Teemme muutoksia verkkopalvelussamme 27.-30.9. Asiakaspalvelumme ja juristimme ovat apunasi. Pahoittelemme häiriötä! Ole tarvittaessa yhteydessä asiakaspalveluun 010 3379 150

Perunkirjoitus

Uskottu mies

Uskottu mies perunkirjoituksessa

Uskotut miehet vastaavat perukirjan laatimisesta, perunkirjoitustilaisuuden järjestämisestä sekä siitä, että perukirjaan merkitään kaikki ilmoitetut tiedot oikein ja pesän omaisuus arvioidaan asianmukaisesti.

Perunkirjoituksen laatiminen vaatii perintöoikeuden tuntemista. Perukirjan laatiminen riittävällä tarkkuudella ja omaisuuden arvioiminen verotuksen kannalta järkevästi vaatii ymmärrystä perintöoikeudesta sekä verottajan käytännöistä, joten tyypillisesti ainakin toisena perunkirjoituksen uskottuna miehenä toimii juristi.

Uskottu mies ei hallinnoi pesän omaisuutta

Uskotun miehen tehtävät rajoittuvat ainoastaan perukirjan laatimiseen ja perunkirjoituksen toimittamiseen, eikä uskotuilla miehillä ole oikeutta ilman erillistä valtuutusta esimerkiksi hallinnoida taikka jakaa pesän omaisuutta.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli perunkirjoituksesta. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa löydät kaikki perunkirjoitukseen liittyvät artikkelimme >>

 

Lue lisää aiheesta

Perunkirjoitus

Hoida perunkirjoitus helposti Lexlyssä. Perunkirjoitustilaisuuden voi pitää etäyhteyksin, jolloin kauempanakin asuvat kuolinpesän osakkaat voivat osallistua siihen. Varaa aika tai ota yhteyttä yhteyttä asiakaspalveluun.

Lue lisää aiheesta Perunkirjoitus
Perunkirjoitus

265 €/h

Alkukeskustelun tarkoituksena on kartoittaa, mikä on sinulle sopivin ja kustannustehokkain tapa edetä.

Varaa maksuton alkukeskustelu