Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Lapsiin liittyvät lakiasiat

Lapsen asuminen eron jälkeen

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Mikä on kaikille paras ratkaisu

Lapsen asumisjärjestelyitä suunniteltaessa on hyvä miettiä sitä, miten järjestely onnistuu parhaiten sekä lapsen, että vanhempien näkökulmasta. Lapsen ikä, päivähoito, koulu, harrastukset ja vanhempien asumisen olosuhteet ovat vaikuttavia seikkoja ratkaisuja pohjustettaessa. Myös vanhempien asuinpaikkojen etäisyys toisistaan vaikuttaa siihen, minkälainen ratkaisu on käytännön elämässä mahdollinen. Toiselle lapselle vuoroasuminen voi olla paras vaihtoehto, kun taas toiselle se voi syystä tai toisesta olla rasite. Myös lapsen tarpeet voivat muuttua, jolloin asumisjärjestelyitäkin voi olla syytä muuttaa.

Virallisen osoitteen vaikutus

 

Sille vanhemmalle, jonka luona lapsi asuu virallisesti, maksetaan lapsilisä. Virallinen asuinosoite vaikuttaa myös Kelan asumistukeen ja lasta koskeva virallinen posti tulee lapsen viralliseen osoitteeseen. Myös lapsen päiväkoti ja koulu määräytyvät virallisen osoitteen mukaan.

 

Vuoroasuminen

 

Vuoroasumisesta on kyse, kun lapsi viettää vähintään 40 % ajasta kummankin vanhemman kanssa. Myös silloin kuitenkin tulee määrittää, mikä on lapsen virallinen osoite.

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli lapsen huollosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki lasten lakiasioihin liittyvät artikkelimme.

Varaa ilmainen alkukeskustelu


Tarjoamme ilmainen 15 minuutin alkukeskustelun, joka ei sido toimeksiannon jättämiseen. Voit varaa ilmainen alkukeskustelu täältä>>

 

Lue lisää aiheesta

Lapsen huolto, tapaamisoikeus ja elatus

Juristimme konsultoivat lasten asioihin liittyen.

Lue lisää aiheesta Lapsen huolto, tapaamisoikeus ja elatus
Juristin laatima sopimus

265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin ja kustannustehokkain tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu