Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Lapsiin liittyvät lakiasiat

Lapsen huoltajuus eron jälkeen

Helpot lakipalvelut - Lexly.fi


Asioista kannattaa sopia kirjallisesti

Suositeltavaa on laatia huoltajuudesta ja siihen liittyvistä asioista (kuten asuminen, tapaamisoikeus, elatusmaksut) kirjallisesti. Kirjallinen sopimus on suositeltavaa myös esittää lastenvalvojan vahvistettavaksi.

Lapsen huollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Huollon tulee turvata myönteiset ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.

Huoltajuuden eri muodot

Eron jälkeen yleisin huoltajuuden muoto on edelleen lapsen yhteishuoltajuus, jolloin vanhemmat vastaavat yhdessä lapsen huoltoon liittyvistä tehtävistä, ja tekevät yhdessä lasta koskevat päätökset. Molemmilla lapsen huoltajilla on lisäksi oikeus saada lasta koskevia tietoja eri viranomaisilta ja muun muassa terveydenhuollosta ja koululta.

Yksinhuoltajuuden kyseessä ollessa lapsen huolto on yksin toisella vanhemmalla, joka tekee yksin kaikki lasta koskevat päätökset. Yksinhuolto ei kuitenkaan rajoita lapsen oikeutta tavata toista vanhempaansa.

 

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli lapsen huollosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki lasten lakiasioihin liittyvät artikkelimme.

Onko sinulla kysyttävää?

Ole yhteydessä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@lexly.fi tai 010 3379 150.

Voit myös jättää yhteystietosi lomakkeella >> 

 

 

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Lapsen asuminen eron jälkeen

Lapsi voi asua virallisesti vain yhdessä paikassa. Erotilanteessa sovitaan, kumman luona lapsen virallinen osoite on. Tosiasiassa lapsi voi asua vaikka yhtä suuren osan ajasta molempien vanhempien luona. Lapsen edun mukaista on yleensä se, että vanhemmat pystyvät yhdessä sopimaan lasta koskevista asioista.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Yksinhuoltajuus vai yhteishuoltajuus?

Lapsen huollossa ja huoltajuudessa on kyse vastuusta ja päätäntävallasta lapsen henkilökohtaisissa asioissa. Tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen tarpeiden ja toivomusten mukaisesti.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Law Made Easy

Vaikka parisuhde päättyy, vanhemmuus jatkuu

Joskus parisuhde päättyy ja entiset puolisot jatkavat elämäänsä kumpikin erikseen. Mikäli heillä on yhteisiä lapsia, ei heidän eropäätöstään tehdessään tule kuitenkaan ajatella pelkästään itseään vaan myös lapset pitää ottaa huomioon. Vaikka puolisosta eroaa, vanhemmuus jatkuu. 

Lue kokonaan