Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Avioehto

Avioehto ja testamentti

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Ensin ositus, seuraavaksi testamentin määräykset 

Kun naimisissa oleva henkilö kuolee, avioliitto päättyy. Silloin on ensin jaettava puolisoiden omaisuus eli toteutettava ositus/erottelu puolisoiden välillä, jotta tiedetään, mitä omaisuutta kuolinpesään jää. Ositus/erottelu tehdään joko avioehtosopimuksen tai lain mukaisesti. Testamentin määräykset täytetään osituksen/erottelun jälkeen kuolinpesälle jääneestä omaisuudesta.

Lue lisää artikkelista Miten avioehto vaikuttaa perintöön >>

Kumpi pätee avioehto vai testamentti?

Avio-oikeuden vaikutukset on siis huomioitava testamenttia laadittaessa. Kun lähdetään suunnittelemaan testamenttia, on ensin tarkistettava mahdollinen avioehtosopimus ja varmistaa, että se on edelleen tarkoituksenmukainen. Vastaavasti avioehtosopimusta laadittaessa on tärkeä pohtia myös testamenttikysymyksiä. On tärkeä varmistaa, että nämä asiakirjat tukevat toisiaan eivätkä tee toisiaan tyhjiksi tai aiheuta turhia veroseuraamuksia.

Avioehto ja testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Lexlyn verkkopalvelussa mahdollista tehdä sekä avioehto että testamentti netissä. Juristiemme laatimassa palvelussa esitettyjen kysymysten ja antamienne vastausten perusteella syntyy juuri teidän tarpeisiinne räätälöity avioehto/testamentti. Tiesithän myös, että sekä verkkopalvelussa että juristin kanssa tehdyn, avioehdon ja testamentin hinta on aina kiinteä?

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakipaperit helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Lataa hyödyllinen miniopas

Tiedätkö riittävästi avioehdosta? Lataa asiantuntijoidemme laatima miniopas avioehdosta, niin tiedät kaiken tarpeellisen.

Miniopas avioehdosta
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lue kaikki testamentista

Asiantuntijamme ovat laatineet sinua varten hyödyllisen minioppaan testamentista. Tutustu ja lataa itsellesi.

Miniopas testamentista
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas avioliiton lakiasioista

Lexlyn asiantuntijoiden laatimasta minioppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon avioliiton lakiasioista.

Opas avioliiton lakiasioista

Lue lisää aiheesta

Puolison kuolema voi romahduttaa koko talouden. Lue Lexlyn asiantuntijan kirjoittamasta artikkelista, miksi testamentti kannattaa aina - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Puolison kuolema voi romahduttaa koko talouden.

Kun rakastaa toista, haluaa yleensä jakaa koko elämän kirjon toisen kanssa. Yhdessä itketään niin ilosta kuin surusta ja jaetaan arjessa niin pyykki- kuin tiskivuoretkin. Moni pari ajattelee, että ”se, mikä on minun, on myös sinun”. Romanttinen ja kaunis ajatus, mutta reaalimaailmassa totuus saattaa olla kuitenkin kaukana satukirjojen vaaleanpunaisista unelmista.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miksi lesken hyväksi kannattaa tehdä testamentti?

Lesken asema on laissa turvattu avio-oikeuden ja lesken asumissuojan kautta. Avio-oikeus tarkoittaa sitä, että avioliiton päättyessä puolisoiden avio-oikeuden alainen omaisuus lasketaan yhteen ja kumpikin puoliso saa osituksessa avio-osan eli puolet yhteenlasketusta avio-oikeuden alaisesta omaisuudesta.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Paljonko leski perii?

Leski perii puolet, eikö niin? Ei, vaikka näin yleisesti luullaankin. Leski perii vain testamentilla, jos vainajalla on lapsia.

Lue kokonaan