Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Lapsiin liittyvät lakiasiat

Lapsen huoltajuus eron jälkeen

Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Asioista kannattaa sopia kirjallisesti

Suositeltavaa on laatia huoltajuudesta ja siihen liittyvistä asioista (kuten asuminen, tapaamisoikeus, elatusmaksut) kirjallisesti. Kirjallinen sopimus on suositeltavaa myös esittää lastenvalvojan vahvistettavaksi.

Lapsen huollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Huollon tulee turvata myönteiset ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.

Huoltajuuden eri muodot

Eron jälkeen yleisin huoltajuuden muoto on edelleen lapsen yhteishuoltajuus, jolloin vanhemmat vastaavat yhdessä lapsen huoltoon liittyvistä tehtävistä, ja tekevät yhdessä lasta koskevat päätökset. Molemmilla lapsen huoltajilla on lisäksi oikeus saada lasta koskevia tietoja eri viranomaisilta ja muun muassa terveydenhuollosta ja koululta.

Yksinhuoltajuuden kyseessä ollessa lapsen huolto on yksin toisella vanhemmalla, joka tekee yksin kaikki lasta koskevat päätökset. Yksinhuolto ei kuitenkaan rajoita lapsen oikeutta tavata toista vanhempaansa.

 

 

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli lapsen huollosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi tulisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki lasten lakiasioihin liittyvät artikkelimme.

Varaa ilmainen alkukeskustelu


Tarjoamme ilmainen 15 minuutin alkukeskustelun, joka ei sido toimeksiannon jättämiseen. Voit varaa ilmainen alkukeskustelu täältä>>

 

 

Lue lisää aiheesta

Lapsen huolto, tapaamisoikeus ja elatus

Juristimme konsultoivat lasten asioihin liittyen.

Lue lisää aiheesta Lapsen huolto, tapaamisoikeus ja elatus
Juristin laatima sopimus

265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin ja kustannustehokkain tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu