Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Perunkirjoitus

Perunkirjoitus malli

Perukirjamalli - valmista pohjaa ei ole

Merkinnät perukirjassa vaihtelevat hyvin paljon riippuen esimerkiksi siitä onko vainaja kuollut naimattomana, naimisissa olevana, eronneena vai leskenä, ja oliko vainajalla lapsia, oliko hän lapseton, oliko hän tehnyt testamentin tai minkälaista varallisuutta vainajalta on jäänyt. Valitettavasti valmista, jokaiseen kuolinpesään sopivaa perukirjamallia tai -lomaketta on tämän vuoksi mahdotonta laatia.

Laki asettaa vaatimukset perukirjalle

Perukirjaa laadittaessa täytyy tarkasti noudattaa lain määräyksiä sekä Verohallinnon ohjeita perukirjaan tehtävistä merkinnöistä. Huomioitavia asioita on paljon, ja koska valmista jokaiselle sopivaa mallipohjaa ei ole olemassa, voi lakia ja verottajan käytäntöjä ennestään tuntemattomalle perukirjan tekeminen itse osoittautua haastavaksi tehtäväksi.

On hyvä huomioida, että mikäli itse tehdyn perukirjan tiedot eivät ole oikein tai ne ovat puutteellisia, voi Verohallinto määrätä maksettavaksi veronkorotusta.

Juristi osaa huomioida tarpeellisen

Suosittelemme perunkirjoitusasiassa aina kääntymään juristin puoleen, joka osaa huomioida kaikki perunkirjoituksen kannalta keskeiset asiat sekä laatia perukirjan verotusta ja perinnönjakoa silmällä pitäen oikein.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme >>

Perunkirjoitus

Hoida perunkirjoitus helposti Lexlyssä. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai ota yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää aiheesta Perunkirjoitus
Perunkirjoitus

265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin ja kustannustehokkain tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu