Gåvobrev

Vill du överlåta din egendom åt följande generation eller åt någon annan närstående? Innan du fattar beslut om gåva lönar det sig att diskutera skattekonsekvenserna och villkoren i gåvobrevet. Ifall du ger gåvan till en arvinge är det också bra att överväga om och hur du vill att gåvan beaktas i framtiden vid ett arvskifte efter dig. Med ett förordnande i gåvobrev kan du dessutom se till att gåvotagarens nuvarande eller kommande make inte har giftorätt i den egendom du ger i gåva.

250 €/h

Berätta om din situation och dina önskemål, så ger vi dig en uppskattning av helhetspriset.

Lahjakirja

Lexlys erfarna jurister kan rådge dig i hur och när det lönar sig att ge egendomen i gåva för att undvika onödiga kostnader eller andra överraskningar. Vår jurist hjälper dig även med att uppgöra gåvobrevet. Gåvobrev kan uppgöras på distans, oberoende av var i Finland du befinner dig.

 

Du kan också uppgöra ett gåvobrev självständigt online, men våra onlinetjänster är tillsvidare endast tillgängliga på finska. Läs mera här. Våra svenskspråkiga onlinetjänster är under uppbyggnad och lanseras senare i år.

Så här fungerar det

  • Du kan sköta dina juridiska ärenden på det sätt som passar dig bäst. Du kan träffa en jurist på distans eller på vårt kontor.
  • Du får alltid personlig service och dokumenten skräddarsys enligt dina behov.
  • Vi ser till att dokumentet uppfyller Dina önskemål och innan dokumentet undertecknas får du ett utkast som du har möjlighet att kommentera och diskutera.
  • Vi skickar en faktura till dig antingen via e-post eller post. Vi skickar inte en faktura förrän dokumentet motsvarar dina förväntningar.
Tillgängligt

Boka en tid som passar dig bäst. Du kan möta en jurist medan du sitter i soffan hemma eller tar en lunchpaus från jobbet.

Enkelt

Vi förklarar juridiken på ett begripligt sätt.

Lätthet

Att göra juridiska avtal har aldrig varit så lätt.

Transparent

Du får alltid veta priset i förväg.

Gåvobrev

Våra erfarna och vänliga jurister hjälper och rådger dig. Tag gärna kontakt.

250 €/h

Berätta om din situation och dina önskemål, så ger vi dig en uppskattning av helhetspriset.

Lahjakirja