Yhteisen omistamisen sopimus

  • Yhteisomistussopimuksella sovitaan yhteisen omaisuuden käyttämisestä, tuoton ja kustannusten jakamisesta sekä mahdollisesta yhteisomistussuhteen lopettamisesta

  • Sopimus soveltuu käytettäväksi esimerkiksi yhteisen asunnon, kesämökin taikka ajoneuvon omistamisen yleisistä ehdoista sopimiseksi.
  • Tee yhteisen omistamisen sopimus helposti netissä tai kysy lisää asiakaspalvelusta 010 3379 150 

Tee verkossa
65 €
Alkukeskustelu
0 €

65 €

Yhteisen omistamisen sopimus helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 300 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu

Jos tarvitsette yksityiskohtaisen sopimuksen esimerkiksi omaisuuden käyttövuorojen jakamisesta taikka maksettavista käyttökorvauksista sopimiseksi, suosittelemme ensisijaisesti kääntymään juristimme puoleen.

Voit jättää yhteydenottopyynnön tällä lomakkeella >>

Mitä hyötyä yhteisomistussopimuksesta on? 

Yhteisomistaminen voi tuntua helpolta ja huolettomalta. Yhdessä omistamisen varjopuolet liittyvät ongelmatilanteisiin, joissa omistajat eivät pääse keskenään sopuun yhteisesti omistetun omaisuuden asioista tai ihmissuhteet ajautuvat umpikujaan. Oikeanlaisella sopimuksella voitte varmistaa, että omaisuuden käytössä noudatetaan yhteisiä pelisääntöjä, ja että tarvittaessa yhteisomistaminen päättyy haluamallanne tavalla. Näin kummallekaan ei synny yhteisomistamisen suhteen ikäviä yllätyksiä ja turhia kustannuksia.

Avioliitossa tai avoliitossa oleville yhteisomistajille voi olla taloudellisesti ja henkisesti tärkeää sopia esimerkiksi asunnon kohtalosta. Ei ole tavatonta, että parisuhteen toiselle osapuolelle on tärkeämpää varmistua oikeudestaan lunastaa asunto yhdessä sovituilla ehdoilla mahdollisessa erotilanteessa.

Mitä yhteisen omistamisen sopimus koskee?

Yhteisen omistamisen sopimuksella päätetään yhteisen omaisuuden käyttämisestä sekä siitä, miten yhteinen omistus tarvittaessa puretaan. Yhteisomistus voidaan sopia purettavan antamalla toiselle osapuolelle oikeus lunastaa toisen osuus, tai sopimalla, että esim. asunto voidaan myydä ulkopuolisille. 

Kenelle yhteisen omistamisen sopimus on tarkoitettu?

Yhteisomistussopimus on suositeltava kaikille, jotka omistavat osakehuoneiston tai vaikkapa purjeveneen yhdessä toisen kanssa. Yhteisomistajat ovat usein aviopuolisoita tai avopuolisoita. Lisäksi yhteisomistajiksi voidaan päätyä läheisen kuoleman ja perinnönjaon tai muun sopimuksen kautta. Eikä mahdotonta ole sekään, että sisarukset tai ystävykset päätyvät omistamaan yhdessä esimerkiksi sijoitusasunnon.  

Milloin yhteisomistussuhteen purkaminen voi tulla ajankohtaiseksi?

Yhteisomistussuhde puretaan tavallisesti avioliiton tai avoliiton päättyessä. Yhteisomistussuhde saatetaan haluta purkaa myös muusta syystä, esimerkiksi jos jommallakummalla osapuolella on ongelmia lainan tai muiden maksujen kanssa, tai osapuolille syntyy erimielisyyttä yhteisesti omistetun asunnon hoidon, käytön tai muun syyn vuoksi.

 

Heräsikö sinulla kysyttävää?

Chattaa meille tai soita 010 3379 150 taikka lähetä sähköpostia asiakaspalvelu@lexly.fi 

 

Helpot lakipalvelut

  • Vastaa kysymyksiin verkkopalvelussamme.
  • Vastaustesi perusteella syntyy räätälöity asuntosopimus.
  • Maksa valitsemallasi tavalla, kun asiakirja on valmis.
  • Saat valmiin asiakirjan välittömästi pdf-muodossa. Löydät kaikki asiakirjasi kirjautumalla pankkitunnuksillasi OmaLexlyyn.
Asuntosopimus helposti verkossa - Lexly.fi

Yhteisen omistamisen sopimus helposti verkossa

Yhteisen omistamisen sopimuksella voitte sopia yhteisomistuksen pelisäännöistä sekä varautua esimerkiksi siihen, että yhdessä omistetun asunnon omistus haluttaisiin syystä tai toisesta purkaa.

Lue, mitä mieltä asiakkaamme ovat palveluistamme!

Yhteisen omistamisen sopimus

Yhteisen omistamisen sopimuksella sovitte yhteisomistamisen pelisäännöistä ja siitä, miten toimitaan, jos jostain syystä haluatte purkaa yhteisomistuksen.

Tee verkossa
65 €
Alkukeskustelu
0 €

65 €

Yhteisen omistamisen sopimus helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 300 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu