Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Perinnönjako

Miten perinnönjako etenee?

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Jakamaton kuolinpesä

Perinnönjaolle ei ole määräaikaa. Kuolinpesän osakkaat voivat itse päättää, milloin he haluavat jakaa kuolinpesän. Perinnönjako tehdään laatimalla perinnönjakosopimus. Yleensä kuolinpesä kannattaa mieluummin jakaa kuin pitää jakamattomana.

Perintöveron maksaminen

Perintöverot tulevat maksettavaksi perunkirjoituksen perusteella noin vuoden kuluessa vainajan kuolemasta eikä perinnönjaon ajankohdalla ole vaikutusta verotukseen.

Jakamattoman kuolinpesän osakkaat

Mitä kauemmin kuolinpesä pidetään jakamattomana, sitä enemmän asiat usein mutkistuvat. Voi käydä esimerkiksi niin, että lesken ja kuolinpesän omaisuudet sekoittuvat tai että kuolinpesän varoja jaetaan kuolinpesän osakkaille perintöosista poiketen. Pitkään jakamattomina olleissa kuolinpesissä kuolinpesän osakkaiden määrä saattaa moninkertaistua silloin, kun joku alkuperäinen kuolinpesän osakas menehtyy ja hänen oikeudenomistajansa tulevat hänen sijaansa. Tällöin kuolinpesän yhteishallinto voi käydä työlääksi.

Kuolinpesän ositus

Mikäli vainaja oli kuollessaan avioliitossa, tulee ennen perinnönjakoa toimittaa ositus kuolinpesän ja lesken välillä. Usein ositus ja perinnönjako toimitetaan samalla sopimuksella. Myöskään osituksen toimittamiselle ei ole määräaikaa.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perinnönjaosta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme: 010 3379 150 tai asiakaspalvelu@lexly.fi

Lue lisää aiheesta

Ositus ja perinnönjako

Ositus ja perinnönjako kuntoon helposti ja luotettavasti. 

Lue lisää aiheesta Ositus ja perinnönjako
Ositus ja perinnönjako

265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin ja kustannustehokkain tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu