Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Perinnönjako

Perintöverotuksen myöhästymismaksut ja veronkorotukset

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Virheellinen tai myöhässä toimitettu perukirja voi johtaa veronkorotuksiin

Verohallinnolla on oikeus määrätä 50 euron myöhästymismaksu, mikäli perukirja toimitetaan myöhässä tai jos perukirja on puutteellinen tai virheellinen ja verovelvollinen korjaa tiedot oma-aloitteisesti 60 päivän kuluessa alkuperäisestä määräajasta.

Verohallinnolla on myös oikeus määrätä veronkorotus tietyissä tilanteissa. Veronkorotus on yksityishenkilöille vähintään 75 euroa. Veronkorotus on pääsääntöisesti 10 % lisääntyneestä verosta. Veronkorotus voi myös olla alempi, 2 % tai 5 % tai korkeampi, 15–50 %, riippuen siitä, minkälaisesta laiminlyönnistä on kysymys.

Verohallinnolla on oikeus määrätä veronkorotus alla luetelluissa tilanteissa.

  • Perukirja toimitetaan yli 60 päivää myöhässä alkuperäisestä määräajasta
  • Perukirjaa täydennetään tai korjataan oma-aloitteisesti verovelvollisen vahingoksi, kun alkuperäisestä määräajasta on kulunut yli 60 päivää
  • Perukirjassa on puutteita tai virheitä, ja ne korjataan Verohallinnon lähettämän selvityspyynnön jälkeen
  • Perukirjaa ei toimiteta lainkaan Verohallintoon

 

Perukirja - Mitä sen tulee sisältää?

Perukirja on paljon muuta kuin luettelo vainajan varoista ja veloista. Perukirjassa tulee muun muassa luetteloida lesken varat, luetteloida aikaisemmat avioliitot ja ennakkoperinnöt. Mikäli perukirjassa ei ole ilmoitettu kaikkia tietoja, Verohallinnolla on oikeus määrätä myöhästymismaksu tai veronkorotus.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perimyksestä ja perintöveroista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tavoitat meidät helpoiten asiakaspalvelu@lexly.fi tai 010 3379 150. Asiakaspalvelumme on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9.00-17.00.

 

Takaisin etusivulle >>

 

Lue lisää aiheesta

Perunkirjoitus

Hoida perunkirjoitus helposti Lexlyssä. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai ota yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää aiheesta Perunkirjoitus
Perunkirjoitus

265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin ja kustannustehokkain tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu