Lämmin kiitos kaikille asiakkaillemme!

Testamentti

Mistä testamentilla voidaan määrätä?

Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Testamentilla voidaan poiketa lakimääräisestä perimysjärjestyksestä

Testamentin avulla omaisuus voidaan jakaa eri tavalla kuin laissa on säädetty. Lisäksi testamentilla voidaan turvata lesken asemaa paremmin kuin laissa. Lapsen lakiosaa perinnöstä ei voi kuitenkaan testamentilla ohittaa. Testamentilla voidaan myös varmistaa, ettei omaisuutta päädy testamentinsaajien avioeron yhteydessä heidän puolisoilleen sulkemalla perillisten puolisoiden avio-oikeus pois. Perintöverotukseen testamentilla on myös mahdollista vaikuttaa. Testamentissa voidaan antaa myös toimeenpanijamääräys eli määräys siitä kuka hoitaa kuolinpesän pesänselvityksen, pesän varallisuuden hallinnoinnin ja perinnönjaon perittävän kuoleman jälkeen.

Mitä tapahtuu, jos testamentinsaaja kuolee ennen perittävää?

Testamentilla voidaan määrätä kenelle omaisuus menee jos testamentinsaaja kuolee ennen perittävää. Testamentissa voidaan ottaa huomioon myös tilanne, jossa testamentinsaaja kuolee perittyään testamentintekijän eli määrätä testamentin toissijaissaajasta. Tällaisella määräyksellä halutaan tyypillisesti välttyä tilanteelta, jossa omaisuutta joutuu testamentinsaajan kuoltua henkilölle, jolle sen ei haluta joutuvan.

Yleistä on myös hallintaoikeuden pidättäminen jollekin muulle kuin omistusoikeudensaajalle. Tyypillisesti leskelle tai vaikkapa testamentinsaajan vanhemmille. Hallintaoikeuden pidättämisellä on omistusoikeudensaajan perintöverotusta pienentävä vaikutus.

Testamentti on asiakirja, jota kannattaa aina vähintään harkita ja useimmiten tehdä, jos on omistaa jotain.

Testamentti netissä - Tutustu Lexlyn verkkopalveluun

Verkon syövereistä löytyy varmasti jos jonkinlainen testamentti malli. Netin mallit eivät kuitenkaan pysty huomioimaan yksilöllisiä tarpeita. Lexlyllä on sinulle ratkaisu. Tiesithän, että Lexlyn avulla on mahdollista tehdä testamentti netissä? Juristiemme laatimassa verkkopalvelussa esitettyjen kysymysten ja antamiesi vastausten perusteella syntyy juuri sinun tarpeisiisi räätälöity testamentti. Jos haluat mieluummin tehdä testamentin juristin avulla, se onnistuu helposti joko puhelin- tai videoyhteyden avulla. Valitsit sitten verkkopalvelun tai juristin palvelut, testamentin hinta on aina kiinteä.

Huomioithan, että tämä on yleisluontoinen artikkeli testamentista. Saadaksesi tarkempaa tietoa siitä, miten juuri sinun tilanteessasi kannattaisi toimia, ole yhteydessä asiakaspalveluun.

Tämän linkin takaa voit lukea kaikki testamenttiin liittyvät artikkelimme >>

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miniopas testamentista

Tiedätkö, mihin kaikkeen testamentilla voi vaikuttaa? Lataa itsellesi asiantuntijoidemme laatima miniopas testamentista. 

Lataa miniopas

Lue lisää aiheesta

Lexly.fi apunasi kaikissa lakiasioissa - Helpot lakipalvelut

Miten avioehto vaikuttaa testamenttiin?

Avioehto ja testamentti ovat kaksi erillistä asiakirjaa, joilla kummallakin on omat tehtävänsä. Avioehdolla sovitaan siitä, kuinka omaisuus jaetaan aviopuolisoiden kesken, kun avioliitto päättyy. Testamentilla määrätään, kuinka perittävän omaisuus jaetaan testamentinsaajille perittävän kuoltua.

Lue kokonaan
Lexly.fi - Helpot lakipalvelut

Millainen on hyvä testamentti?

Testamentin ajatellaan olevan asiakirja, jossa määrätään, kenelle omaisuuden halutaan periytyvän kuolemamme jälkeen. Testamentintekijän ei kuitenkaan aina tarvitse muuttaa lain mukaista perimysjärjestystä. Testamentti kannattaa tehdä myös sen muiden hyötyjen takia.  

Lue kokonaan
Testamentin teon ABC. Lue vinkit Lexlyn asiantuntijan artikkelista - Lexly.fi, Helpot lakipalvelut

Testamentin teon ABC

Testamentin tekoa suositellaan kaikille. Juristien myyntipuhettako? Ei suinkaan, sillä testamentista on hyötyä kaikille. Kuluttajatutkimuksen mukaan suurimmat syyt testamentin tekemättä jättämiseen ovat kuitenkin seuraavat: lapset perivät joka tapauksessa, omaisuutta on liian vähän ja lakimiehet ovat niin kalliita.

Lue kokonaan