Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Edunvalvontavaltuutus

Mitä edunvalvontavaltakirjaan kannattaa kirjata?

Lakipalvelut kaikkiin elämäntilanteisiin - Lexly.fi

Mitä edunvalvontavaltakirjassa kannattaa huomioida

Edunvalvontavaltakirja antaa laajat oikeudet valtuutetulle toimia – Tämä on hyvä asia!
Edunvalvontavaltakirjassa on yleislauseke, joka antaa valtuutetulle oikeuden toimia irtainta omaisuutta ja henkilöä koskevissa asioissa, esimerkiksi laatimaan hoitosopimuksia ja edustamaan valtuuttajaa viranomaisessa sekä perinnönjaossa. On kuitenkin asioita, jotka kannattaa kirjata edunvalvontavaltakirjaan:

Kiinteä omaisuus

(koskee esimerkiksi kesämökkiä, peltoa, metsää, omakotitaloa): Saako valtuutettu hoitaa ja tarvittaessa myydä myös tällaista omaisuuttasi? Edunvalvontavaltakirjassa on mahdollista määrittää kiinteistön myynnin etusijajärjestys.

Lahjoitukset

Haluatko, että edunvalvontavalvaltuutettu pystyy lahjoittamaan omaisuuttasi? Antamaan syntymäpäivälahjoja tai tekemään suurempia lahjoituksia määräämällesi henkilölle?

Sukupolvenvaihdos

Huomioi edunvalvontavaltakirjassa, onko tulevaisuuden suunnitelmissa sukupolvenvaihdos yrityksen tai maatilan osalta?

Yritysvarallisuus

Onko sinulla yritysvarallisuutta? Haluatko, että eri henkilö toimii valtuutettuna yritykseesi liittyvissä asioissa? Lisää tästä tieto edunvalvontavaltuutukseen.

Perinnöstä ja hallintaoikeudesta luopuminen 

Haluatko, että edunvalvontavaltuutetulla on oikeus tarvittaessa luopua sinulle tulevasta perinnöstä? Tilanne voi olla esimerkiksi sellainen, ettet tarvitse taloudellisesti perintöä tai sitä olisi hankala hoitaa.

Esteetön edunvalvontavaltuutettu

Edunvalvontavaltakirjaan usein nimetään valtuutetuiksi lähimmät sukulaiset, kuten aviopuoliso, lapset ja sisarukset. On mahdollista, että eteen tulee tilanteita, joissa ensisijainen valtuutettu on esteellinen toimimaan puolestasi. Tällöin tarvitaan esteetöntä valtuutettua, joka voi olla esim. ystäväsi.

Suosittelemme tekemään edunvalvontavaltakirjan verkkopalveluidemme kautta. Asiantuntijamme laatimalla pohjalla saat tehtyä edunvalvontavaltakirjan kustannustehokkaasti sekä nopeasti. Lue lisää edunvalvontavaltakirjan tekemisestä verkkopalveluissamme artikkelista: Näin helppoa on edunvalvontavaltuutuksen teko >>

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli edunvalvontavaltuutuksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaa toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki edunvalvontavaltuutuksen liittyvät artikkelimme >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas edunvalvontavaltuutuksesta

Asiantuntijamme ovat laatineet avuksesi kattavan minioppaan edunvalvontavaltuutuksesta. Oheisesta painikkeesta voit ladata sen. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Näin helppoa on edunvalvontavaltuutuksen teko

Klikkaa ja lue, miksi edunvalvontavaltuutus kannattaa ja miten helposti sellaisen voi Lexlyn juristien rakentamassa verkkopalvelussa tehdä.

Lue kokonaan
Oletko kuullut Omissa käsissä -kampanjasta? Digi- ja väestötietovirasto kannustaa kampanjalla kaikkia tekemään edunvalvontavaltuutuksen. Lexly on kampanjassa mukana. Tee oma valtuutuksesi nyt! - Lexly.fi

Digi- ja väes­tö­tie­to­vi­ras­to (DVV) kan­nus­taa te­ke­mään edun­val­von­ta­val­tuu­tuk­sen

Tiesitkö, että ilman edunvalvontavaltuutusta kukaan ei voi hoitaa asioitasi – ei edes puolisosi tai lapsesi?

Lue kokonaan
Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Edunvalvontavaltakirja lyhyesti

Edunvalvontavaltakirjalla valtuuttaja, siis sinä itse, pystyt määräämään, kuka saa ja voi hoitaa asioitasi, jos oma toimintakykysi heikkenee. Tekemällä edunvalvontavaltakirjan voit itse nimetä omat luottohenkilösi valtuutetuksi ja valtuutetun varahenkilöiksi.

Lue kokonaan