Lexly.fi apunasi kaikissa avioliiton lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miksi parisuhteessa tarvitaan lakipapereita?

Yhteinen asuntolaina saattaa tuoda suhteeseen tietynlaista turvallisuuden tunnetta, mutta samalla se tuo vastuuta. Kun omistetaan yhdessä, otetaan myös yhteinen riski. Yhteistä kotia suunnitellessa, kannattaakin puolison kanssa keskustella avoimesti siitä, miten toimitaan, jos omassa parisuhteessa ei kaikki suju toiveiden mukaan. Oikeanlaisilla papereilla kuten avioehdolla tai avoehdolla voidaan varmistaa, ettei asioista tarvitse riidellä turhaan, jos parisuhde päättyy.

Mitä yhteiselle kodille tapahtuu erossa?

Yksi tärkeä pohdittava asia on esimerkiksi se, mitä yhteiselle kodille tapahtuu, jos ero osuu kohdalle. Vaikka koti olisikin yksin toisen omistuksessa, jaetaan sekin erossa puoliksi, ellei avioehdolla ole toisin sovittu.

Koska laki suhtautuu avoliittoon eri tavalla kuin avioliittoon, saattaa avoehtoa olla syytä täydentää asuntosopimuksella, jolla sovitaan osakehuoneiston tai kiinteistön yhteisomistuksen purkamisesta. Asuntosopimuksella voidaan varautua riitoihin esimerkiksi sopimalla myynnin ehdoista ja lunastusoikeudesta.

Lexly.fi apunasi kaikissa avioliiton lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Mikä?

Avioehdolla puolisot sopivat yhdessä, miten heidän omaisuutensa jaetaan avioliiton päätyttyä avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avioehto voi olla halutessanne voimassa vain avioeron varalta.

Miksi?

Avioehdolla varmistatte, että omaisuutenne jaetaan teidän mielestänne reilulla tavalla. Ilman avioehtoa kaikki omaisuutenne jaetaan lain mukaan puoliksi kummallekin puolisolle.

Koska?

Avioehto on suositeltavaa tehdä ennen avioliiton solmimista, mutta sen voi tehdä myös koska tahansa avioliiton aikana ennen avioeron vireille tuloa tai puolison kuolemaa.

Missä?

Avioehdon voi tehdä helposti Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa tai yhdessä juristimme kanssa.

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakipaperit helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Juuri teille sopiva avioehto

Valitsitte sitten itsenäisesti käytettävän verkkopalvelun tai juristin palvelut, avioehto räätälöidään aina juuri teidän tarpeisiinne sopivaksi.

  • S-Pankin asiakkaana avioehto -20 % alennuksella 
  • Avioehto verkkopalvelussa 76 € 95 €
  • Avioehto juristin kanssa 240 € 300 €

Avioehto helposti
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Mikä?

Avoehdolla puolisot sopivat liittonsa talousasioista ja yhteisestä asunnosta. Avoehdolla sovitaan kumman omistamaa tietty yhteiseen talouteen hankittu omaisuus on.

Miksi?

Avoliitossa ei synny avio-oikeutta eikä keskinäistä elatusvelvollisuutta. Avoehdolla voitte sopia, miten omaisuutenne jaetaan, jos liittonne päättyy.

Koska?

Avoehto kannattaa tehdä siinä vaiheessa, kun yhteen muuttoa ollaan suunnittelemassa. Mutta sen voi hyvin tehdä myös siinä vaiheessa, kun asutaan jo yhdessä.

Missä?

Avoehdon voi tehdä näppärästi Lexlyn juristien rakentamassa verkkopalvelussa tai yhdessä juristin kanssa.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avoehto kannattaa

Avoehdolla sovitaan yhteisen omaisuuden jakamisesta sen varalta, että liitto päättyy eroon. Avoehdolla voidaan myös poistaa puolison oikeus vaatia toiselta avoliittolain mukaista hyvitystä.

  • S-Pankin asiakkaana avoehto -20 % alennuksella
  • Avoehto verkkopalvelussa 76 € 95 €
  • Avoehto juristin kanssa 320 € 400 €

Avoehto helposti

Avioliiton ja avoliiton erot

Pdf icon Avioliitto vs. avoliitto Lataa tästä >>
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Palaa takaisin S-Pankin kumppanisivulle >>