Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Avioehto

Voiko avioehdon laatia jälkikäteen?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioehdosta tulee aina sopia yhdessä

Jos avioehtoa ei ole tehty ennen vihkimistä, saavat puolisot automaattisesti vihkimisestä alkaen avio-oikeuden toistensa omaisuuteen. Lain määräämästä avio-oikeudesta voidaan tämän jälkeen poiketa avioehdolla vain, jos puolisot näin yhdessä haluavat sopia. Kummankaan puolison ei ole pakko enää avioliiton solmimisen jälkeen sitoutua avioehtosopimukseen.

Oheisesta artikkelistamme voit lukea tilanteista, jolloin avioehto kannattaa tehdä >>

Avioehto tulee laatia ennen kuin haetaan eroa

Avioehdon laatiminen ei lähtökohtaisesti ole mahdollista enää siinä vaiheessa, kun avioeroa on jo haettu käräjäoikeudelta. Jos kuitenkin huomataan, että avioehdosta olisi omaisuuden jakamisessa esimerkiksi verotuksellista hyötyä ja molemmat puolisot haluaisivat vielä tehdä avioehdon, voidaan avioerohakemus peruuttaa, laatia ja rekisteröidä tämän jälkeen yhdessä avioehto ja hakea vasta sen jälkeen avioeroa uudelleen. Jos puolisot on käräjäoikeuden päätöksellä ehditty tuomita avioeroon, ei avioehdon tekeminen jo päättyneen liiton osalta ole enää mahdollista.

Tee avioehto netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa on mahdollista tehdä avioehto netissä. Verkkopalvelu esittää teille kysymyksiä, joihin annettujen vastausten perusteella syntyy teidän tarpeisiinne räätälöity avioehto. Juristin kanssa avioehdon tekeminen onnistuu näppärästi joko puhelimitse tai videon välityksellä. Lexlyssä avioehdon hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli avioehdosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tästä linkistä pääset lukemaan kaikki avioehtoon liittyvät artikkelimme >>

Avioehto ja kaikki muut avioliiton lakipaperit helposti ja turvallisesti Lexlyn avulla - Lexly.fi

Lataa hyödyllinen miniopas

Tiedätkö riittävästi avioehdosta? Lataa asiantuntijoidemme laatima miniopas avioehdosta, niin tiedät kaiken tarpeellisen.

Miniopas avioehdosta
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas avioliiton lakiasioista

Lexlyn asiantuntijoiden laatimasta minioppaasta saat kaiken tarvittavan tiedon avioliiton lakiasioista.

Opas avioliiton lakiasioista

Lue lisää aiheesta

Tehkää avioehto helposti ja turvallisesti Lexlyn juristien laatimassa verkkopalvelussa - Lexly.fi

Miten avioliitto vaikuttaa omistussuhteisiin?

Avioliitto on ennen kaikkea juridinen sopimus, jolla on myös taloudellisia vaikutuksia. Ennen kuin avioliiton solmii on hyvä, jos on perillä kaikista sen tuomista muutoksista. Asiantuntijamme laatimasta artikkelista saat lisätietoa. 

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miten avioehto rekisteröidään?

Kun olette sopineet avioehtosopimuksen sisällöstä, laatineet sopimuksen kirjallisesti sekä päivänneet ja allekirjoittaneet avioehtosopimuksen kahden esteettömän todistajan läsnä ollessa, tulee avioehtosopimus vielä rekisteröidä Digi- ja väestötietovirastossa. 

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Yhteinen koti ja avioehto

Mitä puolisoiden kodille tapahtuu avioerossa ilman avioehtoa? Avioehdon avulla naimisiin menossa oleva pariskunta tai jo naimisissa oleva aviopari voi sopia, ettei kummallakaan ole avio-oikeutta toisen omaisuuteen. Avioehdon voi myös rajata koskemaan vain toista puolisoa tai vain tiettyä osaa omaisuudesta.

Lue kokonaan