Testamentti ja edunvalvontavaltakirja juristin kanssa NYT -20 % Klikkaa ja varaa oma aikasi >>

Valtakirja kiinteistön kauppaa varten

  • Valtuuta toinen henkilö edustamaan itseäsi kiinteistön kaupassa
  • Tee pätevä allekirjoittamista vaille valmis valtakirja verkkopalvelussamme

9 €

Tee valtakirja kiinteistön ostoa tai myyntiä varten verkossa.

Tee netissä

Valtakirja kiinteistön kauppaa varten

 

Kiinteistön kauppa on tehtävä lain vaatimalla tavalla. Näihin vaatimuksiin kuuluu, että myyjän ja ostajan on allekirjoitettava kauppakirja. Jos et pääse itse paikalle kaupantekotilaisuuteen, kiinteistön kauppa voidaan allekirjoittaa valtakirjan avulla. Tällöin valtuuttamasi henkilö allekirjoittaa kauppakirjan puolestasi.


Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Helpot lakipalvelut

  • Täytä valtakirja verkkopalvelussa.
  • Lisää puuttuvat tiedot.
  • Maksa haluamallasi tavalla, verkkopankissa tai kortilla.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa. Kaikki asiakirjasi löydät kirjautumalla OmaLexlyyn.

Kysymyksiä ja vastauksia

Mitä on kiinteistökauppa?

Kiinteistökauppa on kauppa, jossa myydään kiinteistöä, eli maapohjaa. Kiinteistöllä tarkoitetaan tonttia, metsää tai muuta maa-aluetta. Kiinteistökauppaan voi kuulua rakennuksia, tai sitten ei. Maapohja on ollut olemassa jo ennen rakennusta. Kaikilla kiinteistöillä on oma kiinteistötunnus ja rekisterinumero.  

Mitä pitää muistaa kiinteistökaupassa?

Ennen ostoa kannattaa tarkistaa kiinteistön lainhuuto ja rasitustodistukset. Ostajana kannattaa tutustua myytävän kohteeseen huolellisesti. Kaupungilta ja kunnilta voit selvittää rakennusoikeuteen liittyviä asioita.

Löytyykö rajoituksia koskien kauppakirjan muotoa?

Maakaaren (2:1§) mukaan kiinteistön kauppa on tehtävä kirjallisesti ja kaupanvahvistajan pitää vahvistaa kauppa. Kauppakirjasta on käytävä ilmi: 1) luovutustarkoitus, 2) luovutettava kiinteistö, 3) myyjä ja ostaja, 4) kauppahinta ja muu vastike. 

 

Mitä papereita tarvitaan kiinteistön myyntiin?

Kiinteistökaupassa tarvitaan kiinteistön omistajatiedot: eli lainhuutotodistus, kiinteistöön kohdistuvat kiinnitykset: eli rasitustodistus ja asiakirjat erityisestä oikeudesta. Rasitustodistuksesta ilmenee mitä mahdollisia rasitteita kiinteistöön kuuluu, mistä summasta se on kiinnitetty sekä kuka on panttikirjojen haltija.

Voiko kiinteistön kauppakirjan laatia itse?

Ostajan, myyjän, kaupan kohteen ja kiinteistön kauppahinnan pitää käydä selville kauppakirjasta. Kauppakirjassa pitää määrätä hallinta- ja omistusoikeudesta. Kauppakirjan tulee myös sisältää kaupan muut ehdot.

Mitä velvollisuuksia myyjällä on kiinteistökaupassa?

Myyjällä on tiedonantovelvollisuus, joka tarkoittaa, että myyjällä on velvollisuus antaa kaikki tiedoissaan olevat seikat myytävästä asunnosta. Vastuu koskee laatuvirheitä, vallintavirheitä sekä oikeudellisia virheitä.

Kauanko myyjä on vastuussa kiinteistöstä?

Kun puhutaan kiinteistön laatuvirheistä ja sopimusrikkomuksista myyjän vastuuta on rajoitettu. Ostajan on ilmoitettava virheestä myyjälle viiden vuoden kuluessa kiinteistön hallinnan luovuttamisesta. Muutoin ostaja menettää oikeutensa vedota kiinteistön laatuvirheeseen tai myyjän sopimusrikkomukseen. Kiinteistökaupoissa on tärkeää muistaa, että ostajalla on selonottovelvollisuus.

Onko myyjä vastuussa rakennusvirheestä?

Rakennusvirheet ovat myyjän vastuulla niissä tapauksissa, kun rakentamisessa ei ole noudatettu velvoittavia määräyksiä.

Voiko kiinteistön myydä ilman kaupanvahvistajaa?

Maakaaren mukaan, kaupanvahvistaja vahvistaa kaupan kaikkien kauppakirjan allekirjoittajien läsnä ollessa. 

Kuka maksaa kaupanvahvistajan palkkion?

Joko myyjän tai ostajan pitää maksaa kaupanvahvistajan palkkio. Ostaja ja myyjä voivat myös sopia, että he maksavat kaupanvahvistajan palkkion yhdessä.  

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Tarvitsetko kaupanvahvistajan?

Kiinteistön kauppakirja allekirjoitetaan kaupanvahvistustilaisuudessa. Myyjän, ostajan ja kaupanvahvistajan tulee olla kiinteistön luovutuksessa yhtä aikaa läsnä joko henkilökohtaisesti tai valtakirjalla.

Ilman kaupanvahvistusta kiinteistön luovutus on mitätön, eikä ostaja voi saada lainhuutoa kiinteistöön. Kaupanvahvistaja voi tehdä lainhuutohakemuksen puolestasi luovutusilmoituksen yhteydessä.

Tilaa kaupanvahvistaja

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat palveluistamme!

Valtakirja kiinteistön kauppaa varten

Valtuuta haluamasi henkilö myymään tai ostamaan kiinteistö puolestasi. Täytä valtakirja helposti ja edullisesti Lexlyn verkkopalvelussa. Saat pätevän valtakirjan muutamassa minuutissa!

 

9 €

Tee valtakirja kiinteistön ostoa tai myyntiä varten verkossa.

Tee netissä