Kaikki eivät halua mennä naimisiin, mutta tiesitkö, että myös avoliittoon ja sen päättymiseen liittyy lakiasioita? Erityisesti avoliitossa kannattaa laittaa omat lakiasiat kuntoon: avoehto, asuntosopimus, testamentti ja edunvalvontavaltuutus tulisi löytyä jokaiselta avoliitossa elävältä. Tutustu sivun alareunasta löytyviin artikkeleihimme, niin tiedät, mihin juuri sinun kannattaa varautua yllättävienkin tilanteiden varalta.
Avoliitto

Mitä hyötyä on avoliittosopimuksesta?
Toisin kuin avioliitossa avopuolisoiden yhteistä taloutta ei juurikaan säädellä laissa. Avopuolisoiden tuleekin aina sopia yhteisen talouden kulujen jakamisesta oikeudenmukaiseksi katsomallaan tavalla. Sopimus kannattaa laatia kirjallisesti ja sopimuksessa tulee katsoa pitkälle tulevaisuuteen.
Lataa miniopas

Avoliiton lakiasiat
Asiantuntijamme ovat koonneet sinua varten kattavan paketin avoliiton lakiasioista.
Miniopas avoliitostaEikö avoliittolaki anna mitään suojaa avopuolisolle erotilanteessa?
Avoliittolaki, joka säädettiin 2011, antaa jonkin verran taloudellista suojaa avopuolisoille, jotka ovat asuneet yhdessä yli 5 vuotta ja joilla on tai on ollut yhteinen lapsi. Lain oikea nimi on Laki avopuolisoiden yhteistalouden purkamisesta.
Avoliittolain antama taloudellinen suoja ei kuitenkaan millään muotoa ole verrattavissa avioliiton antamaan taloudelliseen suojaan eli avio-oikeuteen.
Kartoita oma tilanteesi
Lexlyn juristien laatiman lakiasioiden tarvekartoituksen avulla saat helposti selville millaisia lakipapereita juuri sinun kannattaisi hoitaa kuntoon.
Avoehto
Tehkää avoehtosopimus verkkopalvelussamme tai varatkaa aika avoehtosopimuksen laatimiseen perhejuristimme kanssa. Verkkopalvelussa tehtyä asiakirjaa voi muokata maksutta 14 vrk:n ajan ostohetkestä. Jos varaatte ajan juristille, hän käy kanssanne puhelimessa tai videotapaamisessa läpi avoehtosopimuksen sisällön ja laatii luonnoksen keskustelunne pohjalta. Asiakirjaa täydennetään vielä tarvittaessa, kunnes se on tahtonne mukainen.
Lue lisää aiheesta Avoehto