettavaksi 45 700 €.
  • Jos omaisuus jaetaan tasan kolmeen lapselle ja lapsenlapsille, verorasitus on yhteensä 32 574 €. Verosäästöä tulee 13 126 €.

 

Esimerkkiti 2: Lapseton henkilö

  • Perittävällä on omaisuutta 350 000 €. Vanhemmat ovat kuolleet aikaisemmin. Sisaruksia on kaksi ja kummallakin sisaruksella on kaksi lasta.
  • Ilman perintösuunnittelua varat menevät sisaruksille, jotka maksavat omaisuudesta perintöveroja yhteensä 84 500 €. Sisarusten lapset maksavat aikanaan verojen jälkeen jäljelle jääneestä netto-omaisuudesta uudelleen perintöverot, jotka ovat vähintään 17 276 €. Kokonaisverorasitus on yhteensä 101 776 €. Jos omaisuus ohjataan suoraan sisarusten lapsille, verorasitus on yhteensä 67 500 €. Verosäästöä tulee 34 276 €.

 

Lakimiehemme selvittävät neuvottelussa teille sopivat vaihtoehdot. Ota rohkeasti yhteyttä.

010 3379 150                              

asiakaspalvelu@lexly.fi

Asiakaspalvelumme on auki maanantaista torstaihin klo 8.00–20.00 ja perjantaisin klo 8.00–17.00. Juristimme palvelevat ympäri Suomen etävastaanotolla. Toimistomme sijaitsevat Helsingissä, Tampereella ja Turussa. 

Voit varata myös itse ajan juristin etävastaanotolle.

Jos haluat, että olemme sinuun yhteydessä, jätä yhteystietosi lähettämällä yhteydenottolomake.

Kaikkiin ajanvarauksiin sisältyy maksuton 15 minuutin alkukeskustelu, jonka aikana kartoitamme yhdessä sinulle sopivat palvelut.

Lexly apunasi

  • Voit hoitaa lakiasiasiasi juuri sinulle sopivalla tavalla. Juristin voit tavata joko etänä tai kasvotusten toimistollamme.
  • Saat aina henkilökohtaista palvelua ja asiakirja räätälöidään sinun tarpeidesi mukaan.
  • Varmistamme, että asiakirja vastaa toiveitasi ja sinun on mahdollista kommentoida sitä jo luonnosvaiheessa.
  • Lähetämme sinulle laskun toivomallasi tavalla joko sähköpostitse tai postitse. Laskun lähetämme vasta, kun asiakirja täyttää vaatimuksesi.

Keskinäinen testamentti vai testamentit erikseen?

 Lue, mitä hyötyä testamentista on juuri sinun elämäntilanteessasi.

 

Suomessa suosittu tapa on laatia keskinäinen testamentti puolisoiden kesken. Yhtä hyvä ja osin joustavampikin tapa on laatia kummallekin puolisolle oma testamentti. Osaava juristimme osaa räätälöidä juuri teille sopivimman ratkaisun.

Lue lisää testamentista
Saatavuus

Varaa juuri sinulle sopiva aika keskustelun käymiseen juristin kanssa. Vaikka kotisohvalta tai ruokatunnilta.

Ymmärrettävyys

Juristimme pitää huolta, että ymmärrät testamenttisi sisällön joka vaiheessa.

Helppous

Oman elämän lakipapereiden tekeminen ei ole koskaan ollut näin helppoa!

Hinnoittelu

Tiedät etukäteen, mitä palvelumme maksaa.

250 €/h

Kerro meille tilanteestasi ja toiveistasi, niin annamme sinulle arvion kokonaishinnasta.

Varaa aika

Testamentti

Laadi testamentti helposti juristin kanssa etävastaanotolla. Juristi käy kanssasi puhelimessa tai videotapaamisessa läpi toiveesi ja ajatuksesi testamentin sisällöstä. Samalla voit kysyä mieltäsi askarruttavia asioita, esimerkiksi perintöverotuksesta. Juristimme laatii luonnoksen testamentistasi keskustelunne pohjalta. Jos testamenttiluonnoksessa on korjattavaa tai lisättävää, asiakirja muokataan, kunnes se vastaa tahtoasi. Saat valmiin testamentin pdf-muodossa.