Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Testamentti

Huomio sinkku! Me kerromme, miksi sinun kannattaa tehdä testamentti

Lue artikkelista, miksi sinkun kannattaa tehdä testamentti - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Naimattoman ja lapsettoman testamenttimalli 

Naimaton ja lapseton voi testamentilla määrätä vapaasti miten oma omaisuus kuoleman jälkeen jaetaan. Mikäli testamenttia ei ole, naimattoman ja lapsettoman henkilön perivät vanhemmat tai mikäli he eivät olisi elossa, menee perintö sisaruksille. Jos perittävällä ei ole kuolinhetkellä sisaruksia tai sisarusten lapsia, menee perintö isovanhemmille tai mikäli he eivät olisi elossa, perii naimattoman ja lapsettoman viimeisenä omista sukulaisistaan tädit, sedät ja enot. Mikäli sukulaisia ei ole eikä testamenttia tehty, perii naimattoman ja lapsettoman viime kädessä valtio. 

Toisin kuin rintaperillisillä eli lapsilla, ei muilla sukulaisilla ole oikeutta edes lakiosaan, joka on puolet perintöosasta. Näin ollen naimaton ja lapseton voi siis testamentata koko omaisuutensa halutessaan, vaikka yhdelle henkilölle tai tietylle taholle. Katso listasta, mitä kaikkea testamentti sinulle mahdollistaa.

1. Testamentin voi tehdä ystävälle

Joskus ystävät ovat se perhe, jota sinulla ei biologisesti ole. Tai ehkä oma perheesi tuntuu niin kaukaiselta, että ystävät ovat korvanneet lähisukulaiset joulupöydässä jo kauan sitten. Tiesithän, että omaisuutta voi osoittaa myös ystävälle? Perillisten ei tarvitse olla sukulaisia.

2. Yhteinen testamentti

Oletko kuullut keskinäisestä testamentista? Tiesitkö, että sellaisen voivat tehdä ketkä tahansa toisilleen läheiset ihmiset? Mikään ei siis estä sinua tekemästä yhteisestä testamenttia ystäväsi kanssa! Jos teillä on samanlaiset ajatukset asioista, ja siitä, miten omaisuutta olisi hyvä käyttää tai olla käyttämättä, voitte laatia testamentin myös yhdessä. Lue lisää keskinäisestä testamentista täältä.

3. Testamentilla voit turvata yritystoimintasi jatkumisen

Onko yrityksesi sinun rakkain lapsesi? Yrittäjän kuolema voi pahimmassa tapauksessa lamauttaa koko yhtiön toiminnan. Yrittäjien tulee tämän vuoksi kiinnittää erityistä huomiota testamenttiin ja harkita jo hyvissä ajoin yhtiön jatkon turvaamista.

4. Valtiolle ei tarvitse jättää mitään

Jos sinulla ei ole lakimääräisiä perillisiä eli lapsia, vanhempia, isovanhempia tai sisaruksia, omaisuutesi menee valtiolle. Testamentilla voit estää tämän.

5. Muista vaikka järjestöä

Valtiokonttorin sijasta voit ilahduttaa jotakin sinulle tärkeää henkilöä tai toimijaa, vaikka kummilasta, ystävää, hyväntekeväisyysjärjestöä tai omaisuutensa menettänyttä lapsuuden urheilusankankaria. Oli taho sitten mikä tahansa, testamentti on mainio tapa osoittaa omaa kiitollisuuttaan.

+ Vapaat kädet

Tee kuten haluat! Mitään rajoja ei ole!

Muista kuitenkin, että testamentin tulee aina olla muotomääräysten mukainen. Lisäksi alkuperäinen testamentti tulee löytyä perunkirjoitusta toimitettaessa. Ole siis erityisen tarkkana sekä muotomääräysten että testamentin säilytyksen osalta.

Lue lisää: Testaa tarvitsetko testamentin >>

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiaiheiset artikkelimme >>

Tee testamentti juuri sinulle sopivalla tavalla

Testamentilla varmistat tahtosi toteutuminen ja turvaat läheisesi. Testamentin tekeminen ei ole vaikeaa. Tee testamenttisi helposti Lexlyn verkkopalvelussa tai ota yhteyttä Lexlyn asiantuntijoihin ja laaditaan yhdessä näköisesi testamentti.

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas testamentista

Tiedätkö, mihin kaikkeen testamentilla voi vaikuttaa? Lataa itsellesi asiantuntijoidemme laatima miniopas testamentista. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Testamentin teon ABC. Lue vinkit Lexlyn asiantuntijan artikkelista - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Testamentin teon ABC

Testamentin tekoa suositellaan kaikille. Juristien myyntipuhettako? Ei suinkaan, sillä testamentista on hyötyä kaikille. Lue asiantuntijamme artikkelista lisää.

Lue kokonaan
Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Mistä testamentilla voidaan määrät?

Testamentilla määrätään siitä, miten omaisuuteni jaetaan kuoleman jälkeen. Jos testamenttia ei ole perintö jaetaan lain mukaan.

Lue kokonaan
Helpot lakipalvelut - Lexly.fi

Mitä testamentissa tulee määrätä?

Klikkaa ja katso asiantuntijamme laatimasta listasta, mitä kaikkea testamentin tulee sisältää.

Lue kokonaan