Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Avioehto

Tietoa avioehdosta

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakiasiat helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Kaikki avioehdosta

Tältä sivulta löydät tarpeellisen avioehdosta. Sivulle on koottu kaikki asiakkaidemme useimmiten esittämät kysymykset ja vastaukset avioehtoon liittyen.

Sivun alareunasta löydät lisäksi listan kaikista asiantuntijoidemme laatimista avioehto-aiheisista artikkeleista.

 Avioehto tiivistetysti >>

Vinkkejä avioehdosta keskusteluun

  • Selvittäkää yhdessä, mitä avioliitto tarkoittaa taloudellisesti ja juridisesti
  • Kysykää toisiltanne kolme peruskysymystä: 1) Haluatteko jakaa kaiken omaisuutenne puoliksi avioerossa? 2) Haluatteko jakaa kaiken omaisuutenne puoliksi, jos avioliitto päättyy puolison kuolemaan? 3) Saako aviopuoliso periä puolisonsa, jos teillä ei ole lapsia? 
  • Keskustelkaa rauhassa mutta rehellisesti toiveistanne ja odotuksistanne. Rahasta puhuminen ei tarkoita, että odottaisitte liiton päättyvän eroon.
  • Tutustukaa Lexlyn verkkopalvelussa tehtävään avioehtoon: Verkkopalvelussa esitettävien kysymysten perusteella näette, mistä kaikesta teidän olisi hyvä keskustella.
  • Kaikille avioehto ei sovi, mutta pohtikaa, haluaisitteko tehdä vaikka osittaisen avioehdon, jolla suljette mahdollisen yritysomaisuuden ja perinnöt avio-oikeuden ulkopuolelle. On hyvä muistaa, että yrityksen toiminta voi vaarantua avioeron takia ilman avioehtoa.
  • Jos avioehtosopimuksen tekeminen on pariskunnalle hyvä vaihtoehto, se kannattaa tehdä ennen avioliittoa. Avioehtosopimuksen voi kuitenkin tehdä myös myöhemmin. Avioehtoa voi myös päivittää. Avioehto tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa.
  • Kannattaa muistaa, että avio-oikeus ja avioehto vaikuttavat myös perintösuunnitteluun.
Lataa hyödylliset minioppaat
Ainutlaatuiset häät Helsingissä. Boutique Wedding -häät. Pop up -häät. Siviilivihkiminen Helsingissä. Pienet häät  ja kaunis juhlatila Helsinki.

Miniopas avioliiton lakiasioista

Lexlyn asiantuntijoiden laatimasta minioppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon avioliiton lakiasioista.

Opas avioliiton lakiasioista
Lexlyn asiantuntijoiden laatima verkkotesti kertoo sinulle helposti tarvitsetko avioehdon. Testi on ilmainen, kokeile nyt! - Lexly.fi.

Miniopas avioehdosta

Asiantuntijamme ovat koonneet yhteen kaikki tärkeät tiedot avioehdosta. Lataa itsellesi kätevä miniopas.

Miniopas avioehdosta

 

Takaisin etusivulle >>

Muut ovat lukeneet myös