Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Avioehto

Mitä kodille tapahtuu avioerossa?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Omaisuuden jakaminen avioerossa

Ilman avioehtoa puolisoiden omaisuus jaetaan lain mukaan, eli käytännössä heidän koko omaisuutensa yhteensä jaetaan puoliksi eroavan parin kesken. Tämä voi toki tuntua epäreilulta puolisolle, joka on tuntuvasti varakkaampi kuin toinen. Varakkaammalla osapuolella on nimittäin velvollisuus maksaa tasinkoa ex-puolisolleen, kunnes tilit ovat tasan.  

Lainaa ex-puolison takia?

Jos eroavalla avioparilla ei ole avioehtoa ja toinen osapuoli omistaa yhteisessä käytössä olevan asunnon täysin, tilanne voi tulla erittäin tukalaksi asunnon omistajalle. Jos aviopareilla on muuten yhtä paljon omaisuutta, mutta toinen omistaa puolen miljoonan asunnon, joutuu hän maksamaan puolet asunnon arvosta tasinkona toiselle.

Harvalla löytyy tällaisia summia heti käytettäväkseen, joka saattaa johtaa oman rakkaan kodin myymiseen tai lainan ottamiseen vain sen takia, että saa tarvittavat rahat kasaan ex-puolisolleen. Asiat helpottuvat silloin, kun asunto on ostettu yhdessä puoliksi, mutta näissäkin tilanteissa toisen puolison on “ostettava toinen ulos” asunnosta, tai puolisoiden täytyy myydä asunto kokonaan pois. 

Yhteisen kodin kohtalosta voi sopia avioehdolla

Kun eroavalla avioparilla on avioehto, he ovat jo etukäteen sopineet, mitä heidän avio-oikeuden alaiselle omaisuudelle tapahtuu erotilanteessa. Jos puolisot ovat päättäneet laatia täysin poissulkevan avioehdon, omaisuutta ei jaeta erotilanteessa, vaan puolisot pitävät heidän omistamansa omaisuuden. Avioehdon ei kuitenkaan aina tarvitse olla täysin poissulkeva, vaan pariskunta voi esimerkiksi sopia ainoastaan siitä, mitä asunnon jaolle tehdään erotilanteessa.

Avioehdon tekeminen on helppoa Lexlyn verkkopalvelussa tai asiantuntevan perhejuristimme kanssa. 

Kysyttävää?

Ota yhteyttä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@lexly.fi tai 010 3379 150.

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

10 huomioitavaa asiaa avioehtoon liittyen

Avioliittolain lähtökohtana on, että kaikesta yksilön omaisuudesta tulee avio-oikeuden alaista, kun avioliitto solmitaan. Avioliiton päättyessä omaisuus jaetaan avio-oikeuden nojalla tasan puolisoiden kesken. Tekemällä avioehtosopimuksen voi sulkea osan omaisuudesta tai koko omaisuuden pois avio-oikeuden piiristä. 

Lue kokonaan
Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Paljonko avioero maksaa?

Avioeron hintalappu ei ole kaikille sama. Edullisimmillaan avioerosta voi selvitä pelkällä käräjäoikeuden pakollisen käsittelymaksun hinnalla. Kalleimmillaan taas avioeroon voi tuhlaantua jopa puolet omaisuudesta.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Avioerolaskuri

Avioerolaskurin avulla kykenet arvioimaan, mitkä olisivat avioeron kustannukset omassa tapauksessasi.

Lue kokonaan

Avioehto

Tehkää avioehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avioehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avioehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. 

Lue lisää aiheesta Avioehto
Tee verkossa
95 €
Alkukeskustelu
0 €

95 €

Avioehto helposti verkossa. Verkossa tehtäviin asiakirjoihin sisältyy 14 vrk:n maksuton muutosoikeus. Saatte rahanne takaisin, jos olette tyytymättömiä palveluumme.

Tee netissä

Juristin laatiman asiakirjan hinta 300 €

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu