Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Avioehto

Miten avioehto rekisteröidään?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioehdon rekisteröinti on tärkeää

Avioehtosopimus ei ole pätevä ilman rekisteröintiä. Avioehtosopimuksen rekisteröinnille ei ole erillistä määräaikaa. Sopimus on kuitenkin rekisteröitävissä vasta liiton solmimisen jälkeen ja rekisteröinti on tehtävä ennen avioliiton päättymistä joko toisen puolison kuolemaan tai avioeron tultua vireille. Olitpa sitten tilanteessa, jossa avioehtosopimus on juuri allekirjoitettu tai käsissäsi on jo vuosia sitten laadittu avioehtosopimus, on se hyvä toimittaa rekisteröitäväksi mahdollisimman pian!

Digi- ja väestötietovirasto rekisteröi avioehtosopimuksen

Avioehtosopimuksen rekisteröimiseksi tulee alkuperäinen avioehtosopimus sekä täytetty hakemuslomake toimittaa Digi- ja väestötietovirastoon joko postitse tai vaihtoehtoisesti suoraan heidän palvelupisteeseensä. Asiakirjat (avioehtosopimus ja hakemuslomake) voi toimittaa kumpi tahansa puolisoista tai kihlakumppaneista myös yksin.

Muistathan, että Digi- ja väestötietovirasto siis ainoastaan rekisteröi jo tehdyn avioehdon. Mikäli haluat laatia avioehdon, voit tehdä sen helposti Lexlyn avulla.

Onko teillä avioehto englanniksi?

Digi- ja väestötietovirastoon tulee lähettää rekisteröitäväksi jommallakummalla kotimaisella kielellä laadittu avioehtosopimus. Avioehtosopimus tulee siis rekisteröidä suomen- tai ruotsinkielisenä.

Jos halutaan laatia avioehto englanniksi, se kyllä onnistuu. Tällaisessa tilanteessa alkuperäinen englanniksi laadittu avioehtosopimus tulee kääntää auktorisoidun kääntäjän, eli valtuutetun ja virallisen kielenkääntäjän toimesta. Kielenkääntäjä laatii englanninkielisestä avioehtosopimuksesta suomen- tai ruotsinkielisen käännöksen, joka edelleen lähetetään Digi- ja väestötietovirastoon rekisteröitäväksi.

Tutustu Lexlyn verkkopalveluun - Tee avioehto netissä 

Lexlyn avulla on mahdollista tehdä avioehto suomeksi netissä. Asiantuntijoidemme rakentamassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten perusteella syntyy juuri teille sopiva avioehto. Lexlyssä avioehdon hinta on aina kiinteä, valitsitte sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakipaperit helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Lataa hyödyllinen miniopas

Tiedätkö riittävästi avioehdosta? Lataa asiantuntijoidemme laatima miniopas avioehdosta, niin tiedät kaiken tarpeellisen.

Miniopas avioehdosta
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas avioliiton lakiasioista

Lexlyn asiantuntijoiden laatimasta minioppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon avioliiton lakiasioista.

Opas avioliiton lakiasioista

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Mitä hyötyä avioehdosta on?

Avioehto on avioparin keskinäinen sopimus siitä, kuinka mikä osa kummankin puolison omaisuudesta on avio-oikeuden alaista silloin, kuin avioliitto joskus päättyy.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

10 huomioitavaa asiaa avioehtoon liittyen

Avioliittolain lähtökohtana on, että kaikesta yksilön omaisuudesta tulee avio-oikeuden alaista, kun avioliitto solmitaan. Avioliiton päättyessä omaisuus jaetaan avio-oikeuden nojalla tasan puolisoiden kesken. Avioehtosopimuksen voi sulkea osan omaisuudesta tai koko omaisuuden pois avio-oikeuden piiristä. 

Lue kokonaan
Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Avioliiton oikeusvaikutukset

Avioliitto vaikuttaa lain silmissä moneen asiaan. Moni ei välttämättä avioituessaan ole edes tietoinen siitä, kuinka paljon avioliitto saattaa muuttaa asioita omaan henkilökohtaisen elämään liittyen. Mihin kaikkeen avioliiton solmiminen sitten vaikuttaa?

Lue kokonaan