Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Testamentti

Lapset perivät. Kyllä, mutta testamentti kannattaa silti tehdä

Testamentti, edunvalvontavaltuutus, perheen lakiasiat. Hoida paperisi kuntoon Lexlyn avulla - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

1. Testamentilla voit esittää toiveen siitä, miten omaisuutesi jaetaan

Haluatko kesämökkisi menevän tietylle lapselle ja museorekisterissä olevan autosi taas toiselle? Testamentilla voit määrätä, mitä omaisuutta kukin testamentinsaajista saa.

2. Perillisesi välttävät turhat riidat

Selkeä kirjallinen tahto vähentää riitoja. Perilliset voivat luottaa siihen, että laadukas testamentti vastaa viimeistä aitoa toivettasi. Ei tarvitse riidellä siitä, kuka saa mitäkin.

3. Esität toiveen, miten omaisuuttasi hoidetaan

Arvokas tai tunnepitoinen omaisuus voi vaatia erityisiä hoitotoimenpiteitä. Testamentissa voit velvoittaa saajat hoitamaan tai käyttämään omaisuutta toivottaa tavalla.

4. Haluat antaa jollekin enemmän

Aina ei tarvitse olla tasapuolinen. Laki velvoittaa jättämään lapsille tietyn lakiosan. Jollakin perillisellä voi kuitenkin olla suurempi tarve perinnölle tai haluat muusta syystä suosia jotain perillistä. Tämä onnistuu testamentilla.

5. Testamentissa voit perustella valintojasi

Testamentti voi olla muutakin kuin oikeudellisia määräyksiä omaisuuden jakamisesta. Testamentti voi näyttää sinulta ja siinä on mahdollista perustella tehdyt valinnat. Voit esimerkiksi perustella, miksi haluat jättää jollekin lapsistasi enemmän perintöä kuin jollekin toiselle.

6. Et halua antaa jollekin mitään

Onko joku perillisistä loukannut sinua tai haluatko muusta syystä sulkea jonkun perillisen kokonaan perinnön ulkopuolelle? Tarvitset silloin testamentin. Testamentin muotoilussa tulee kuitenkin olla huolellinen, sillä lapsen perinnöttä jättäminen ei käy ihan noin vain. Lähtökohtaisesti lakiosa kuuluu aina lapselle eikä pelkkä puhevälien puuttuminen riitä perusteeksi. Suosittelemme ehdottomasti keskustelemaan asiasta tarkemmin ammattilaisen kanssa, jotta voit varmistua siitä, että tahtosi voidaan toteuttaa.

7. Testamentilla varmistat tahtosi toteutuminen

Kahvipöytäpuheet eivät käy testamentista. Sillä ei ole mitään merkitystä, kuinka monesti olet sukujuhlissa selostanut, miten sinun omaisuutesi tulee jakaa. Vain asianmukaisesti laadittu testamentti varmistaa tahtosi toteutumisen. Tekemätön testamentti on aivan liian yleinen ja aiheuttaa tarpeettomia riitoja.

Lue lisää: Testamentin hyödyt >>

Tee testamentti juuri sinulle sopivalla tavalla

Testamentilla varmistat tahtosi toteutuminen ja turvaat läheisesi. Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa. Tee testamenttisi helposti Lexlyn verkkopalvelussa tai ota yhteyttä Lexlyn asiantuntijoihin ja laaditaan yhdessä näköisesi testamentti.

Täältä löydät kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas testamentista

Tiedätkö, mihin kaikkeen testamentilla voi vaikuttaa? Lataa itsellesi asiantuntijoidemme laatima miniopas testamentista. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Testamentti, edunvalvontavaltuutus, parisuhteen lakiasiat. Hoida paperisi kuntoon Lexlyn avulla - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Parisuhteessa - turvaa puolisosi testamentilla

Olit sitten avio- tai avoliitossa, varsinkin, jos teillä on yhteisiä alaikäisiä lapsia, kannattaa miettiä huolella, olisiko tarpeen jättää myös puolisolle jotain. Lue asiantuntijamme laatimasta artikkelista lisää.

Lue kokonaan
Puolison kuolema voi romahduttaa koko talouden. Lue Lexlyn asiantuntijan kirjoittamasta artikkelista, miksi testamentti kannattaa aina - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Puolison kuolema voi romahduttaa koko talouden.

Moni pari ajattelee, että ”se, mikä on minun, on myös sinun”. Romanttinen ja kaunis ajatus, mutta reaalimaailmassa totuus saattaa olla kuitenkin kaukana satukirjojen vaaleanpunaisista unelmista.

Lue kokonaan
Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Paljonko leski perii?

Leski perii puolet, eikö niin? Ei, vaikka näin yleisesti luullaankin. Leski perii vain testamentilla, jos vainajalla on lapsia. Lue asiantuntijamme laatimasta artikkelista lisää.

Lue kokonaan