Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Avioehto

Mikä avioehto on?

Lexlyn asiantuntijoiden laatima verkkotesti kertoo sinulle helposti tarvitsetko avioehdon. Testi on ilmainen, kokeile nyt! - Lexly.fi.

Avioehdolla voi vaikuttaa omaisuuden jakoon liiton päättyessä

Mikäli puolisot haluavat poiketa tällaisesta avioliittolain mukaisesta omaisuuden jaosta, heidän on laadittava avioehto. Avioehdolla voidaan sopia, että kummallakaan puolisolla tai vain toisella heistä ei ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen tai osaan siitä. Näin ollen avioehdolla voidaan sopia esimerkiksi, että liiton päättyessä avioeroon, kumpikin puolisoista pitää oman omaisuutensa. Jotta avioehto astuu voimaan, se tulee rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastoon.  

Avioehto räätälöidään vastaamaan puolisoiden tarpeita

Moni ajattelee, että on olemassa jokin selkeä avioehto malli. Avioehtoja on kuitenkin sisällöltään erilaisia. Avioehdon sisältö ja vaikutus omaisuuden jakamiseen riippuu hyvin pitkälti siitä, miten puolisot itse haluavat asiansa järjestää. Avioehdolla voi ensinnäkin kokonaan poistaa puolisoiden avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Avioehto voi myös rajata jonkun tietyn omaisuuden, esimerkiksi perityn omaisuuden, avio-oikeuden ulkopuolelle. Avio-oikeus voidaan rajoittaa koskemaan eri tavalla sinua ja puolisoasi, ja avio-oikeuden rajoitus voi koskea yksipuolisesti vain tiettyä omaisuutta.

On myös mahdollista tehdä avioehto jälkeenpäin eli avioliiton aikana. Ja jos avioliitto kestää pitkään, on varmasti syytä aika ajoin päivittää avioehdon sisältö vastaamaan toteutunutta elämäntilannetta.

Kaikki avioliitot päättyvät joskus

Kaikki liitot päättyvät joskus: Avioliitto päättyy joko avioeroon tai toisen puolison kuolemaan. Avioliiton päätyttyä puolisoiden omaisuus jaetaan. Jos avioehto on olemassa, noudatetaan lähtökohtaisesti siinä sovittua. Jos avioehtoa ei ole, avio-oikeus määrää omaisuuden jakamisen.

Miten avioehto tehdään?

Lexlyn avulla voitte tehdä avioehdon joko itsenäisesti netissä tai yhdessä juristimme kanssa joko puhelin- tai videoyhteyden välityksellä. Oli kyseessä sitten Lexlyn verkkopalvelussa tai juristin kanssa tehtävä avioehto, hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miksi yrittäjä tarvitsee avioehdon?

Tiesitkö, että yrittäjälle avioehto on erityisen tärkeä? Klikkaa ja lue täältä, miksi.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

10 huomioitavaa asiaa avioehtoon liittyen

Tiedätkö kaiken tarpeellisen avioehdosta? Klikkaa ja lue täältä. 

Lue kokonaan
Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakiasiat helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Mitä hyötyä on avioehdosta?

Avioehdon tekeminen on monessa mielessä järkevää. Klikkaa ja lue täältä, miksi.

Lue kokonaan

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. 

Lue lisää aiheesta Avioehto
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Avioehto helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 300 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu