Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Avioehto

Millainen on paras avioehdon malli?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioehto kannattaa aina räätälöidä yksilöllisesti

Paras avioehdon malli on yksilöllinen – sellainen, joka sopii juuri omaan tilanteeseen. Usein avio-oikeuden ulkopuolelle sovitaan esimerkiksi yritysomaisuutta tai tärkeää sukuomaisuutta. Toisinaan avio-oikeuden ulkopuolelle sovitaan kummankin koko omaisuus. On myös mahdollista rajata avio-oikeuden määräykset koskemaan vain toisen puolison omaisuutta. Lisäksi avioehdossa otetaan kantaa siihen, onko se voimassa niin kuoleman kuin avioeronkin varalta.

Asiantuntijamme ovat koonneet yhteen artikkeliin kaiken, mitä sinun tulee avioehdosta tietää >>

Avioehtoa voivat muuttaa vain puolisot yhdessä

Elämän varrella varallisuus, tilanteet ja oma tahto muuttuvat ja siksi on tärkeää huomioida, että avioehtoa on myös mahdollista muuttaa. Muuttaminen on mahdollista, kun molemmat osapuolet hyväksyvät sen. Näin ollen paras malli avioehtoon voi olla eri elämäntilanteissa erilainen. Jos avioehtoa ei ole ollut ollenkaan, on hyvä tietää, että on myös mahdollista tehdä avioehto jälkikäteen.

Tärkeintä avioehtoon liittyen on yhteisesti keskustellen muodostettu käsitys siitä, mikä on taloudellisesti oikeudenmukaista omassa avioliitossa. Kun tällainen käsitys on alun alkaenkin muodostettu, niin silloin tarpeet avioehdon muuttamiseksikaan eivät todennäköisesti koidu ongelmaksi. Lexlyn kokeneet perheoikeuden asiantuntijat ovat mielellään apuna tässä keskustelussa ja suunnittelussa!

Avioehto netissä - Kokeile Lexlyn verkkopalvelua

Lexlyn verkkopalvelussa on mahdollista tehdä avioehto netissä. Asiantuntijoidemme suunnittelemassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten perusteella muodostuu juuri teidän tarpeisiinne sopiva avioehto. Lexlyssä avioehdon hinta on aina kiinteä teki sen sitten netissä tai yhdessä juristin kanssa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakipaperit helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Lataa hyödyllinen miniopas

Tiedätkö riittävästi avioehdosta? Lataa asiantuntijoidemme laatima miniopas avioehdosta, niin tiedät kaiken tarpeellisen.

Miniopas avioehdosta
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas avioliiton lakiasioista

Lexlyn asiantuntijoiden laatimasta minioppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon avioliiton lakiasioista.

Opas avioliiton lakiasioista

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Voiko avioehdon laatia jälkikäteen?

Avioehdon voi pätevästi tehdä joko ennen avioliiton solmimista tai vasta avioliiton solmimisen jälkeen. Asiantuntijamme laatimasta artikkelista voit lukea lisää.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

10 tär­ke­ää asi­aa, jot­ka kan­nat­taa huo­mioi­da avio­eh­toa teh­des­sä

Tiedätkö, mitä sinun tulisi ottaa huomioon avioehtoa laatiessasi? Lexlyn asiantuntijat ovat laatineet sinulle kätevän listan, josta näet nopeasti, mitä merkitystä erilaisilla yksityiskohdilla on.

Lue kokonaan

Avioehto - Missä tilanteessa kannattaa tehdä, missä ei?

Avioehtosopimuksella voidaan vaikuttaa siihen, minkälaiseksi avioliitossa jo olevan tai avioliittoon vasta menossa olevan parin avio-oikeus muodostuu. Avioehtosopimuksella voidaan jättää koko tai osa puolisoiden omaisuudesta avio-oikeuden ulkopuolelle.  

Lue kokonaan