Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Avioehto

Kannattaako avioehto? 💍❤️

Kannattaako avioehto? Lexlyn avulla selvität asian - Lexly.fi

Verkkotesti: Testaa kannattaako avioehto?

Käytä muutama minuutti ja testaa verkossa ilmaiseksi, kannattaisiko sinun tehdä avioehto >>

Miksi avioehto kannattaa?💡

Kun solmitte avioliiton, omaisuutenne muuttuu avio-oikeuden alaiseksi. Tämä koskee kaikkea olemassa olevaa omaisuutta - sellaistakin, joka teillä on ollut ennen avioliittoa. Moni ei tiedä, että myös perinnöksi saatu omaisuus on avio-oikeuden alaista, ellei perinnönjättäjä ole testamentissaan toisin määrännyt.

Avioehto tarjoaa mahdollisuuden päättää omaisuuden jakamisesta avioliiton päättyessä juuri sillä tavalla, joka tuntuu teistä parhaalta ja oikeudenmukaiselta. Ilman avioehtoa omaisuus jaetaan tasan.

Avioehtoa kannattaa pohtia vähintäänkin seuraavissa tilanteissa: 

👉 Teillä on lapsia aikaisemmista liitoista eli teillä on uusperhe.

👉 Jompikumpi on yrittäjä. Yritystoimintaa ei kannata vaarantaa avioliiton takia.

👉 Olette saamassa merkittäviä perintöjä tai lahjoja.

👉 Jompikumpi teistä on merkittävästi varakkaampi.  

👉 Toinen teistä on ylivelkaantunut tai vaarassa ylivelkaantua.

👉 Teille ei ole vielä kertynyt omaisuutta. 

Millainen avioehto kannattaa? 💡

Ensin kannattaa muistaa, että avioehto voi olla erilainen sen mukaan, päättyykö avioliitto avioeroon ⚮ vai puolison kuolemaan ⚰️. Avioehto voi olla: 

👉Täysin poissulkeva avioehto eli kummallakaan ei ole avio-oikeutta aviopuolisonsa omaisuuteen. Omat varat, omat velat.

👉Yksipuolinen avioehto on sellainen avioehto, jossa sovitaan, että puolisolla A ei ole avio-oikeutta mihinkään puolison B omaisuuteen, mutta puolison A varat jaetaan avioliiton päättyessä molemmille.

👉Yksilöidyssä avioehdossa sovitte avio-oikeuden ulkopuolelle rajaamista koskevat määräykset esine- tai omaisuuskohtaisesti. Voitte esimerkiksi sopia, ettei kummallakaan ole avio-oikeutta perintönä saatuun omaisuuteen, tai että puolisolla B ei ole avio-oikeutta puolison A omistamaan yritykseen eikä suvun rakkaaseen kesämökkiin.

Jos vastauksenne on, ettette halua jakaa aivan kaikkea aviopuolisonne kanssa, seuraavat steppi on tehdä avioehto ja rekisteröidä se Digi- ja väestötietovirastossa. 

👉Näin helposti teette avioehdon netissä 💻📱

  1. Vastatkaa palvelussa esitettyihin kysymyksiin valitsemalla teille sopiva vaihtoehto. ✔️  

  2. Ohjeistamme ja neuvomme palvelun alusta loppuun saakka. 👍

  3. Chatissa voitte kysyä apua juristiltamme tai jättää soittopyynnön, jos emme ole paikalla. 👍👍👍

  4. Jos haluatte jättää avioehdon laatimisen kesken, luokaa OmaLexly-tili verkkopankkitunnusten avulla, jotta voitte palata asiakirjaanne. 🔒

  5. Kun avioehto on valmis, maksakaa se verkossa 💳

  6. Voitte ostaa lisäpalveluna LexlyCheck-palvelun, jolloin juristi tarkistaa avioehtonne. Palvelun hinta on 50 €. 🔎

  7. Voitte muuttaa ostamaanne avioehtoa veloituksetta 14 vrk:n ajan ostosta.⭐

  8. Lopuksi allekirjoittakaa avioehto yhdessä kahden esteettömän todistajan kanssa. Laki ei valitettavasti vielä salli sen sähköistä allekirjoittamista. 🖊️

👉Jos valintanne on kätevästä verkkopalvelusta huolimatta perinteinen juristipalvelu. Meillä Lexlyssä juristinkin laatima avioehto on kiinteä hintainen. Juristin etävastaanotolla avioehtokeskustelu sujuu vaivattomasti vaikka kotisohvalta. Keskustelun jälkeen saatte luonnoksen avioehdosta, jonka jälkeen se viimeistellään sekä allekirjoitetaan ja todistetaan. 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme>>

Kysyttävää? Ota yhteyttä asiakaspalveluun!

Jätä yhteystietosi oheisella lomakkeella, niin asiakaspalvelumme on sinuun yhteydessä mahdollisimman pian. Halutessasi voit myös soittaa meille numeroon 010 3379 150.

Jätä yhteydenottopyyntö>>

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miten avioehto vaikuttaa testamenttiin?

Avioehto ja testamentti ovat kaksi erillistä asiakirjaa, joilla kummallakin on omat tehtävänsä. Avioehtosopimuksella sovitaan siitä, kuinka omaisuus jaetaan aviopuolisoiden kesken, kun avioliitto päättyy. Testamentilla puolestaan määrätään siitä, kuinka perittävän omaisuus jaetaan testamentinsaajille perittävän kuoltua.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

10 huomioitavaa asiaa avioehtoon liittyen

Avioliittolain lähtökohtana on, että kaikesta yksilön omaisuudesta tulee avio-oikeuden alaista, kun avioliitto solmitaan. Avioliiton päättyessä omaisuus jaetaan avio-oikeuden nojalla tasan puolisoiden kesken. Tekemällä avioehtosopimuksen voi sulkea osan omaisuudesta tai koko omaisuuden pois avio-oikeuden piiristä. 

Lue kokonaan
Tehkää avioehto helposti ja turvallisesti Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa - Lexly.fi

Miten avioliitto vaikuttaa omistussuhteisiin

Lyhyesti vastattuna: Ei mitenkään. Avioliiton aikana puolisot omistavat ja hallinnoivat omaa omaisuuttaan sekä maksavat omia velkojaan. Vasta avioero tai puolison kuolema vaikuttaa asioihin.

Lue kokonaan

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. 

Lue lisää aiheesta Avioehto
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Avioehto helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 300 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu